Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
11. 11. 2018,
16.02

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Celje NK Domžale

Nedelja, 11. 11. 2018, 16.02

5 let, 5 mesecev

Poročilo s tekme Domžale : Celje

Rumeni so se rešili z igralcem manj #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
NK Domžale NK Celje | Dvoboj Tonćija Mujana (Domžale) in Elvedina Džinića (Celje). | Foto Vid Ponikvar

Dvoboj Tonćija Mujana (Domžale) in Elvedina Džinića (Celje).

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši Domžal in Celja so se v tekmi 16. kroga Prve lige Telekom Slovenije razšli z nedoločenim izidom 1:1 (0:0). Obračun sosednjih moštev na prvenstveni lestvici, petih Domžal in šestega Celja, se je na koncu končal z 1:1. Izbranci Dušana Kosiča so imeli od 40. minute igralca več, številčno prednost so izkoristili v 66. minuti prek Daria Vizingerja in vodili do 81. minute, ko je za ekipo Simona Rožmana zadel Matej Podlogar.

Domžale : Celje 1:1 (0:0)

Športni park Domžale, gledalcev 600, sodniki: Ponis (Koper), Povšnar (Zagorje ob Savi), Habibović (Koper).
Strelca: 0:1 Vizinger (66.), 1:1 Podlogar (81.).

Domžale: Mulalić, Klemenčič, Hodžić (od 73. Lazarević), Mujan (od 61. Belima), Sikošek, Ibričić, Podlogar, Melnjak, Nicholson (od 84. Ibraimi), Dobrovoljc, Gnezda Čerin.
Celje: Rozman, Brecl, Travner, Vizinger (od 89. D. Štraus), Pungaršek (od 59. R. Štraus), Džinić, Cvek, Požeg Vancaš, Lotrič, Zaletel, Pišek (od 70. Benedičič).

Rumeni kartoni: Klemenčič, Melnjak, Sikošek; Pišek, Pungaršek
Rdeč karton: Klemenčič (40.).

V prvem polčasu ekipi nista pokazali veliko, igra je večinoma potekala med obema kazenskima prostoroma. Domača je sprožila dva strela, gostujoča pa sploh nobenega. V 15. minuti je do udarca prišel Podlogar, ki je meril v daljši kot, z obrambo pa se je izkazal Matjaž Rozman. Precej manj nevaren je bil v 22. minuti Shamar Nicholson, ki je poskusil z glavo.

Fotogalerija s tekme Domžale : Celje:

Fotogalerija
1 / 25

Za nekaj več razburjenja je v 40. minuti poskrbel sodnik Roberto Ponis, ki je pokazal drugi rumeni karton Tilnu Klemenčiču zaradi nevarnega starta nad Mitjo Lotričem. Prvo rumeno opozorilo je domžalski branilec prejel tri minute prej.

Andres Vombergar
Sportal Olimpija osvojila Velenje, Aluminij strup za Krško #video

Za Celjane je prvič na tekmi v 46. minuti streljal Lotrič, ki je meril mimo desne vratnice.

Vrhunci dvoboja v Domžalah:

Po uri igre so Celjani prevzeli vajeti igre v svoje roke in zaigrali bolj podjetno. V 63. minuti jim je veselje preprečila vratnica, ki jo je zatresel Rudi Požeg Vancaš. Tri minute kasneje so varovanci Kosiča lepo izigrali domžalsko obrambo, večino dela je opravil rezervist Rok Štraus, ki je nase navlekel Gabra Dobrovoljca, nato pa s podplatom podal nazaj do Daria Vizingerja, ki je zadel v spodnji desni kot vrat nemočnega Ajdina Mulalića za svoj prvi gol v sezoni.

Zadetek Daria Vizingerja:

Gosti so bili blizu drugemu golu v 76. minuti, ko je Požeg Vancaš s prostega strela na kratko podal do Žana Benedičiča, ta je močno udaril po žogi in jo poslal za las mimo leve vratnice.

