Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
17. 4. 2021,
22.02

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

Nardin Mulahusejnović NK Tabor Sežana NK Koper Prva liga Telekom Slovenije

Sobota, 17. 4. 2021, 22.02

3 leta

Poročilo s tekme Koper : Tabor Sežana

Kralj strelcev odločil primorski obračun #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Nardin Mulahusejnović | Nardin Mulahusejnović se je v 56. minuti vpisal med strelce. | Foto Vid Ponikvar/Sportida

Nardin Mulahusejnović se je v 56. minuti vpisal med strelce.

Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Nogometaši Kopra so v 28. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali CB24 Tabor Sežano z 1:0 (0:0).

NK Bravo : NK Domžale, prva liga, Andraž Kirm
Sportal Olimpija po zmagi ušla na +4, novi trener Tabora debitiral s porazom #video

Koprčani so po bledem vtisu, ki so ga doslej pustili v spomladanskem delu, tokrat prišli do zmage, po kateri so sicer ostali na petem mestu, a so le točko za četrtouvrščenimi Domžalami. Tabor, ki bo po novem igral z novim trenerjem Sabitom Šljivo, danes je tekmo še vodil Igor Božič, ostaja sedmi.

V prve pol ure si ekipi na Bonifiki nista priigrali resne priložnosti, je pa v 32. minuti imel izjemno Maks Barišić, ki je bil sam pred prazno mrežo, a se je zapletel, tako da je ostalo pri 0:0. Pri Kopru, ki je pogrešal kaznovanega Stefana Stevanovića, je v 39. minuti nevarno meril še Nardin Mulahusejnović, njegov strel z glavo je ustavil Jan Koprivec.

Pri Taboru, kjer sta zaradi kazni manjkala Mihael Briški in Erik Salkić, pa je v 38. minuti poskusil Hristos Rovas, toda David Adam je bil na mestu, tako kot tudi ob poskusu Antoina Makoumbouja, ki je v 44. minuti sprožil z 18 metrov.

V drugem polčasu je v 50. minuti z leve strani poskusil Fahd Ndzengue, a je bil Adam znova dobro postavljen. V 56. minuti pa so Koprčani povedli, najprej je Matej Palčič s strelom z glavo žogo poslal v prečko, odbito žogo pa je v mrežo poslal Milahusejnović, ki je tako dosegel svoj 12. zadetek sezone in je prvi strelec lige.

V 63. minuti je na drugi strani malce premalo natančno z roba kazenskega prostora streljal Dino Stančič, deset minut pozneje je Djalo Aldair s 25 metrov močno streljal, Adam pa je bil pripravljen tudi na ta izziv, v 80. pa je z glavo zgrešil še Miha Hlad.

Koper bo v 29. krogu v sredo gostoval pri Olimpiji, Tabor pa bo gostil Muro.

Koper : Tabor Sežana 1:0 (0:0)

Stadion Bonifika, brez gledalcev, sodniki: Perić, Kordež, Kasapović.

Strelec: 1:0 Mulahusejnović (56.)

Koper: Adam, Rajčević, Palčič, Knežević, Mišić, Cerovec, Pejić, Caimacov (od 90. Dodlek), Žužek, Barišić (od 89. Vekić), Mulahusejnović (od 78. Vršič).

Tabor Sežana: Koprivec, Ristić (od 46. Ovsenek), Nemanič, Hlad, Krivičić, Makoumbou (od 80. Stare), Mihaljević (od 21. Tolić), Kouao, Sever, Ndzengue (od 59. Djalo Aldair), Rovas (od 59. Stančič).

Rumeni kartoni: Caimacov, Barišić, Mulahusejnović; Kouao.
Rdeči karton: /.

Potek tekme v živo:

Konec tekme v Kopru. Domači so slavili z 1:0.

GOOOL! Koper je prišel do vodstva. V 56. minuti je odbito žogo v gol Tabora pospravil Nardin Mulahusejnović. Dosegel je že svoj 12. gol v tej sezoni, s čimer se je utrdil v vodstvu med najboljšimi strelci prve lige.

Video: gol Mulahusejnovića:

Začetek drugega polčasa v Kopru.

Konec prvega polčasa.

44. minuta: zdaj so se v priložnosti znašli nogometaši Tabora. S strelom od daleč je poskusil Antoine Makoumbou, a je bil na mestu vratar Kopra David Adam.

Video: strel Makoumbouja:

39. minuta: nova priložnost za domače nogometaše. Do strela z glavo je prišel Nardin Mulahusejnović, a je bil na mestu vratar Tabora Jan Koprivec.

Video: strel Mulahusejnovića:

32. minuta: kakšna priložnost za Koper! Sam se je pred praznimi vrati Sežane znašel Maks Barišič, a je zaradi nespretnosti ostalo brez zadetka.

Video: poskus Kopra:

Za nami je 30 minut tekme v Kopru, zaenkrat še brez pravih priložnosti na obeh straneh.

Začetek tekme v Kopru.

Koga sta trenerja obeh ekip uvrstila v začetni postavi?

Začetnih 11 za tekmo s Taborom iz Sežane #FORZAKOPER🟡🔵 Klop: Vargić, Vekić, Viler, Vršič, Jozinović, Spinelli, Mittendorfer, Dodlek, Jelić Balta

Objavil/a FC Koper dne Sobota, 17. april 2021

🔴⚫ | Začetnih XI proti FC Koper. Klop: Rener, Ovsenek, Tolić, Specogna, Stančič, Djalo, Stare, Agnoletti. Poškodovani:...

Objavil/a NK TABOR Sežana dne Sobota, 17. april 2021

Pred tekmo:

Sklepno dejanje 28. kroga bo na Bonifiki, enem izmed štirih slovenskih prizorišč letošnjega evropskega prvenstva do 21 let. V primorskem obračunu se bosta spopadla Koper in Tabor, ki se odlično poznata. Kanarčki se želijo v zadnji četrtini prvenstva vključiti v boj za Evropo, velike načrte imajo tudi v pokalu, trener Rodolfo Vanoli pa pred obračunom z nekdanjim sodelavcem Igorjem Božičem napoveduje: "Zelo dobro smo pripravljeni in osredotočeni na to, kar nas čaka. Pred nami je zahtevna naloga proti tekmecu, ki ga spoštujemo. Imamo velik motiv in naredili bomo vse, da po odigranih devetih tekmah razveselimo vse, ki nas podpirajo," se zahvaljuje navijačem, ki ne morejo podpirati ljubljencev s tribun, so pa prisotni z mislimi na daljavo.

Gostje iz Sežane bodo prvič zaigrali pod novim, okrepljenim strokovnim vodstvom. Vsaj na papirju bo namreč glavni trener Sabit Šljivo, ki je na delu s Sežančani že štiri tedne in ima potrebno licenco za opravljanje trenerskega dela v Prvi ligi Telekom Slovenije in zelo pomembne niti pri vodenju naj bi še naprej vlekel Božič. "Z njegovim delom smo v klubu zelo zadovoljni," izpostavlja direktor Davor Škerjanc. Zanimivo je, da je Šljivo v preteklosti sodeloval s koprskim klubom, kjer je vodil mlajše selekcije, pri delu pa pomagal tudi hrvaškemu trenerju Igorju Pamiću. Deloval je tudi na Hrvaškem pri Istri, kjer je že sodeloval z Božičem, tako da se že dobro poznata. Obeta se obračun klubov, ki v domačem prvenstvu ponujata najmanj priložnosti igralcem, mlajšim od 21 let, gostje pa bi se z zmago približali Kopru na vsega točko zaostanka, s čimer bi tudi obdržali prednost pred največjimi tekmeci v boju za obstanek.

Ne spreglejte