Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
17. 8. 2008,
11.17

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Nedelja, 17. 8. 2008, 11.17

8 let, 5 mesecev

Živec: Odkupiti se za igro s Ptuja

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Goričani so po dobrem začetku sezone dvakrat zapored klonili in so trenutno v neugodnem položaju. Reševati se bodo morali proti v zadnjih letih najboljšemu slovenskemu moštvu.

Danes ob 20. uri bo v Novi Gorici, vsaj po rezultatih iz zadnjih sezon sodeč, derbi 5. kroga PrveLige Telekom Slovenije. Pomerila se bosta HiT Gorica in Domžale, ki sta bili v zadnjih treh sezonah vselej pri (na) vrhu. Favoriti bodo gostje, saj so Goričani v slabi formi. Potem ko so v prvih dveh krogih pod vodstvom Primoža Glihe osvojili štiri točke, so nato izgubili proti Rudarju iz Velenja in Dravi ter padli proti dnu lestvice. Boleč je bil predvsem poraz z 1:5 proti Ptujčanov, ki je Goričane streznil in jim dal misliti. ''Kar je bilo, je bilo. Zdaj moramo misliti na novo tekmo, ki je pred nami. S tem, kar se je zgodilo, se nima smisla obremenjevati. Upam pa, da smo se iz dveh zaporednih porazov kaj naučili,'' pred tekmo pravi vezist Gorice Simon Živec. ''Obraz, ki smo ga pokazali na Ptuju, ni pravi. Upam, da bomo tokrat igrali povsem drugače,'' je povedal Goričan.

Toda naloga ne bo lahka. Na nasprotni strani bodo stali dvakratni slovenskih prvaki Domžalčani, ki so tudi v tej sezoni eden glavnih favoritov za končni naslov. ''Domžalčanov se ne bojim. So tekmec po meri. Imamo odlično priložnost, da si povrnemo samozavest. Tekme med nami so bile vselej zelo zanimive in napete. Pričakujem, da bo podobno tudi tokrat. Veseli me tudi, da igramo proti ekipi, ki se ne bo zaprla, pač pa se gremo nadigravat. Gledalci bodo lahko uživali. V to sem prepričan,'' je še povedal Živec in dodal: ''Tokrat se bomo skušali odkupiti za igro s Ptuja, kjer nam res ni šlo. Na zadnji tekmi nam ni uspevalo prav nič. Upam, da bo tokrat drugače. Je pa jasno, da nam ne bo lahko. Čeprav mnogi pravijo, da so Domžale v tej sezoni slabše, kot so bile, sem sam mnenja, da imajo še vedno ekipo, ki je sposobna skočiti na sam vrh.''

Goriški trener ima nekaj težav s poškodbami. Zagotovo ne bo mogel računati na mladega Matijo Škarabota in izkušenega Admirja Kršiča, ki sta poškodovana že dlje časa, v minulem krogu pa se je poškodoval tudi Slovak Michel Drahn. V ekipo se vrača Sebastjan Komel.

Ne spreglejte