Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 11. 2012,
9.46

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Lionel Messi Lionel Messi zlata žoga Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo

Četrtek, 29. 11. 2012, 9.46

7 let, 12 mesecev

Zlata žoga: Messi, Ronaldo in ... ?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Kdo se bo potegoval za zlato žogo? Bodo to Lionel Messi, Cristiano Ronaldo in Andres Iniesta? Mednarodna nogometna zveza in France Football bosta imena treh kandidatov objavila malce po 14. uri.

Če je kdo pomislil, da bosta Lionel Messi in Cristiano Ronaldo prekinila strelsko ''eksplozijo'', se je motil. A motiti se je človeško, podobno pa bi težko dejali za neprestano dokazovanje Argentinca, prvega strelca Barcelone in španskega prvenstva, ki je v tem koledarskem letu dosegel že 82 zadetkov, nekajkrat pa namignil, da vendarle ne prihaja s ''tega'' nogometnega sveta. V prejšnji sezoni se je samo v domačem prvenstvu med strelce vpisal 50-krat. Mejnike je podiral v ligi prvakov, vedno boljši pa je tudi v dresu državne reprezentance. ''Leo'' je zlato žogo osvojil že lani in s tem nadaljeval čudežni niz, saj so zadnji trije naslovi romali prav v roke ''čarovnika'' iz Rosaria.

Poleg njega naj bi se na seznamu treh dokončnih finalistov za prestižno nagrado pojavil tudi portugalski zvezdnik madridskega Reala. Presenečenje bi bilo, če za zlato žogo ne bi konkuriral tudi letos, čeprav mu javnost pripisuje manj možnosti kot Messiju. Je pa ''CR7'' prispeval levji delež k osvojitvi španskega naslova, razigral se je tudi na evropskem prvenstvu. Tam je še najbolj blestel Andres Iniesta, ki je bil izbran tudi za najboljšega nogometaša tekmovanja. Zato bi se prav lahko pripetilo, da bi se na seznamu kandidatov za dobitnika zlate žoge pridružil klubskemu soigralcu Messiju. Ronaldo na drugi strani podobno kot navijači ''belih baletnikov'' in ''rdeče furije'' pričakuje, da bi lahko za zlato žogo kandidiral tudi njegov kapetan Iker Casillas. Izkušeni vratar pa ni edini velemojster, ki je nase opozarjal v iztekajočem se letu. Ne gre prezreti izjemnih predstav Kolumbijca Radamela Falcaoa, ki je pomagal madridskemu Atleticu do evropske lovorike, v španskem prvenstvu pa sta več zadetkov od njega dosegla le ''večna tekmeca'' Messi in Ronaldo. Letos še zdaleč ni bil slab tudi Xavi Hernandez, kreativni motor ''tiki-take'' pri Barceloni in španski reprezentanci, Italijani in privrženci Juventusa so zelo ponosni na Andreo Pirla, Brazilci vedno bolj na Neymarja, s svojimi mojstrovinami pleni pozornost Šved Zlatan Ibrahimović … Kandidatov je veliko, zato bo še toliko bolj zanimiva odločitev Mednarodne nogometne zveze (FIFA) in francoskega časnika France Football.

Ne spreglejte