Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
30. 11. 2017,
23.00

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Matej Kök ACH Volley slovenska odbojkarska reprezentanca Bedzin

Četrtek, 30. 11. 2017, 23.00

6 let, 4 mesece

Poljaki so ga "napodili", ACH Volley pa sprejel odprtih rok

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
Matej Kök | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Matej Kök je nova okrepitev ACH Volleyja. Slovenski reprezentant je avgusta okrepil poljskega prvoligaša Bedzin, a se tam ni najbolje znašel. Sledila je sporazumna prekinitev pogodbe, nekdanji odbojkar Triglava pa bo zdaj kariero nadaljeval pri slovenskih prvakih.

Kök, ki je v letošnjem poletju pokazal nekaj res odličnih predstav v dresu Slovenije (kvalifikacije za SP, svetovna liga), je zapustil močno poljsko ligo in se vrnil v Slovenijo, kjer bo kariero nadaljeval pri ACH Volleyju.

''Matej je odbojkarska prihodnost, o tem ni dvoma, a njegov čas za igranje v plusligi bo še prišel,'' je odhod 21-letnega slovenskega sprejemalca komentiral trener Bedzina Stelio DeRocco.

Rojak zavzel njegovo mesto

Nekdanji član Triglava je na začetku poljskega prvenstva še dobil nekaj priložnosti za igro, ko pa je Bedzin v svoje vrste pripeljal še enega slovenskega sprejemalca Jana Klobučarja, je bilo jasno, da je njegove kratkotrajne poljske seanse konec.

Kam ga bodo dali?

Zdaj bo Kök igral za oranžne zmaje, ki pa imajo na sprejemalskem položaju že štiri igralce. Tukaj je udaren sprejemalski par Jan Pokeršnik in Dmitrij Babkov, pomagata pa jima še izkušena Andrej Flajs in Matija Pleško. Tukaj je tudi Jan Planinc, ki je bil sicer pripeljan za libera, a zna odlično odigrati tudi na položaju sprejemalca.

Je Matej Kök boljši sprejemalec/napadalec kot Jan Pokeršnik?

  • Da.
    52,94 %
    27 glasov
  • Ne.
    47,06 %
    24 glasov
Oddanih 51 glasov

Bo debitiral proti Srbom?

Glede na to, da se malce zapletlo pri njegovi registraciji, Kök v soboto najverjetneje še ne bo na voljo trenerju oranžnih zmajev Zoranu Kedačiču, ki bo s svojimi varovanci v sklopu 1. DOL gostoval ravno pri Kökovem Triglavu. V dresu ACH Volleyja bi lahko debitiral na dan, ko nas obišče Miklavž, na prvi tekmi 1/16 finala pokala CEV proti srbski ekipi Novi Pazar.

Ne spreglejte