Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
6. 8. 2018,
15.00

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44

1

Natisni članek

NK Rudar Velenje NK Krško ND Gorica NK Triglav Prva liga Telekom Slovenije

Ponedeljek, 6. 8. 2018, 15.00

5 let, 8 mesecev

Napoved ponedeljkovih tekem 3. kroga Prve lige Telekom Slovenije

Pušnik edini z ničlo, Gorico mika vrh 1. SNL

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44

1

NK Rudar, NK Maribor | Marijan Pušnik v tej sezoni 1. SNL še čaka na prve točke. | Foto Žiga Zupan/Sportida

Marijan Pušnik v tej sezoni 1. SNL še čaka na prve točke.

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Danes se bo tretji krog Prve lige Telekom Slovenije, ki je v nedeljo postregel kar s 17 zadetki, razpletel s tekmama v Velenju in Novi Gorici. Knapi bodo skušali zapustiti dno razpredelnice, vrtnice pa imajo priložnost, da se zavihtijo tik pod vrh.

Rudar – Krško /18.00, Planet TV/

Velenjčani so se po izpadu v evropskem tekmovanju, kjer jih je v 2. krogu kvalifikacij za evropsko ligo s skupnim rezultatom 6:0 nadigrala romunska Steaua, povsem osredotočili na domače tekmovanje. Po dveh krogih, v katerih so se pomerili z zahtevnima tekmecema, so bili edini brez točk, danes pa imajo priložnost, da zapustijo rep razpredelnice.

Marijan Pušnik
Sportal Po nedeljski eksploziji remija v Velenju in Novi Gorici #video

V derbiju začelja bodo na štadionu Ob jezeru, kjer so v tej sezoni visoko izgubili proti Mariboru (0:5), pričakali Krško. "Po nekaj slabših rezultatih želimo priti v zmagovalni ritem. Za nas bi bilo vse razen zmage neuspeh," razmišlja Matej Šantek, ki se je pred začetkom sezone preselil v Šaleško dolino iz Nove Gorice.

Krčani prihajajo na štadion Ob jezeru po točke. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Krčani prihajajo na štadion Ob jezeru po točke. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Izbranci Marijana Pušnika verjamejo, da bodo kos nalogi. Korošec je nekaj prvokategornikov (Marko Pridigar, Damjan Trifković, Dominik Radić in Milan Tučić) spočil že na četrtkovem gostovanju v Bukarešti. Ocenil je, da mu bodo na srečanju s tekmecem, ki je v drugem krogu spravil v slabo voljo Olimpijo (0:0), bolj v pomoč sveži in spočiti. Statistika mu ni naklonjena, saj se Krško odlično počuti v prestolnici lignita.

V Velenju je v 1. SNL gostovalo šestkrat, izgubilo pa le enkrat. Bodo nadaljevali niz z mlado zasedbo, ki želi v sezoni 2018/10 uresničiti osnovni cilj in si zagotoviti obstanek med najboljšimi? "Prišlo je dosti novih igralcev. Potrebujemo čas, da se spoznamo in stremimo k idejam trenerja. V vseh nas se vidi velika želja. Upam, da nas bo to tudi rezultatsko nagradilo," je dejal Luka Volarič, ki se v Velenje odpravlja po točke.

Gorica – Triglav /20.00, Planet TV/

Novogoričani so v zadnjem nastopu remizirali v Celju. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Novogoričani so v zadnjem nastopu remizirali v Celju. Foto: Urban Urbanc/Sportida Vrtnice imajo danes priložnost, da se z zmago nad Kranjčani zavihtijo tik pod vrh. Zaradi poškodbe ne bodo mogli računati na Alena Jogana, navijači pa veliko pričakujejo od dvakratnega strelca v tej sezoni Andrije Filipovića. Če bi Kranjčani danes doživeli izjemno visok poraz, bi lahko Gorica na lestvici teoretično zasedla celo prvo mesto in prehitela Maribor! Primorci so na zadnji tekmi dokazali nepopustljiv karakter, saj so v Celju zaostajali že z 0:2, nato pa s pravcatim evrogolom Semirja Smajlagića osvojili dragoceno točko (2:2).

"Zmaga nad Triglavom je pomembna, saj nam bo s sedmimi točkami lažje igrati zahtevne tekme, ki sledijo," pojasnjuje Uroš Celcer. Danes bo s soigralci pod žarometi Športnega parka pričakal goste iz Kranja, ki sezone niso začeli po načrtih. Domači poraz proti Aluminiju jih je pahnil proti dnu razpredelnice. Da so zmožni pokazati več, so dokazali v uvodnem krogu, ko so ostali neporaženi v vroči Fazaneriji, kjer so v nedeljo Domžale doživele hud poraz (1:5).

Strateg Triglava Dejan Dončića upa, da njegovi varovanci danes ne bodo nanizali "črnih minut". | Foto: Urban Urbanc/Sportida Strateg Triglava Dejan Dončića upa, da njegovi varovanci danes ne bodo nanizali "črnih minut". Foto: Urban Urbanc/Sportida

"Redno se nam dogajajo črna obdobja, ko pademo v igri," opozarja trener Triglava Dejan Dončić, ki z Gorenjci še čaka na krstno prvoligaško zmago. Triglavani obožujejo gostovanja v slovenskem Las Vegasu. V prejšnji sezoni so Srebrničevo četo premagali v gosteh kar dvakrat, kar je dobra popotnica za nastop v zadnjem dejanju 3. kroga.

Nino Kouter
Sportal Še enkrat si oglejte prekmursko mojstrovino, ki še kar odmeva #video

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte