Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
26. 1. 2019,
21.13

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

1 DOL Calcit Volley ACH Volley OK Maribor

Sobota, 26. 1. 2019, 21.13

5 let, 2 meseca

11. DOL, moški, 13. krog

Maribor ACH-ju ponagajal le v drugem nizu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
ACH Volley | ACH Volley je še povišal naskok pred konkurenco. | Foto Aleš Oblak

ACH Volley je še povišal naskok pred konkurenco.

Foto: Aleš Oblak

V obračunu 13. kroga 1. DOL za moške je ACH Volley v Tivoliju s 3:0 v nizih premagal Maribor, ki je zdaj z drugega mesta padel na tretje. Prehitel ga je Calcit, ki je že v petek odpravil Hoče. 

Varovanci Andreja Urnauta, ki bodo med tednom odigrali četrto tekmo v ligi prvakov, gostovali bodo v St. Peterburgu, so tekmo začeli resno in gladko dobili prvi niz. V drugega pa niso vstopili najbolj zbrano, Mariborčani so povedli z 10:4. Toda izkazalo se je, da so bile to edine črne minute prvakov na tekmi, lov za tekmecem so v končnici dokončali, izkoristili pa svojo tretjo zaključno žogo. V tretjem nizu so nato na začetku povedli, pozneje pa se niso posebej naprezali, brez večjih težav so pridobljeno prednost tudi zadržali.

Isto razmerje zmag in porazov kot Maribor ima zdaj tudi Salonit, ki je gladko ugnal Panvito Pomgrad. Sobočani letos na gostovanjih niso posebej nevarni, tako je bilo tudi v Kanalu, kjer so imeli še dodatno nevšečnost, igrali so brez v zadnjih tekmah zelo razpoloženega Gorazda Flisarja. Brez blokerja, ki je imel družinske obveznosti, so bili enakovredni le v prvem nizu, ko so izničili začetni zaostanek 3:7, nato pa celo prešli v vodstvo, zadnjič so vodili s 17:16. V zaključku pa so po nepotrebnem začeli delati napake, kar je kaznoval predvsem Fran Peterlin. V preostalih dveh nizih pravega odpora Prekmurcev ni bilo, zato se je tekma hitro končala.

Salonit Anhovo je brez težav ugnal Panvito. | Foto: Facebook Salonit Anhovo Salonit Anhovo je brez težav ugnal Panvito. Foto: Facebook Salonit Anhovo

Zanesljivo zmago so zabeležili tudi igralci Šoštanja Topolšice, s 3:0 so premagali predzadnje Črnuče, bolj razburljivo je bilo v Novem mestu, kjer sta se pomerila Krka in kranjska Hiša na kolesih. Ko so po napetem drugem nizu Kranjčani povedli z 2:0, ni še nič kazalo na dramatičen zaključek, a gosti so nato začeli delati napake, kar so domači znali izkoristiti. Dobili so tretji niz, nato pa tudi četrtega, čeprav so bili v njem že na robu poraza. Gorenjci so imeli dve zaključni žogi, a ju niso izkoristili, prednost je na stran gostov z napako povrnil Črtomir Bošnjak, niz za "tie break" pa je zaključil Valentin Turk.

Če so v tretjem in četrtem nizu delali napake predvsem gosti, pa je bila v skrajšanem nizu to lastnost domačih. Po treh zaporednih Martina Kosmine je bilo 2:5, še po dveh je prednost narasla na pet točk (7:12). Ko jo je Janko Bregant, s 23 točkami najučinkovitejši igralec tekme, še povišal, je bilo jasno, da bosta točki odšli v Kranj.

Že v petek Calcit Volley ni imel težav s Hočami.

1. DOL, moški, 13. krog:

Petek, 25. januar:
Hoče : Calcit Volley 0:3 (-28, -15, -14)

Sobota, 26. januar:
ACH Volley : Maribor 3:0 (16, 25, 22)

Salonit Anhovo : Panvita Pomgrad 3:0 (21, 16, 15)

Šoštanj Topolšica : Črnuče 3:0 (23, 21, 16)

Krka : Hiša na kolesih 2:3 (-20, -24, 18, 25, -10)

Lestvica:

1. ACH Volley        13  tekem -   38 točk
2. Calcit Volley       13   -   29
3. Maribor    13   -   27
4. Salonit Anhovo    13   -   26
5. Šoštanj Topolšica 13   -   18
6. Hiša na kolesih   13  -   16
7. Panvita Pomgrad   13   -   14
8. Krka              13   -   13
9. Črnuče            13   -    8
10. Hoče             13   -    6

Ne spreglejte