Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 1. 2017,
16.14

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,78

1

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca odbojka Metod Ropret Andrea Giani

Četrtek, 26. 1. 2017, 16.14

6 let, 7 mesecev

Uradno: Andrea Giani ne bo več slovenski selektor

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,78

1

Andrea Giani | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Italijanski odbojkarski strokovnjak Andrea Giani ne bo več vodil slovenske moške reprezentance, ki jo je prevzel marca 2015, ko je na klopi zamenjal Luko Slabeta. Giani se podaja novim izzivom naproti, to bo najverjetneje vodenje nemške izbrane vrste.

Giani, ki je Slovenijo popeljal do zmage v evropski ligi in zmage v tretjem kakovostnem razredu svetovne lige oktobra 2015, na evropskem prvenstvu v Bolgariji in Italiji pa je z našo izbrano vrsto osvojil srebrno odličje, je predsedniku Odbojkarske zveze Slovenije Metodu Ropretu svojo odločitev sporočil v četrtek dopoldne. 

Giani: Hvala, ker ste me sprejeli medse

"Rad bi se vam preprosto zahvalil, da ste me sprejeli medse, za priložnost, ki ste mi jo dali. Hvaležen sem, da sem lahko skupaj z vami doživel to čudovito izkušnjo. Z veliko odrekanja smo ustvarili ekipo z veliko začetnico, ekipo z identiteto. Ponosen sem na to, kar smo dosegli, in na to, da ste tudi s temi uspehi začeli pisati svojo prihodnost," je se je od slovenske reprezentance poslovil italijanski strokovnjak.

Uspehi Gianija na slovenski klopi (od marca 2015 do julija 2016):

  • maj 2015: Uvrstitev na evropsko prvenstvo: Slovenija je bila v dodatnih kvalifikacijah boljša od Portugalske (3:0, 2:3)
  • julij/avgust 2015: 1. mesto: evropska liga 2015 – s tem je Slovenija prvič v zgodovini prišla v svetovno ligo
  • oktober 2015: 2.  mesto: evropsko prvenstvo 2015
  • junij/julij 2016: 1. mesto: svetovna liga 2016 (tretji kakovostni razred) – Slovenija se je že v krstnem nastopu med elito uvrstila v drugi kakovostni razred

 

Do novega selektorja z razpisom

Predsednika Odbojkarske zveze Slovenije Metoda Ropreta čaka težka naloga. | Foto: Vid Ponikvar Predsednika Odbojkarske zveze Slovenije Metoda Ropreta čaka težka naloga. Foto: Vid Ponikvar

Podobno zahvalo je 46-letni Italijan namenil tudi Odbojkarski zvezi Slovenije, ki bo novega selektorja iskala z razpisom, Ropret pa ne dvomi o tem, da se nanj ne bi prijavili tudi najuglednejši trenerji: "Pred dvema letoma, ko je reprezentančno klop zapustil Luka Slabe, smo bili v precej težkem položaju. Z reprezentančnimi uspehi in z razvojem odbojke v Sloveniji, ki ga imamo v zadnjem obdobju, se je zanimanje za nas močno povečalo. Prepričan sem, da zdaj kotiramo tako visoko, da bo zanimanje za mesto novega selektorja zelo veliko. Od nas pa je odvisno, da se tudi tokrat pametno odločimo in izberemo pravo osebo, ki bo fante popeljala do novih uspehov."

V tem letu ne manjka izzivov

Izzivov naši izbrani vrsti že v letu 2017 namreč ne manjka, saj fante čaka naporna reprezentančna sezona, ki se bo s kvalifikacijami za svetovno prvenstvo začela 23. maja v Ljubljani. Junija bodo odbojkarji nastopali v svetovni ligi, konec avgusta pa bodo Slovenci na evropskem prvenstvu na Poljskem branili srebro. 

Koga želite v prihodnje gledati na slovenski klopi?

  • Slovenskega strokovnjaka.
    11,76 %
    22 glasov
  • Tujega strokovnjaka.
    88,24 %
    165 glasov
Oddanih 187 glasov

 

Ne spreglejte