Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
30. 5. 2017,
9.55

Osveženo pred

6 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

kvalifikacije za svetovno prvenstvo Slovenija Alessandro Chiappini slovenska odbojkarska reprezentanca

Torek, 30. 5. 2017, 9.55

6 let, 10 mesecev

Slovenke za uvod proti Nemčiji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
slovenska odbojkarska reprezentanca ženske | Foto OZS

Foto: OZS

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je v zgodnjih jutranjih urah odpotovala na Portugalsko, kjer jo čaka nastop v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo. Slovenke se bodo v Viana do Castelu za preboj na svetovno prvenstvo borile z Nemčijo, Francijo, Estonijo, Portugalsko in Finsko. 

Selektor Alessandro Chiappini je dekleta prvič zbral 8. maja, s seznama pa je črtal vrsto izkušenih odbojkaric ter se odločil, da bodo priložnost dobile mlade igralke.

Najstarejši v izbrani vrsti sta tako 22-letni Sara Najdič in Nika Blagne, najmlajša je 15-letna Eva Zatkovič. Italijanski strateg, ki je na slovensko klop sedel aprila, je s tritedenskimi pripravami zadovoljen in na Portugalsko odhaja z dobrimi občutki: ''Pohvaliti moram dekleta, ki so na teh pripravah trenirala zelo zavzeto in tudi motivacija je bila ves čas na zelo visoki ravni. Zdaj so pred nami že kvalifikacije, osredotočiti se moramo na nasprotnike in pripraviti taktiko. Ta ekipa ima kakovost, morda nam na trenutke manjka še nekaj stabilnosti, a mislim, da sem lahko optimističen.''

Slovenski selektor je radoveden

Slovenke bodo na prizorišču turnirja kvalifikacijske skupine F prvič trenirale že danes popoldan, jutri pa jih čaka tudi že prvi obračun, in sicer proti Nemčiji. ''Nemčija je med ekipami, s katerimi se bomo srečali, najmočnejša. Njihovo najmočnejše orožje je v tem, da delajo zelo malo napak. Ob tem praktično celotna ekipa, skupaj s selektorjem, igra v istem klubu, zato so dobro uigrane. Zelo dobro izvajajo začetne udarce, nevarne so v igri za menjavo. Če jim želimo biti konkurenčni, bomo morali biti prodorni v napadih in predvsem zelo dobro servirati. Pomembno je tudi, kako dobro bomo uspeli sprejemati. Zelo sem radoveden, kako se bo odvijal turnir,'' je pred srečanjem z Nemkami dejal Chiappini. 

V pripravljalnem obdobju so dekleta odigrala dve tekmi proti hrvaški reprezentanci ter po enkrat zmagala in izgubila, dvakrat pa so bile naše odbojkarice boljše od madžarske izbrane vrste. Sredina tekma med Slovenijo in Nemčijo se bo začela ob 16. uri.

Seznam slovenske ženske odbojkarske reprezentance:
- organizatorki igre: Eva Mori, Sara Najdič;
- sprejemalke: Lana Ščuka, Anita Sobočan, Katja Mihalinec, Nika Blagne;
- blokerke: Saša Planinšec, Tina Grudina, Katja Mihevc, Ela Pintar;
- korektorki: Iza Mlakar, Eva Zatković;
- prosti igralki: Maja Pahor, Anja Mazej;
- selektor: Alessandro Chiappini; pomočnik selektorja Gregor Rozman.
Ne spreglejte