Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
21. 10. 2008,
14.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 21. 10. 2008, 14.25

8 let

Zenit lahko izgubi vse, BATE ničesar

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V skupini H lige prvakov bo Zenit gostil BATE Borisov. Ruski prvak še nima točke. Iskal jih bo drevi proti Belorusom, ki so se senzacionalno prebili v elitno tekmovanje.

Zmagovalec minule sezone pokala UEFA Zenit drevi nima izbire. Enostavno mora premagati BATE Borisov, ki se je senzacionalno prebil v elitno evropsko klubsko nogometno ligo. V prvih dveh tekmah Rusi niso osvojili niti ene točke, a so bili blizu uspeha proti madridskemu Realu in torinskemu Juventusu. Tokrat igrajo proti avtsajderju, ki je v minulem krogu presenetil Torinčane in jim odščipnil točko.

Rusi igrajo pred domačimi navijači, zato bi bilo vse razen treh točk velik neuspeh. ''BATE iz Borisovega še zdaleč ni slab klub. Težko nam bo igrati proti nogometašem, ki so zelo hitri in agresivni. Upam pa, da bodo igrali napadalno, saj bi to pomenilo, da bo tekma zanimiva. Toda dvomim, da bo tako. Proti Juventusu so igrali napadalno, a je dejstvo, da so igrali pred svojimi navijači. Tokrat lahko pričakujemo, da se bodo zaprli in se branili. Na nas je, da prebijemo njihov obrambni zid in pridemo do zmaga. Morali bomo dati vse od sebe in biti vseh 90 minut tekme zbrani ter ostri,'' pred tekmo pravi domači trener, Dick Advocaat.

Njegov kolega na beloruski klopi ima prav tako svoje načrte, jasno pa je, da bi bil zadovoljen s točko.

''Vsi so nam napovedovali, da v izjemno zahtevni skupini z Juventusom, Realom Madridom in Zenitom na šestih tekmah ne bomo osvojili niti ene točke. Toda že po dveh tekmah se lahko pohvalimo z eno. Seveda pa se s tem nismo zadovoljili. Še naprej bomo skušali narediti čim več in vsakega tekmeca spraviti na kolena. Igramo povsem neobremenjeni, to je naš adut. Nabiramo izkušnje in vpijamo vse, kar se dogaja okoli nas. V čast nam je, da igramo v takšni družbi, toda to še zdaleč ne pomeni, da se že vnaprej predajamo. Mi nimamo česa izgubiti, zato bomo povsem sproščeno šli v tekmo in skušali osvojiti vsaj točko,'' pred tekmo pravi Viktor Gončarenko.

Ne spreglejte