Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Četrtek,
5. 5. 2011,
17.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Marco Materazzi Zinedine Zidane

Četrtek, 5. 5. 2011, 17.26

8 let

Zidane in Materazzi sta se pobotala

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Interjev nogometaš Marco Materazzi je izkoristil srečanje z Zinedinom Zidanom v Milanu in se za vse večne čase pobotal s francoskim zvezdnikom.

37-letni italijanski branilec se je na naslovnicah vseh svetovnih medijev znašel na svetovnem nogometnem prvenstvu leta 2006 v Nemčiji, ko ga je v finalu z udarcem z glavo na tla zrušil zdaj že nekdanji francoski reprezentant. Zidane se je po tej kontroverzni tekmi upokojil, Materazzi pa je po osvojenem naslovu svetovnega prvaka nadaljeval kariero in je še danes član Interja.

Očitno je po petih letih prišel čas, da se možakarja pobotata. Marco je 3. novembra obiskal svojega nekdanjega trenerja Joseja Mourinho, ki je z Real Madridom v skupinskem delu lige prvakov gostoval pri Milanu. V Portugalčevi ekipi je bil tudi Zidane, saj je njegov svetovalec. Materazzi je izkoristil priložnost in v hotelski garažni hiši stopil do Francoza z namenom, da bi se pobotala.

''Zinedine mi je dejal, da me najprej ni prepoznal in da je mislil, da sem kakšen navijač. A dvomim v to. Sam se ga bom vedno spomnil,'' je za francoski magazin So Foot povedal Marco Materazzi. In nadaljeval: ''Dejal sem mu, da mi je žal, da se je to zgodilo in da je konec. On pa je dejal, da ni problema in da naj me to več ne skrbi. Segla sva si v roki in to je bilo to. Srečanje iz oči v oči je bilo nekaj najlepšega, saj sva dosegla premirje. Pri srečanju pred predsednikom FIFA Seppom Blatterjem je šlo le za oglaševalsko finto. A doseči premirje v garažni hiši hotela je tako kot da bi se srečala dva prijatelja ali dva sovražnika, si segla v roki in se pobotala.''

Materazzi pa je kljub temu prepričan, da se FIFA leta 2006 ni pravilno odzvala na incident in da je bil njegov ugled bistveno bolj načet kot Zidanov: ''FIFA me je po incidentu poklicala na zagovor, a mojemu odvetniku ni dovolila, da bi komiteju razložil, kaj se je v resnici zgodilo. Oni so morali obvarovati Zidanov ugled in mene prikazati kot negativca. Ne bi moglo biti bolj grdo. Vem, da Blatter govori italijansko in da bova v kratkem izmenjala nekaj besed. Slej ko prej se bo zgodilo.''

Ne spreglejte