Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 6. 2017,
19.10

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

pokal Slovenije Druga liga naj gol NK Krško NK Triglav NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija NK Rudar ND Gorica NK Domžale NK Celje NK Ankaran NK Aluminij Brdo pri Kranju NNC Brdo Prva liga Telekom Slovenije

Četrtek, 22. 6. 2017, 19.10

6 let, 6 mesecev

Žreb 1. snl, 2. snl in pokala slovenije (2017/18)

Prvak Maribor odpira sezono z Aluminijem, Celje v Stožicah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98
Žreb Brdo 1. SNL | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Le dobre tri tedne po koncu prvoligaške sezone 2016/17, v kateri so se na slovenski prestol povzpeli Mariborčani, najkrajšo pa so potegnili Radomljani in Koprčani, so na Brdu pri Kranju zaplesale kroglice z desetimi udeleženci Prve lige Telekom Slovenije za prihajajočo sezono 2017/18. NK Ankaran Hrvatini še ni razkrila, kje bo kot novinec v 1. SNL igral domače tekme.

Pari 1. kroga Prve lige Telekom Slovenije 2017/18:

Rudar - Domžale
Ankaran Hrvatini - Triglav Kranj 
Maribor - Aluminij
Krško - Gorica
Olimpija - Celje

Tekme bodo 15. in 16. julija.

Na žrebu je sodeloval tudi predsednik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Radenko Mijatović. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Na žrebu je sodeloval tudi predsednik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Radenko Mijatović. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Predstavniki najboljših slovenskih klubov so danes zbrali na Brdu pri Kranju, kjer v Nacionalnem nogometnem centru (NNC) poteka žreb za sezono 2017/18. Naslov bodo branili Mariborčani, krstni nastop med elito pa se obeta Ankarančanom, tretjeuvrščeni ekipi 2. SNL, ki sta ji napredovanje omogočili nepodeljena tekmovalna licenca koprskemu klubu ter zavrnitev Doba, drugoligaškega podprvaka, ki se je zahvalil vabilu NZS o igranju v prvi ligi.

Večni derbi prvič v Stožicah

Prvi večni derbi v novi sezoni bo v 7. krogu (26. ali 27. avgusta), ko se bosta Olimpija in Maribor pomerila v Ljubljani. ''Kaj pričakujem od prvega derbija? Pričakujem veliko gledalcev, tekmo brez izgredov in dober rezultat za Maribor,'' je pokomentiral žreb predsednik vijolic.

Direktor Olimpije Arlič se je skoraj v celoti strinjal s predsednikom Maribora, dodal je le, da seveda pričakuje zmago Olimpije, ne pa rezultatskega uspeha gostov. Dodal je, da bodo odločale malenkosti, tako kot vsi slovenski predstavniki v Evropi pa si želi velikih uspehov tudi na tem polju.

Predsednik NK Maribor: Vijolice cvetijo spomladi

''Izkazalo se je, da vijolice cvetijo spomladi," je na žrebu pojasnil predsednik Maribora Drago Cotar, ko je prejemal čestitke za osvojeni naslov prvaka in dodal, da je cilj vijolic v novi sezoni dvojna krona. Priznal je, da po jesenskem delu ni pričakoval tako enostavne poti do 14. zvezdice.

Gorica je v prejšnji sezoni osvojila drugo mesto, prvič pa bo med najboljšimi zaigral Ankaran (skrajno desno). | Foto: Žiga Zupan/Sportida Gorica je v prejšnji sezoni osvojila drugo mesto, prvič pa bo med najboljšimi zaigral Ankaran (skrajno desno). Foto: Žiga Zupan/Sportida

Naslov podprvaka je presenetljivo osvojila Gorica. Direktor vrtnic Sebastjan Komel je dejal: ''Goriški kolektiv se zaveda, da si dober samo toliko, kot si bil dober na zadnji tekmi. To je tudi vodilo za naprej,'' je poudaril, da klub ne sme zaspati na starih lovorikah.

Za prvoligaške točke se bodo v sezoni 2017/18, ki se bo začela sredi julija, potegovali Maribor, Gorica, Olimpija, Domžale, Celje, Rudar, Krško, Aluminij, Triglav in Ankaran Hrvatini.

Pokal, namenjen državnim prvakom, se je po enoletni odsotnosti vrnil v Maribor. | Foto: Grega Valančič/Sportida Pokal, namenjen državnim prvakom, se je po enoletni odsotnosti vrnil v Maribor. Foto: Grega Valančič/Sportida

Druga liga vstopa v novo dobo

Danes je bil v gorenjskem kraju, kjer ima upravno središče tudi Nogometna zveza Slovenije (NZS), tudi žreb drugoligaške sezone 2017/18. Drugi kakovostni razred slovenskega klubskega nogometa je deležen velike spremembe, saj bo v novi sezoni nastopilo kar 16 klubov. Med njimi ima prvoligaške izkušnje kar polovica.

