Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
28. 1. 2023,
21.34

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

GEN-I Volley Nova KBM Branik Calcit Volley 1 DOL

Sobota, 28. 1. 2023, 21.34

1 leto, 2 meseca

1. DOL za ženske, 16. krog

Mariborčanke so se opekle, Kamničanke trpele v Grosuplju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Nova KBM Branik, Bruno Najdič | Mariborčanke so presenetljivo izgubile s Savinjčankami. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Mariborčanke so presenetljivo izgubile s Savinjčankami.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Vodilne Kamničanke so v 16. krogu državnega prvenstva 16. zmago ujele na gostovanju v Grosuplju, a so se morale zanjo zelo potruditi. Potrebovale so pet nizov. Mariborčanke so igrale pri Šempetrankah in s Savinjčankami presenetljivo izgubile z 1:3, Ankarančanke pa Novogoričankam niso odvzele niti enega niza. Formis ni imel večjih težav z zadnjim Krimom.

Pokal CEV: Nova KBM Branika - Pölkky Kuusamo
Sportal Bankirke na domačem turnirju boljše tudi od vodilnih

Bankirke iz Maribora so med tednom odigrale dve tekmi v srednjeevropski ligi, premagale vodilno ekipo iz Madžarske, dobile pa tudi slovenski derbi s Calcitom. V Šempeter, kjer so jih čakale proti njim vedno motivirane tekmice, so dopotovale nekoliko utrujene. Ker niso bile v polni postavi, se je napovedovalo, da bi utegnile imeti težave.

Da bo res tako, je pokazal že prvi niz. V igri mariborske vrste je bilo veliko nihanj, njihova najučinkovitejša igralka Iza Mlakar ni bila posebej razpoložena, kar so Šempetranke znale izkoristiti. Po zaostanku 11:12 so po odličnih servisih Vite Črnile dosegle pet zaporednih točk. Prednost so do končnice držale, nato pa so se jim Mariborčanke približale na 20:21, toda domače jim več niso dovolile, z zbrano odigranimi točkami so prišle do vodstva.

Tudi v drugem nizu so Savinjčanke igrale odlično, bile v vodstvu do izida 17:16, vendar je končnica pripadla Mariborčankam. Ko so te v tretjem nizu povedle z 10:6, je bilo videti, da stvari prihajajo na svoje mesto, vendar se gostiteljice niso dale, vzpostavile so ravnotežje, prišle v vodstvo, toda v končnici spet zaostale z 20:23. Toda servisi Niki Bavdaž so poskrbeli za štiri zaporedne točke in zaključno žogo, drugo so tudi izkoristile.

S tem so si zagotovile točko, ki pa jih ni zadovoljila. Dobile so tudi četrti niz in se veselile prestižne zmage, po kateri so najbrž lahko povsem mirne tudi v boju za obstanek. Za Novo KBM Branik je bil to drugi poraz v prvenstvu.

Kamničanke so v Grosuplju zmagale po petih nizih. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Kamničanke so v Grosuplju zmagale po petih nizih. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Tako kot Mariborčanke so imele med tednom enako naporen ritem tudi vodilne Kamničanke in tudi one bi v Grosupljem kmalu za to drago plačale. Bile so namreč na robu prvega poraza, saj zaostajale z 1:2 v nizih, toda na koncu so se vendarle rešile ter izgubile le točko. Zato pa so se morale močno potruditi, saj so gostiteljice grozile tudi v četrtem in skrajšanem petem nizu.

V njem sta bili ekipi izenačeni še pri izidu 11:11, nato pa sta Andjelka Radišković in Fatoumatta Sillah, z 20 in 19 točkami tudi najučinkovitejši igralki kamniške vrste, vendarle poskrbeli, da ni prišlo še do večjega presenečenja.

Domače so bile boljše tako pri servisu kot v bloku, dosegle so 16 asov in 13 blokov, gostje le šest asov in tri bloke. Za domače je Asja Šen prispevala 24 točk, v statistiko je vpisala štiri ase in tri bloke, Zala Kraševec je dodala 18 točk, vse to pa ni zadostovalo, da bi vzele veliki skalp.

GEN-I Volley je dokaj zanesljivo zmagal v Ankaranu, Formis pa doma proti Krimu.

1. DOL, ženske, 16. krog

Sobota, 28. januar

Lestvica:

Preberite še:

 

Calcit Volley Tenerife
Sportal Mariborčanke prvič v sezoni boljše od Kamničank
Calcit Volley Tenerife
Sportal Kamničanke premagale vodilne Madžarke
ACH Volley powervolleys Düren liga prvakov
Sportal Odbojkarji ACH Volleyja se niso pustili presenetiti, Panvita izgubila tretje mesto

 

Ne spreglejte