Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
23. 2. 2020,
16.22

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13

Natisni članek

NK Tabor Sežana NK Bravo Prva liga Telekom Slovenije

Nedelja, 23. 2. 2020, 16.22

4 leta, 1 mesec

Poročilo s tekme Bravo : Tabor

Sanjski debi hrvaškega najstnika v Sloveniji in poraz slovitega Italijana #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13
Roko Baturina Bravo | Roko Baturina je v 84. minuti odločil zmagovalca. | Foto Saša Pahič Szabo/Sportida

Roko Baturina je v 84. minuti odločil zmagovalca.

Foto: Saša Pahič Szabo/Sportida

Nogometaši Brava so v 21. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali CB Tabor Sežano z 2:1 (1:1). Dvoboj predzadnje in osmouvrščene ekipe prvenstva se je končal z zmago prve. Ljubljančani so prvo medsebojno tekmo doma dobili z 1:0, danes pa z 2:1, vmesno v Sežani pa je dobil Tabor s 3:1. Bravo je tako na lestvici preskočil današnjega tekmeca in je po novem sam osmi. Junak tekme pa je bil novinec Roko Baturina.

Bravo : Tabor 2:1 (1:1)

Stadion Žak, sodniki: Šmajc, Gabrovec in Brezar.

Strelci: 1:0 Žinko (28.), 1:1 Bongongui (41.), 2:1 Baturina (84.).

Bravo: Vekić, Kurtović, Drkušić, Brekalo, Trontelj, Žinko, Agboyi, Ogrinec, Kramarič (od 83. Kancilija), Nukić, A. Matko (od 79. Baturina).
CB 24 Tabor Sežana: Rener, Ristić, Zebić, Serge, Salkić (od 89. Mihaljević), Krivičić, Specogna, Kouao, M. Babić (od 76. Sever), Stančič (od 69. Laukžemis), Bongongui.

Rumeni kartoni: Kramarič, Kurtović; M. Babić, Krivičić, Ristić, Serge, Specogna, Laukžemis.
Rdeči karton: /.
Nino Kouter
Sportal Bravo pokvaril debi Camoranesiju, Mura trn v peti Domžal, Olimpija do velike točke #video

Ljubljančani so pozimi ostali brez Anteja Vrljičaka, Alena Krcića, Milana Đajića, Darka Zeca in Lana Piskuleta, a po drugi strani so jih okrepili Sandi Ogrinec, Martin Kramarič, Vanja Drkušić, Roko Baturina in Emerick Eckert. Trije so dobili mesto v današnji prvi postavi.

Fotogalerija s tekme, fotograf Saša Pahić Szabo/Sportida;

Fotogalerija
1 / 22

Sežančani, ki so morali nastopiti brez kaznovanega Antonia Azinovića, so pozimi precej kadrovali. Nenazadnje jih po novem vodi sloviti Mauro Camoranesi, med ključnimi igralci pa sta Sežano zapustila Stjepan Babić in predvsem najboljši strelec Tabora Predrag Sikimić. Po novem pa bodo na Krasu igrali Damir Mehmedović, David Šugić, Karolis Laukžemis, Kevin Grobry, Lucas Pittinari, Guy Serge, in Denis Kouao. Slednja sta tudi začela v prvi postavi.

Zmagovalca odločil hrvaški rezervist in debitant

Prvi zadetek za Bravo v spomladanskem delu je dosegel Luka Žinko. | Foto: SPS/Sportida Prvi zadetek za Bravo v spomladanskem delu je dosegel Luka Žinko. Foto: SPS/Sportida Prav Kraševci so tudi prvi zagrozili, Dino Stančič je v sedmi minuti prodrl v kazenski prostor, a ob koncu žogo poslal čez gol. Tri minute zatem je po kotu iz bližine zgrešil še Marko Krivičić, malce zatem pa je z roba kazenskega prostora sprožil še Rodrigue Bongongui, a Igor Vekić ni imel težkega dela.

Potem ko so v prvih 20 minutah prevladovali Kraševci, pa so domači povedli v 28. minuti. Po kotu je Arian Rener slabo odbil žogo, ki se je znašla pri Luki Žinku, ta pa jo je z osmih metrov poslal v mrežo za svoj drugi gol sezone. Svojega četrtega pa je v 41. minuti za izenačenje na 1:1 dosegel Bongongui po lepi podaji Maria Babića za hrbet ljubljanske obrambe.

Zadetek Roka Baturine za zmago z 2:1:

Precej manj razburljivih je bilo prve pol ure drugega polčasa, saj gledalci v tem obdobju niso videli niti ene nevarnejše akcije. Zato pa je v 84. minuti do svojega prvenca v slovenski ligi prišel Baturina, ki je tako domačim z diagonalnim strelom z osmih metrov malce z leve strani prinesel pomembno zmago.

Bravo bo v 22. krogu v sredo gostoval v Celju, Tabor pa bo gostil Domžale.