Domžalčani so tudi z igralcem manj ogrožali celjsko vodstvo, izničili pa so jo v 81. minuti. Na levi strani se je z lepim preigravanjem izkazal Senijad Ibričić, ki se je prebil mimo dveh celjskih nogometašev, nato pa podal pred gol do Podlogarja. Ta je nekoliko nerodno skušal streljati, v prvo ni bil uspešen, žogo je ustavil med nogama, v drugo pa je zadel žogo in jo poslal v gol gostujoče ekipe.

Zadetek Mateja Podlogarja:

Celjane 24. novembra čaka lokalni derbi z velenjskim Rudarjem, Domžalčane pa dan kasneje gostovanje v Kranju.

Dogajanje v Domžalah iz minute v minuto:

Konec tekme. Še drugič v tej sezoni sta se Domžale in Celje razšla brez zmagovalca. Dvoboj v domžalskem Športnem parku se je končal z 1:1.

90. minuta: v Domžalah je 1:1. Igrale se bodo še tri minute sodnikovega podaljška.

Gooooool! 1:1! 80. minuta. Po izjemnem prodoru kapetana Domžal Senijada Ibričića, ki se je v kazenskem prostoru Celja poigral z branilci, je z neposredne bližine zadel v polno Matej Podlogar. Rumeni so z igralcem manj prišli do izenačenja.

Zadetek Mateja Podlogarja:

75. minuta: Gostom iz knežjega mesta se nasmiha zmaga. V drugem polčasu je statistika povsem na njihovi strani. pri domačih je v igro vstopil tudi nekdanji reprezentant Dejan Lazarević.

Goooool! 0:1! 65. minuta. Celje je boljšo igro v drugem polčasu oplemenitil z vodstvom. Dario Vizinger je z močnim strelom v spodnji desni kot domžalskih vrat premagal Ajdina Mulalića. Podajo je prispeval Rok Štraus.

Zadetek Daria Vizingerja:

64. minuta: V sončnih Domžalah ni gostov veliko delilo od vodstva. Reprezentant Rudi Požeg Vancaš je namreč zatresel vratnico.

63. minuta: Gostje so nevarnejši. Z razdalje je poskušal Rok Štraus, ki je v 59. minuti vstopil v igro namesto Nina Pungarška, a je zgrešil cilj.

Začetek drugega polčasa. Trenerja med odmorom nista opravila nobene menjave. V uvodni minuti drugega dela je Mitja Lotrič (Celje) z okrog 25 metrov streljal mimo vrat.

Konec prvega polčasa. Maloštevilni gledalci v domžalskem Športnem parku niso dočakali zadetkov, Celjani pa bodo v drugi polčas vstopili s prednostjo, saj računajo na igralca več.

40. minuta: Velik udarec za Domžale. Branilec Tilen Klemenčič je po nespametnem prekršku nad Mitjo Lotričem prejel drugi rumeni karton in s tem moral predčasno pod prho v slačilnico. Sodnik Roberto Ponis je izključil nogometaša Domžal in s tem poskrbel, da bodo Celjani v nadaljevanju srečanja v številčni prednosti.

Kako si je Tilen Klemenčič prislužil izključitev?

30. minuta: dvoboj med Domžalami in Celjem je za zdaj siromašen s priložnostmi. Po uvodni tretjini tekme je razmerje strelov na gol 2:1 za gostitelje. Rezultat je še vedno začetnih 0:0.

15. minuta: prva priložnost na tekmi. Matej Podlogar je prisilil Matjaža Rozmana k atraktivni obrambi, s katero je žogo izbil v kot. To je bil prvi strel v okvir vrat na uvodni nedeljski tekmi 16. kroga.

Začetek tekme v Domžalah. Glavni sodnik je Roberto Ponis. Gostujoči trener Dušan Kosić je premešal postavo, ki je v zadnjem nastopu visoko izgubila proti Mariboru (0:5), Simon Rožman pa je ohranil zasedbo, ki je v sredo premagala Gorico s 3:1.

Trenerja Domžal in Celja sta določila začetni enajsterici. Kako sta se odločila Simon Rožman in Dušan Kosić?

Bo nase ponovno opozoril Jamajčan Shamar Nicholson, ki je v zadnjih dveh nastopih dosegel kar štiri zadetke? Celjani se v mesto ob Kamniški Bistrici odpravljajo po najvišjem porazu sezone, ko so doma izgubili z Mariborom z 0:5.

Ne spreglejte