Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
19. 9. 2008,
10.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 19. 9. 2008, 10.53

8 let

Žlogar: Robinho je z eno besedo - vrhunski

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski reprezentant Anton Žlogar je zaradi poškodbe stopala preskočil prvo tekmo 1. kroga pokala UEFA z Manchester Cityjem. Dvoboj je spremljal s tribun, najbolj pa ga je navdušil Robinho.

''Ciprski čudež'' se v četrtek (vsaj) v primeru Omonie in Apoela ni nadaljeval. Novopečeni klub iz Nikozije, ki je pred začetkom sezone privabil v svoje vrste dolgoletnega člana slovenske izbrane vrste, je pred domačim občinstvom klonil proti bogatim ''sinjemodrim'' gostom iz Manchestra. Žal brez udeležbe slovenskega legionarja. ''V nedeljo sem na prvenstveni tekmi dobil udarec v desno stopalo. Po tekmi sem komaj hodil. Bal sem se, da mi je počila celo kakšna kost na nartu, a je slikanje na srečo pokazalo, da sem le 'cel'. Ker pa je prisotna še oteklina, sem izpustil tekmo proti Angležem. Poizkušali smo narediti vse, da bi bil nared za pomemben dvoboj, a ni šlo. Žal se je pripetila poškodba ob nepravem trenutku. Upam, da bom lahko zaigral vsaj v ponedeljek, ko se bomo borili za prvenstvene točke,'' je povedal za Sportal Anton Žlogar, ki je spremljal tekmo z Manchester Cityjem na tribunah štadiona Neo GSP v Nikoziji. Meni, da so gostje zasluženo zmagali, vseeno pa …

Ostaja grenak priokus

"Vseeno ostaja grenak priokus, saj so si gostje vse priložnosti priigrali po naših velikih individualnih napakah. Vodili smo z 1:0, tako da bi si lahko pred povratno tekmo priskrbeli boljšo popotnico. So pa Angleži nesporni favoriti. Zadeli so še dve vratnici in eno prečko. Žal smo kot ekipa odigrali eno slabših tekem v zadnjem obdobju. Pa še vseeno bi lahko izvlekli vsaj neodločeni rezultat,'' je dejal ''občasni'' kapetan slovenske reprezentance. Na tribunah v Nikoziji je goste bodrilo okrog 200 navijačev, ki so prispeli neposredno iz Manchestra, na štadionu pa se je znašlo še ogromno ''drugih'' Otočanov. Ciper kot nekdanja britanska kolonija ostaja priljubljena ''izletniška'' točka, kar nekaj Angležev pa si je tu našlo tudi stalno prebivališče. Največ aplavza so namenili zveneči okrepitvi, brazilskemu reprezentantu Robinhu, ki je sprejel velikodušno ponudbo in (tudi) zaradi večjega zaslužka zamenjal ''zvezdniški'' Madrid za deževni Manchester.

''Vrhunski igralec. To je igralec, ki lahko v vsakem trenutku naredi 'višek' na igrišču. Igra dovršen nogomet, je zelo eksploziven. Z eno besedo – vrhunski. Včeraj je zagotovo najbolj izstopal. Všeč sta mi bila tudi Wright-Phillips in dvakratni strelec Jo. Omenjena trojica nam je delala največje preglavice,'' je še pripomnil 30-letni Izolan, ki verjame, da bo že povsem nared do reprezentančnih priprav na tekmo s Severno Irsko.

Rezultati potrdili vlaganja

Nogometna Evropa je v tej sezoni spoznala nepredvidljivo moč ciprskih klubov. Anorthosis se je preko velikega Olympiakosa prebil v ligo prvakov in nadaljeval s paranjem živcem velikim klubom. Na Weserstadionu v Bremnu je ostal neporažen, APOEL (poprej izločil Crveno zvezdo) in Omonia (krvnik AEK-a) pa sta v pokalu UEFA ostala praznih nog pred domačimi gledalci. Napoved novih časov? ''Gledal sem tekmo v Bremnu. Werder je imel več priložnosti in stalno pobudo, nisem pa dobil občutka, da bi 'gol ravno visel v zraku'. Moji nekdanji soigralci so z malce sreče zasluženo prišli do točke. Znova je odlično branil Arjan Beqay, ki je nesporno že v minuli sezoni branil brez napak. Vliva veliko zaupanje. Kaj reči za nastopa v pokalu UEFA? Schalke je klub iz močne lige in zelo pogost član lige prvakov, Manchester City pa tudi velik klub. Poraz Apoela je vseeno previsok. Schalke je izkoristil skoraj vse priložnosti, ki jih je imel. Zmagal je zasluženo, a s previsokim rezultatom,'' je zaupal nekdanji zvezni igralec Izole, Primorja, Gorice, Olimpije, Paralimnija in Anorthosisa, ki je razmišljal naglas o razlogih za neverjetno ciprsko klubsko renesanso.

''Rezultati so potrdili vlaganja v nogomet, infrastrukturo ter prihod tujcev in trenerjev. Vlada veliko zanimanje. To je naredilo ogromno razliko. Sedaj, ko je Ciper član evropske unije, prihajajo sem igralci z 'evropskimi' potnimi listi. Veliko je Portugalcev, pa tudi Brazilcev z dvojnimi državljanstvi. Letos klubi v prestopnem roku prvič niso delali napak. Niso pripeljali vrhunskih, a že odsluženih nogometašev, temveč tiste, ki lahko podajo dodatno kakovost. Kot Savio ali Dellas. Ne verjamem, da ima katera ekipa večji proračun kot 7 do 8 milijonov evrov. Glede na splošno finančno stanje v Evropi tudi igralci nimajo milijonskih pogodb. Vseeno pa igralec dobro zasluži. Dobi vsaj tako dobro pogodbo kot v klubih srednje kakovosti iz ostalih ligah,'' je prepričan ''Tonči'', ki ne bo pozabil začudenih prizorov voditeljev nogometnih oddaj na grški televiziji, ko po ''sramotnem'' izpadu Olympiakosa in AEK-a niso našli pravih besed, s katerimi bi opravičili velik spodrsljaj. Na ciprskih zelenicah osvaja pozornost že štiri sezone. Se bo v polni luči predstavil tudi na povratni tekmi pokala UEFA na štadionu City od Mancester?

Ne spreglejte