Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
4. 3. 2014,
8.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Zlatko Zahović NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor Sašo Udovič

Torek, 4. 3. 2014, 8.45

8 let

"Zrelo, evropsko, profesionalno"

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Maribora so v Stožicah uresničili cilj. Večnemu tekmecu so zadali boleč udarec, povečali prednost pred zasledovalci in se približali novemu naslovu. Kaj na vse poreče Zlatko Zahović?

Pred odhodom v Sevillo, kjer se je slovenski prvak poslovil od Evrope, je napovedal, da bi lahko Olimpiji na večnem derbiju pomagala svežina, Mariboru pa jo zagodlo pomanjkanje energije, posledica napornega srečanja v Andaluziji. Tega pa v Stožicah ni bilo čutiti. Vijolice so po prvem zadetku zagospodarile na igrišču in dvoboj, ki so ga zaznamovale številne prekinitve zaradi nešportnega vedenja ljubljanskih navijačev, zrelo pripeljale do srečnega konca. "Utrujenosti ni bilo čutiti, ker je to šele tretja tekma v tem letu. Preprosto delamo na tem, da igramo dve tekmi na teden. To je psihološko naporno, a smo že tretjo sezono zapored v tej fazi, ko igramo v tem ritmu. Fantje sprejemajo to kot nekaj spontanega," je po uvodni letošnji zmagi v Prvi ligi Telekom Slovenije priznal Zlatko Zahović in dodal, da so tako zrasli skozi evropske izpite, da jih na igrišču zmoti le še redkokaj. "To tudi izkoriščamo," je navedel primer, kako jim navijaške prekinitve niso prišle do živega, pač pa so ohranili raven igre, ki ji ljubljanski tekmeci niso znali oziroma mogli slediti.

"Zrelo, evropsko, profesionalno"

Z Olimpijo se bodo branilci naslova v kratkem pomerili še trikrat. Športni direktor Maribora opozarja, da nedeljska slika zeleno-belih ni realna. "Ta ekipa in igralci Olimpije veljajo več, a je normalno, da so tako igrali, če so imeli odsekane noge in bili v strahu. Ni jim bilo lahko igrati. Mi smo odigrali tisto, kar smo pričakovali od ekipe. Zrelo, evropsko, profesionalno," je pohvalil svoje igralce in se navezal na navijaške peripetije, ki so dvoboj v Stožicah spremenile v kaotični cirkus.

"Fante sem opozoril, da bo čez 14 dni nova tekma v prvenstvu. Prepričan sem, da bo takrat Olimpija drugačna in si ne bo privoščila toliko napak, kot si jih je na tej tekmi. Prvenstvo je naša prioriteta, v pokalu pa bo Olimpija v dveh tekmah težko premagala Maribor. V eni pa je vse mogoče. Maribor ima več kakovosti in izkušenj, a nogomet je nepredvidljiv, zato moramo ostati previdni," je dal poudarek novemu večnemu derbiju, ki bo v Ljubljani plenil pozornost čez slaba dva tedna.

"Olimpija si zasluži več kakovosti"

Z nekdanjim reprezentančnim kolegom Sašem Udovičem, ki je po koncu jesenskega dela Prve lige Telekom Slovenije zapolnil ljubljansko vrzel na položaju športnega direktorja Olimpije in postal njegov neposredni tekmec, sta se v Stožicah prisrčno pozdravila. Vseeno pa najboljši strelec slovenske reprezentance vseh časov za nekdanjega soigralca nima sporočila z najbolj prijetno vsebino. "Sam bi bil zaskrbljen, če bi bil športni direktor Olimpije. Olimpija si zasluži več kakovosti," je na svoj način pokomentiral projekt pomlajevanja ljubljanskega kluba.

Vijoličasti so najbližjemu zasledovalcu Kopru zbežali na pet točk razlike, kar je imenitna zaloga za spomladansko nadaljevanje Prve lige Telekom Slovenije. Zgodba o 12. državnem naslovu dobiva vedno bolj konkretno podobo, vseeno pa Zahović ostaja previden. "Boj za naslov bo ne glede na vse trajal do konca. Lansko jesen smo veliko 'kiksali', zdaj pa imamo kakovost ali dve več kot jeseni. A le če bomo pravi. V klubu želimo igralcem dopovedati, da mora biti Maribor s takšnimi uspehi osredotočen na vsako tekmo," napoveduje še napet boj za naslov prvaka. Olimpije po tem, ko je za vodilnim klubom zaostala 15 točk, tam ni pričakovati …

Ne spreglejte