Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
11. 1. 2020,
21.58

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

ACH Volley Calcit Volley Liga MEVZA

Sobota, 11. 1. 2020, 21.58

4 leta, 3 mesece

Liga MEVZA, moški, tekmi 3., 12. in 16. kroga

ACH Volley nadigrali nebogljene Dalmatince, Ribič (še) ni predramil Kamničanov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
ACH Volley | ACH Volley je trdno na prvem mestu lige MEVZA. | Foto CEV

ACH Volley je trdno na prvem mestu lige MEVZA.

Foto: CEV

Odbojkarji ACH Volley so odigrali prvo tekmo v koledarskem letu 2020. Oranžni zmaji so v sklopu lige MEVZA doma pred maloštevilnimi gledalci v dvorani Tivoli premagali Dalmatince iz Kaštele s 3:0, Kamničani pa so izgubili že četrtič zapored. Praznih rok so ostali pri Zadrugi na avstrijskem Koroškem.

Slovenski prvaki so z lahkoto odpravili Hrvate, ki niso vodili niti enkrat na tekmi. Ljubljančani so igrali brez prvega organizatorja igre Andrije Vilimanovića, ki ga je uspešno nadomestil veteran Rok Satler. V ekipo se je vrnil Matic Videčnik, ki je zaradi poškodbe Dika Purića moral takoj na igrišče.

Oranžni zmaji so si z dobrimi servisi, v vseh nizih je serijo teh odprl prav Satler, že na začetku priigrali prednost, v prvem so se gosti še nekako držali do izida 14:10, po asu Petra Đirlića za 18:11 je bilo jasno, da bo prvi niz šel v roke favoritov. Še lažje delo so imeli ti v drugem nizu, v katerem so tekmecu dopustili le 11 točk, v tretjem pa vprašanje zmagovalca tudi ni dolgo trajalo, po asu Đirlića je bilo s 6:3, do konca pa se je razlika le večala.

Pri gostiteljih je bil s 17 točkami najučinkovitejši Jan Pokeršnik.

ACH Volley: Flajs, Vučićević, Kumer, Purić, Pavlović 6, Satler 2, Dagostino, Đirlić 11, Okroglič 9, Vilimanović, Pokeršnik 17, Videčnik 8, Kök.

Mladost Kaštela: De Marchi 3, Cvijović, Perić 1, Solbrig 5, Giljanović 5, Matoković 6, Ivić, Medan, Šuker, Zeljković 7, Cikojević, Sućur, Pervan.

Šok terapija brez želenega učinka

Zaradi slabših rezultatov je pred novim letom s položaja trenerja pri Kamničanih odstopil Marko Brumen, zamenjal ga je Gašper Ribič, ki pa mu v Pliberku še ni uspelo obrniti krivulje navzgor. Njegovi varovanci so dobili prvi niz, toda na nasprotni strani je trener Matjaž Hafner skupaj s svojimi igralci znal odgovoriti. Prišlo je do preobrata, po katerem je zmaga ostala doma, Zadruga Dob pa je slovenske podprvake tudi prehitela na drugem mestu lestvice srednjeevropske lige.

Kamničanom, ki so igrali brez Poljaka Milosza Hebde, je lahko žal predvsem za četrti niz. V njem so ves čas vodili, v končnici tudi že z 22:18. Toda prvi so do zaključne žoge za zmago prišli domači odbojkarji. Nato so imeli še tri, vse tri so Kamničani, ki so bili tudi sami trikrat v položaju, da bi izsilili tie-break, ubranili. V dramatični končnici je nato peto z asom izkoristil Ivan Kolev.

Gorenjcem, pri katerih je bil z 19 točkami najučinkovitejši Domen Kotnik, praktično edini razpoložen kamniški igralec, ni pomagal odličen blok, z njim so dosegli 16 točk, od tega Mario Koncilja polovico, zatajili so pri sprejemu in v napadu, v katerem stvari ni mogel izboljšati niti Bojan Jordanov, ki je zaigral prvič v sezoni. Tudi domači niso imeli najboljšega sprejema, a se jim to v napadalnih akcijah ni dosti poznalo.

Zadruga Dob: Stelcmach, Landfahrer 19, Hruška 8, Steiner, Palgut 5, Miranda de Alcantara 10, Kolev 14, Mlynarčik 18, Pušnik, Tröthann 3, Grabmüller 1, Kasnik. .

Calcit Volley: Pereira 8, Hribar, Bregar 3, Koncilja, Mihalj, Jordanov 5, Planinc, Brulec 2, Kvas 1, Lakner, Kotnik 19, Štembergar Zupan 12, Rotar.

Liga MEVZA, moški, tekmi 3., 12. in 16. kroga:

Lestvica:

1. ACH Volley 11 tekem - 27 točk
2. Zadruga Aich/Dob 11 - 20
3. Calcit Volley 11 - 19
4. HAOK Mladost Zagreb 10 - 15
5. OK Merkur Maribor 12 - 13
6. OK Mladost Kaštela 9 - 12
7. Waldviertel 10 - 11
8. OK Mladost Brčko 8 - 6

Ne spreglejte