Dogajanje v Ljubljani v živo:

Konec srečanja v Ljubljani, Bravo je premagal Tabor z 2:1 in si izboljšal možnosti za obstanek v Prvi ligi Telekom Slovenije. Ljubljančani so prehiteli češnjice na lestvici. Sloviti Argentinec z italijanskim državljanstvom Mauro Camoranesi je tako v Sloveniji kot trener Tabora debitiral s porazom.

Gooool! 2:1! 84. minuta. Veliko veselje v Ljubljani, Bravo je povedel z 2:1. 19-letni rezervist Roko Baturina je potreboval le pet minut za krstni zadetek v slovenski prvi ligi. Posojeni nogometaš zagrebškega Dinama je z izjemnim strelom prisilil k predaji vratarja Tabora Ariana Renerja, Bravo je pred veliko zmago nad donedavnimi tekmeci iz druge lige!

Zadetek Roka Baturine:

79. minuta: v dresu Brava je debitiral Roko Baturina. Sin nekdanjega asa hrvaškega nogometa Mateja Baturine je vstopil v igro namesto Aljoše Matka. Pred tem je rumeni karton za mladi ljubljanski klub prejel branilec Almin Kurtović.

69. minuta: gledalci v uvodni polovici drugega polčasa niso videli resnejše priložnosti za zadetek. Mauro Camoranesi se je odločil za prvo menjavo na tekmi. Namesto Dina Stančića je v igro vstopil Litovec Karolis Laukžemis. To je njegov prvi nastop v slovenskem prvenstvu.

51. minuta: rumeni karton je prejel branilec Tabora Marko Ristić. Enajst minut pozneje je rumeni karton prejel še njegov soigralec Guy Serge Yameogo.

Začetek drugega polčasa, trenerja nista menjala postav.

Konec prvega polčasa. V strelih na gol vodi Tabor s 5:2, od tega 3:2 v strelih v okvir vrat.

Gooooool! 1:1. 41. minuta. Zdaj se v slovenski prestolnici veselijo gostje. Mario Babić je z imenitno globinsko podajo zaposlil Rodrigueja Bongonguija, Kamerunec je premagal domačega vratarja in dosegel četrti zadetek v tej sezoni. Hrvat je prispeval tretjo podajo v tej sezoni.

Zadetek Rodrigueja Bongonguija:

34. minuta: rumeni karton za goste je prejel še Marko Krivičič.

Goooool! 1:0! 28. minuta, Navdušenje na stadionu v Spodnji Šiški. Čeprav je Tabor pritiskal na vrata Ljubljančanov in napadal, so prvi povedli nogometaši Brava. Vratar Tabora Arian Rener je bil neprepričljiv po izvajanju kota. Žogo je odbil le do Luke Žinka, nekdanji slovenski reprezentant, ki igra že 249. tekmo v 1. SNL, pa je zatresel mrežo Kraševcev. To je njegov drugi gol v tej sezoni.

Zadetek Luke Žinka:

16. minuta: v kazenskem prostoru Brava je padel Dino Stančić, a je sodnik David Šmajc odmahnil z roko in pokazala, naj se igra nadaljuje. Ostaja 0:0, Sežančani pa v strelih na gol vodijo s 3:0.

10. minuta: gostje so še naprej bolj nevarni tekmec na današnji tekmi začelja. Marko Krivičić je meril preko vrat, Rodrigue Bongongui pa je ogrel dlani vratarja Brava Igorja Vekića. Pred tem je rumeni karton pri gostiteljih prejel Martin Kramarič, sicer posojeni nogometaš Maribora na delu v Ljubljani.

7. minuta: prva priložnost za goste iz Sežane. Dino Stančić se je znašel pred vrati Ljubljančanov, a je žoga po njegovem strelu zgrešila cilj. Pred tem je prvi rumeni karton na tekmi prejel njegov soigralec Mario Babić.

Priložnost Dina Stančića:

Začetek tekme v Ljubljani.

Kakšno začetno enajsterico je izbral trener Brava Dejan Grabić?

S katero postavo bo začel prvo srečanje v 1. SNL trener Tabora Mauro Camoranesi?

Danes bo zelo zanimivo v Ljubljani, kjer se bosta ob 14. uri v Spodnji Šiški udarila neposredna tekmeca v boju za obstanek, Bravo in Tabor. To bo prva tekma, na kateri bo Sežančane v prvi slovenski ligi vodil nekdanji italijanski reprezentant in svetovni prvak Mauro Camoranesi. Gostitelji bodo šli, po besedah glavnega stratega Dejana Grabića, v boj pozitivni in optimistični, ogromno izkušenj prinaša posojeni nogometaš Maribora Martin Kramarič, gostje s Krasa pa bodo pogrešali kaznovanega kapetana Antonia Azinovića.

Tabor je v zimskem prestopnem roku ostal brez najboljšega strelca Predraga Sikimića. Nadomestiti ga bo poskušalo kar nekaj novincev, ki so prišli iz tujine, med njimi so tudi Afričani in Južnoameričani, saj je kot zadnji prišel Argentinec Lucas Pittinari.

Ne spreglejte