Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 2. 2020,
23.10

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

liga prvakinj Nova KBM Branik Iza Mlakar Eva Mori

Torek, 18. 2. 2020, 23.10

4 leta, 2 meseca

Liga prvakinj, 6. krog

Bankirke so se poslovile z nizom, konec tudi za Morijevo, v četrtfinale le Mlakarjeva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Nova KBM Branik | Mariborčanke so v izredno težki skupini B ostale brez točk. | Foto CEV

Mariborčanke so v izredno težki skupini B ostale brez točk.

Foto: CEV

Odbojkarice Nove KBM Branika so v 6. krogu lige prvakinj doma izgubile proti italijanski ekipi Savino Del Bene Scandicci z 1:3 (23, -20, -20, -14). Mariborčanke so osvojile prvi niz, vseeno pa ostale brez točke v skupini B končale na zadnjem mestu ter ostale brez četrtfinala. Zvečer je bil na sporedu še slovenski obračun, ki je gladko pripadel Novari Ize Mlakar, Lodz Eve Mori pa se je po novem porazu poslovil od Evrope. Mlakarjeva je ob koncu tekme dobila nekaj priložnosti in dosegla dve točki, Morijeva, ki je odigrala celotno srečanje, pa šest.

Mariborčanke so ligo prvakinj končale brez točke. Tako Italijanke kot VakifBank iz Istanbula ter Lokomotiva Kaliningrad so bili precej premočni tekmeci za slovenskega prvaka. Vendarle pa so Štajerke na današnji tekmi ob svoji najboljši igri v sezoni lige prvakinj prišle vsaj do svojega prvega niza v elitnem tekmovanju.

V prvem nizu so Mariborčanke držale korak s tekmicami do 3:3, nato pa so Italijanke dosegle pet točk zapovrstjo in pobegnile na 8:3. Ko je pri 18:13 za Scandicci že kazalo na lahko zmago Italijank v prvem nizu, pa so Štajerke silovito odgovorile. Z nizom točk so ne le izničile prednost Italijank, temveč prišle v vodstvo z 19:18. Tudi zatem so se dobro nadaljevale in povedle z 22:19, po novem bloku pa s 23:19. Šele po četrti zaključni žogi pa so dobile svoj sploh prvi niz v tem tekmovanju.

Bankirke so dobile prvi niz, nato pa so vajeti v svoje roke prevzele Italijanke. | Foto: CEV Bankirke so dobile prvi niz, nato pa so vajeti v svoje roke prevzele Italijanke. Foto: CEV

Nova KBM Branik: Milošič, Košenina 2, Grubbs 17, Pahor, Dobaj, Bračko 1, Stojiljković 2, Šijanec, Kramberger, Sobočan 12, Ramić, Pintar 3, Galić 16, Krajnc.

Savino Del Bene Scandicci: Carraro, Bricio Ramos 9, Malinov 7, Kakolewska, Pietrini, Merlo, Lubian 12, Sloetjes 15, Cardullo, Molinaro, Gray 18, Stevanović 17, Kosareva.

Dobro igro so domačinke prenesle tudi v uvod drugega niza, ko so hitro povedle s 4:1. Čeprav so gostje takoj izničile zaostanek, so gostiteljice vodile še pri 6:4 oziroma 6:5, potem pa se je tehtnica nagnila na italijansko stran. Po treh zaporednih točkah so tekmice povedle s 15:9, za razliko od prvega niza pa tega niso več izpustile iz rok.

Nova KBM Branik | Foto: CEV Foto: CEV

Tretji niz so bolje začele Italijanke, povedle s 3:0 in 6:2, podobno prednost pa so držale tudi v nadaljevanju, ko so vodile že z 11:6. Toda borbene domačinke so se znova pobrale in izid poravnale na 11. Po izenačeni igri v nadaljevanju pa so se gostje odlepile pri 21:17 ter niz končale pri 25:20.

V četrtem nizu so si Italijanke prvo resnejšo prednost priigrale pri 8:4, to pa nato še nadgradile na 12:6. Ko so povedle z 21:12, je bila tekma dokončno odločena.

Liga prvakinj, 6. krog:

Skupina B:

Skupina A:

Skupina C:

Skupina D:

Skupina E:

Ne spreglejte