Na slovesnosti pred začetkom nove sezone so podelili tudi priznanja za najboljše dosežke v prejšnji sezoni. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Na slovesnosti pred začetkom nove sezone so podelili tudi priznanja za najboljše dosežke v prejšnji sezoni. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Žreb 1. kroga druge lige (6. avgust 2017):

Zarica - Drava
Fužinar Ravne - Mura
Radomlje - Tabor Sežana
Ilirija - Krka
Rogaška - Bravo
Nafta - Dob
Veržej - Jadran Dekani
Brežice - Brda 

Direktor Olimpije: Naredili bomo vse, da postanemo prvaki

Športni direktor Domžal Matej Oražem je opozoril, da bo zelo težko braniti pokalno lovoriko. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Športni direktor Domžal Matej Oražem je opozoril, da bo zelo težko braniti pokalno lovoriko. Foto: Žiga Zupan/Sportida Kroglice bodo zaplesale tudi v pokalnem tekmovanju. Naslov bodo branile Domžale. ''V sezono vstopiš zato, da boš prvi, ne pa drugi ali tretji. Tekmujemo z večjimi in bogatejšimi od sebe, a bomo dali vse od sebe, da jih letos presenetimo,'' je povedal športni direktor Domžal Matej Oražem.

Domžalčani so v finalu pokalnega tekmovanja premagali Olimpijo, ki je tako sezono, v kateri je branila naslov državnega prvaka, končala brez lovorike.

''Prejšnja sezona ni bila takšna, kot bi si želeli. Zastavilli smo si drugačne cilje. Skušali bomo narediti vse, da bi postali prvaki in Olimpijo vrnili tja, kjer je bila pred letom dni," je pred žrebom poudaril direktor ljubljanskega kluba Borut Arlič.

Pokal Slovenije, 2017/18, 1. krog:

Hotiza – Krka
Beltinci – Aluminij
Tabor Sežana – Rudar Velenje
Šoštanj – Triglav Kranj
Drava Ptuj – Brda
Nafta 1903 – Celje
Videm – Radomlje
Mura – Zarica Kranj
Koper – Korotan Prevalje
Šampion Celje – Tolmin
Ilirija 1911 – Krško
TAB Akumulator Mežica – Jadran Dekani

V 1. krogu ne nastopajo štirje slovenski predstavniki v Evropi. To so Maribor, Gorica, Olimpija in Domžale.

V točkovanju za najbolj disciplinirano prvoligaško ekipo v sezoni 2016/17 je zmagal Aluminij iz Kidričevega. Priznanje je prevzel predsednik Zvonko Jevšovar, ki ni skrival ponosa, da so Kidričani najboljši na področju fair-playja. Aluminij bo v uvodnem krogu gostoval v Ljudskem vrtu. Med drugoligaši je nagrado za fair-play prejela ekipa Brda.

Prvi Afričan, ki mu gledajo v hrbet vsi strelci

Krovna zveza bo podelila tudi priznanja najboljšim za dosežke v sezoni 2016/17. Okronan je bil tudi 23-letni napadalec velenjskega Rudarja John Mary, ki je dosegel 17 zadetkov in postal prvoligaški kralj strelcev. ''Uresničile so se mi sanje. Vsak napadalec želi postati najboljši strelec,'' je dejal temnopolti junak sezone 2016/17.

Predsednik Rudarja Simon Dobaj je prevzel nagrado za najboljšega strelca Johna Maryja. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Predsednik Rudarja Simon Dobaj je prevzel nagrado za najboljšega strelca Johna Maryja. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Kamerunec, prvi Afričan, ki se lahko pohvali z lovoriko najboljšega strelca 1. SNL, se na novo sezono pripravlja v dresu knapov. Deležen je velikega zanimanja domačih in tujih snubcev, tako da bi lahko v kratkem zamenjal klubsko okolje. S tem se je sprijaznil tudi njegov trener Marijan Pušnik. Na podelitev ni prišel, saj v času dogodka branil barve Rudarja na prijateljski tekmi v Beljaku proti moskovski Lokomotivi (1:1). Priznanje je prevzel njegov klubski predsednik Simon Dobaj in razkril, da imajo knapi v novi sezoni ambiciozne cilje.

Najlepši zadetki zadnjega kroga sezone 2016/17:

Ne spreglejte