Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
30. 3. 2016,
21.37

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

Odbojkarska liga prvakov Calcit Volleyball Calcit Ljubljana ACH Volley

Sreda, 30. 3. 2016, 21.37

6 let, 7 mesecev

Sprememba sistema v odbojkarski ligi prvakov

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Evropska odbojkarska zveza (CEV) je sporočila, da se lige prvakov in prvakinj ne bodo več igrale kot do zdaj, in predstavila nov pravilnik.

Če je bila liga prvakov do zdaj rezervirana za skoraj ene in iste klube ter nekaj tistih, ki so dobili povabilo organizatorja, temu zdaj ne bo več tako. V prvi predkrog lige prvakov se bodo lahko prijavili prvaki iz vseh članic evropske odbojkarske zveze in začele z lovom na skupinski del. CEV bo skušala s tem doseči še večjo prepoznavnost odbojke po vsej Evropi in ekipam, ki so šibkejše in imajo manjši proračun, omogočiti bolj primerne nasprotnike kot do zdaj. S tem bo liga prvakov postregla z več izenačenimi tekmami in še večjim spektaklom.

Nov pravilnik v tabeli. | Foto: Nov pravilnik v tabeli.

Pravilnik, ki bo v veljalo prišel že v naslednji sezoni, pravi, da se bo najelitnejše evropsko klubsko tekmovanje začelo s tremi predkrogi, v katerih se bodo zmagovalci pridružili 12 najboljšim ekipam, ki bodo tja uvrščeni neposredno. V predkrogih bo lahko sodelovala le ena ekipa iz posamezne evropske države, igralo pa se bo na izločanje po sistemu tekma doma in v gosteh. Tako kot se igra že zdaj v izločilnih bojih.

Prek nekakšnih kvalifikacij se bo v moški konkurenci najboljšim 12 ekipam pridružilo osem moštev, poraženci pa se bodo preselili v pokal CEV. Pri ženskah bodo v skupinski del napredovale štiri ekipe.

 Kdo se bo neposredno uvrstil v skupinski del?

To bodo ekipe iz držav, ki so najvišje na klubski lestvici evropske odbojkarske zveze (CEV). Najboljše štiri države bodo imele po dva predstavnika, države  od 5. do 8. mesta pa po enega. Glede na to, da je Slovenija tako v moški kot ženski konkurenci na 15. mestu, bosta slovenska predstavnika tekmovanje začela v predkrogih. Stanje na lestvici CEV (tukaj).

Calcitovke so v tej sezoni prvič zaigrale med elito in ostale brez zmage ter osvojenega niza. | Foto: Calcitovke so v tej sezoni prvič zaigrale med elito in ostale brez zmage ter osvojenega niza.
 

V nadaljevanju se bo 20 ekip pri moških in 16 pri ženskah razdelilo v skupine po štiri, po šestih krogih pa se bosta najboljša dva v posamezni skupini in tretji najboljši tretjeuvrščeni uvrstili med najboljših 12 ekip, ker se bodo tako kot do zdaj začela borba za končni turnir. Tudi zdaj bo po skupinskem delu določen organizator le-tega in bo tja uvrščen neposredno.

Pri ženskah se bodo v izločilne boje uvrstili le zmagovalke štirih skupin in najboljše tri drugouvrščene ekipe. Organizatorica končnega turnirja se bo tako kot pri moških nanj neposredno uvrstila. 
 

Ne spreglejte