Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
2. 11. 2019,
21.52

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Liga MEVZA OK Maribor Calcit Volley ACH Volley

Sobota, 2. 11. 2019, 21.52

4 leta, 5 mesecev

Liga MEVZA, moški, 5. krog

Šok za neporažene Kamničane, ACH Volley zmagal četrtič zapored

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Calcit Volley | Kamničani so doživeli šok pred domačimi navijači. | Foto Klemen Brumec

Kamničani so doživeli šok pred domačimi navijači.

Foto: Klemen Brumec

Maribor je po dveh porazih v ligi MEVZA je v petek le dočakal zmago. V 5. krogu je v dvorani Tabor v napetem dvoboju s 3:2 (24, -23, 26, -21, 11) premagal Mladost iz Kaštele. V soboto sta bila na delu še ACH Volley in Calcit Volley. Prvi je s 3:1 zmagal na gostovanju v Brčkem, Kamničani pa so doma doživeli hladen tuš, ko jih je s 3:0 premagal do tega kroga zadnjeuvrščeni Waldviertel.

Odbojkarji Calcit Volleyja so izgubili prvič v letošnji sezoni srednjeevropske lige, na domačem igrišču jih je s 3:0 (23, 26, 17) premagala avstrijska ekipa Union Raiffeisen Waldviertel. Po porazu so Kamničani zdaj na tretjem mestu, prihodnjo soboto, 9. novembra pa jih čaka gostovanje pri ekipi Mladost Brčko.

Calcit Volley: Pereira 13, Hribar (L), Bregar 4, Koncilja 3, Hebda 10, Jordanov, Planinc (L), Brulec 2, Kvas, Lakner, Kotnik 3, Štembergar Zupan 7, Lazar, Rotar. Trener: Marko Brumen.

Union Raiffeisen Waldviertel: Darmois 12, Bornemann 12, Bartoš , Tille (L), Fullerton, Boff, Hahn 1, Szarek 22, Siwiczyk 7, De Vries 2, Borris . Trener: Zdenek Šmejkal.

"Skrbi me, ker smo že v Kašteli do zmage prišli zahvaljujoč dobremu servisu in sprejemu, na bloku pa smo še drugič zaporedoma popolnoma zatajili. Morda se nam je nekoliko poznalo, da je bil Mario Koncilija en teden bolan, in da tudi Miha Bregar dva dni ni treniral, predvsem pa moram nasprotnikom čestitati za izredno igro, in če bi tudi na prejšnjih tekmah igrali tako, kot so nocoj, bi imeli zagotovo večje število točk. Pred tekmo smo se opozarjali, da tekme ne smemo vzeti prelahko, ampak očitno to ni bil naš večer, medtem ko so Avstrijci odigrali odlično. Njihov korektor Szarek je bil za nas nezaustavljiv, vendar je imel veliko pomoči tudi s strani soigralcev. Preprosto nam jih ni uspelo odstraniti od mreže, tako da jih je njihov podajalec odlično razigral, mi pa smo bili izgubljeni v bloku. Ni kaj, zmaga Waldviertla je zaslužena, vseeno pa moram reči, da je sodnica v drugem nizu krepko sodila v našo škodo, in če bi tisti niz dobili, bi se morda tekma drugače obrnila," je po tekmi povedal kamniški trener Marko Brumen.

Slovenski prvaki se iz Bosne vračajo z novo zmago v žepu. | Foto: Alen Hadžić Slovenski prvaki se iz Bosne vračajo z novo zmago v žepu. Foto: Alen Hadžić

Prvaki naredili ravno dovolj za zmago

Slovenski prvaki so v Brčkem pokazali ravno toliko, kolikor je bilo potrebno za zanesljivo zmago. Niti v enem trenutku ni bilo dvoma, da se domov ne bodo vrnili s polnim izkupičkom, čeprav tekmec še zdaleč ni bil slab. Gledalci so lahko spremljali lepo predstavo, zagotovo so lahko zadovoljni, kako se je favoritom upirala njihova ekipa.

Mladost Brčko: Lukić, Delić 22, Trakić 1, Ćendić 5, Čolo 8, Eminović, Vojak 8, Gajić 6, Vidović 3, Divljan 4, Tanić, Cirić.

ACH Volley: Flajs, Kumer, Purič 12, Pavlović 6, Satler, Dagostino, Đirlić 19, Okroglič 10, Vilimanović 5, Pokeršnik 14, Videčnik.

Prva zmaga za Maribor. | Foto: Facebook OK Maribor Prva zmaga za Maribor. Foto: Facebook OK Maribor

Maribor je v tretjem poskusu

Odbojkarji Maribora so v tretjem poskusu prišli do prve zmage v srednjeevropski ligi. Potem ko so izgubili obračuna s slovenskima tekmecema, ACH Volleyjem in Calcitom Volleyjem, so tokrat po ogorčenem dvoboju ugnali Mladost Kaštelo, ki je pred gostovanjem v Mariboru prav tako izgubila proti najboljšima slovenskima kluboma, edino zmago pa zabeležila v hrvaškem derbiju proti zagrebški Mladosti. Pri Štajercih se je s 25 točkami ponovno izkazal mladi Rok Možič, 21 pa jih je prispeval še Žiga Donik.

Maribor: Šijanec, Hafner, Herman, Mulec 9, Detela 4, Koblar, Možič 25, Košenina, Donik 21, Bračko, Uremovič 8, Kovačič, Planinšič 2, Bogožalec 7.

Mladost Kaštela: Perić 11, Solbrig 12, Giljanović 2, Matoković 22, Ivić, Medan 2, Šuker 11, Zeljković 20, Cikojević, Šučur, Pervan.
ATK Grosuplje
Sportal Grosupeljčanke v nekaj dneh strle še drugo primorsko ekipo

Liga MEVZA, moški, 5. krog:

Lestvica:

Ne spreglejte