Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
16. 12. 2011,
7.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Barcelona liga prvakov liga prvakov žreb

Petek, 16. 12. 2011, 7.00

8 let

Žreb lige prvakov: kdo z Barcelono?

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Evropski naslov lahko osvoji kateri izmed velikanov, ki jih v osmini finala ne manjka, med kandidati pa sta presenetljivo tudi APOEL in Basel. Za četrtfinale bi se lahko udarila kar med seboj.

Ob 12. uri se bodo v Nyonu prižgale televizijske kamere, predstavniki šestnajstih klubov, ki se še potegujejo za lovoriko, pa bodo začeli z odštevanjem do trenutka, ko se bo na odru zalesketala kroglica z njihovim imenom. Kombinacij je nešteto, zmagovalci skupin pa bodo v določeni prednosti, saj bodo povratno tekmo osmine finala odigrali na domačem štadionu. V osmini finala se ne smeta srečati kluba, ki sta se merila že v skupinskem delu, ne smeta prihajati tudi iz iste države.

Naslov brani Barcelona, ki se v teh dneh obremenjuje z drugačnimi izzivi. Mudi se na Japonskem, kjer se bo v nedeljo s Santosom pomerila za svetovni naslov, več skrbi pa ji povzroča huda poškodba Davida Ville. Španski napadalec, počival naj bi okrog pet mesecev, je izdal novoletno željo, da bi srčno rad zaigral v finalu lige prvakov, pa tudi na evropskem prvenstvu. Kataloncev žreb pretirano ne skrbi. Zakaj bi jih navsezadnje tudi moral, saj jih zaradi znanih kakovosti noče danes prav nihče za tekmece? Tudi Real Madrid ni pretirano z mislimi prisoten na žrebu. Bolj pogleduje k koncu tedna, ko bo v ''primeri division'' gostoval pri Sevilli, z zmago pa bi se na lestvici spet iztrgal iz družbe Barcelone.

AVB noče Milana, trener Bayerna prekipeva od samozavesti

V osmini finala bosta zaigrala le dva španska kluba. Podobno uspešnost so imeli Angleži, a s to razliko, da sta presenetljivo izpadla najboljša v domačem prvenstvu, velikana iz Manchestra. Arsenal, ki je pred kratkim praznoval 125. rojstni dan, bi se lahko v osmini finala pomeril tudi z Zenitom, kar bi bila posebna novica za Andreja Aršavina, žreb pa bi mu lahko namenil tudi Milan.

Najmočnejše ime v drugem bobnu. V skupinskem delu je Barceloni nudil močan odpor in ji na dveh tekmah zabil kar štiri zadetke: ''Upam, da ne bomo dobili Milana,'' je pred odhodom v Švico odkrit trener Chelseaja, 33-letni Andre Villas-Boas (AVB), ki je v minuli sezoni s Portom osvojil ligo Europa. Eden izmed favoritov za naslov je tudi Bayern. Tudi zaradi tega, ker bo finale 19. maja v Münchnu. ''Nimam nobenih želja,'' pravi trener Jupp Heynckes in samozavestno dodaja: ''Če smo dobro pripravljeni, lahko premagamo vsakogar.'' Če bi se Bavarci prebili v finale, bi po Romi in letu 1984 postali prva ekipa, ki bi finale najmočnejšega evropskega tekmovanja igrala na ''lastnem'' štadionu.

Da bo v osmini finala izjemno zanimivo, priča tudi podatek, da se je na evropski prestol povzpelo kar sedem udeležencev. Real je bil prvak devetkrat, Milan sedemkrat, Bayern in Barcelona štirikrat, Inter trikrat, Benfica dvakrat, Marseille pa enkrat. Med 16 najboljših so se prvič prebili APOEL, Basel, Napoli in Zenit. Prve tekme osmine finala bodo na sporedu 14. in 15. februarja, povratne pa teden dni kasneje.

Ne spreglejte