Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
3. 5. 2017,
12.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,20

Natisni članek

Atletico Madrid Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Toni Kroos Real Madrid Zinedine Zidane

Sreda, 3. 5. 2017, 12.00

6 let, 6 mesecev

Zidane tega ni hotel narediti Ronaldu

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,20
Cristiano Ronaldo Real Madrid | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Real Madrid je na prvi polfinalni tekmi lige prvakov deklasiral mestnega tekmeca Atletico (3:0) in se z eno nogo in pol že uvrstil v veliki finale, ki bo 3. junija v Cardiffu v Walesu. S tremi zadetki je vso slavo požel Cristiano Ronaldo, čeprav si jo po predstavi brez napak zaslužijo prav vsi nogometaši Reala. Ne gre pa pozabiti niti na trenerja Zinedina Zidana.

Portugalec je bil z rekordnim sedmim hat-trickom v tem tekmovanju osrednja oseba velike zmage nad mestnimi tekmeci. Ronaldo je mrežo Jana Oblaka načel že v deseti minuti, še dva pa je nemočnemu Atletico zabil v drugem polčasu.

Čeprav ljudje največkrat opazijo le tiste, ki zadevajo, pa so po tekmi trenerja Reala Zinedina Zidana hvalili novinarji, saj je znal v preteklih tednih dobro rotirati in s tem Portugalcu do pomembnih tekem v najmočnejšem klubskem tekmovanju na svetu privarčevati veliko moči.

Ronaldo je na tekmah proti Bayernu (četrtfinale) in prvi tekmi proti Atleticu zabil neverjetnih osem zadetkov. Tako razpoložen ob koncu sezone v Evropi ni bil še nikoli.

Zidane: Nisem jaz tisti, ki dosega zadetke

"Ronaldo je edinstven. Nisem jaz tisti, ki zabija zadetke, in v odlični formi ni zaradi mene," se je po tekmi v pogovoru za BT Sport branil pohval Zidane, ki ni hotel zasenčiti portugalskega zvezdnika. 

"Ronaldo ve, da ne more igrati na vseh tekmah, saj je zelo inteligenten nogometaš. To nismo počeli le v tej sezoni, ampak že v preteklih letih," je lepo razložil 44-letni francoski strokovnjak, ki hiti že drugemu zaporednemu naslovu v ligi prvakov naproti, odlično pa mu kaže tudi v španskem prvenstvu.

Zinedine Zidane odlično upravlja močne značaje v ekipi Reala in niza zmago za zmago. | Foto: Getty Images Zinedine Zidane odlično upravlja močne značaje v ekipi Reala in niza zmago za zmago. Foto: Getty Images

Izjemna statistika Zidana na klopi Reala

Zinedine Zidane se je na vroči stolček Reala usedel januarja 2016, ko je na klopi zamenjal Rafaela Beniteza. Francoz, ki prej nikoli ni imel izkušenj s člansko ekipo, je na prvih 81 tekmah pri Realu zabeležil 61 zmag, 14 remijev in le šest porazov. To je več kot 75-odstotna uspešnost, kar je celo večji odstotek, kot sta ga imela trenerja galaktikov Manuel Pellegrini (75,00 %) in Carlo Ancelotti (74,79 %)

Ob tem je že v krstni sezoni osvojil ligo prvakov, v tej pa v Realove vitrine dodal evropski superpokal in svetovni klubski naslov. Zdaj je na dobri poti, da do konca te sezone osvoji še španski naslov in ubrani naslov v ligi prvakov. Do zdaj to ni uspelo še nikomur.

Je Zinedine Zidane boljši trener kot Carlo Ancelotti?

  • Da.
    78,65 %
    453 glasov
  • Ne.
    21,35 %
    123 glasov
Oddanih 576 glasov

Kroos: Treba pohvaliti Zidana

Na skromnega Zidana po tekmi ni pozabil Toni Kroos, še en junak velike zmage, ki je ob Luki Modriću in Casemiru ponižal veziste Atletica. Svoje je seveda dodala tudi obramba, čeprav ob tako dominantni sredini niti ni imela veliko dela. Podatek, da se prvi zvezdnik Colchonerosov Antoine Griezmann ni niti enkrat dotaknil žoge v kazenskem prostoru Reala, pove čisto vse.

Toni Kroos ni mogel prehvaliti taktike svojega trenerja, s katero so povsem zajezili Atletico. | Foto: Getty Images Toni Kroos ni mogel prehvaliti taktike svojega trenerja, s katero so povsem zajezili Atletico. Foto: Getty Images

"Ta rezultat me preseneča. Tako visoke prednosti nismo pričakovali. Za zdaj je vse videti res lepo, a čaka nas še povratno srečanje na štadionu Vicente Calderon. Moram pohvaliti Zidana za izjemno taktiko. Večino tekem igramo s tremi vezisti v zvezni liniji, zdaj nam je dodal Isca in to nam je omogočalo popoln nadzor nad tekmeci," je prav tako za BT Sport svojega trenerja pohvalil nemški reprezentant, ki pa ni pozabil niti na Ronalda.

"Lahko se dobro braniš in imaš vse pod nadzorom, a nekdo mora zabiti zadetek. Ronaldo je zabil pet zadetkov od šestih proti Bayernu, zdaj je dodal še tri. Neverjeten je," je hvalnico odličnemu Portugalcu zapel tudi Kroos.

Ne spreglejte