Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
6. 11. 2015,
16.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Denis Klinar NK Olimpija NK Olimpija NK Rudar Velenje

Petek, 6. 11. 2015, 16.34

8 let

Zaradi prijateljev bo še bolj motiviran

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Prvič, odkar je poleti iz Rudarja prestopil v Olimpijo, se bo Denis Klinar v soboto pomeril z donedavnimi soigralci. "Zanimivo bo, ni dvoma," sporoča pred tekmo v Velenju.

Poleti je skupaj z Aljažem Kreflom prestopil iz Rudarja v Olimpijo, a na tekmi 8. kroga konec avgusta, ki so jo Ljubljančani na domačem štadionu dobili s 5:0, ni igral, saj je bil poškodovan. Zdaj bo drugače, seveda ga na sobotni tekmi 17. kroga pričakujemo na desni strani obrambe trenutno vodilnega slovenskega prvoligaša. Za nameček bo igral na štadionu, kjer se je prav pod vodstvom zdajšnjega trenerja Olimpije uveljavil v članski konkurenci.

"To bo posebna tekma. Člansko pot sem začel prav na štadionu v Velenju, priložnost mi je ponudil trener, s katerim sodelujem tudi zdaj, Marijan Pušnik. Na nasprotni strani bo veliko mojih prijateljev, a se na to ne bom oziral. Pošteno bom opravil svoje delo. Jasno je, da sem predan Olimpiji. Zato, ker bom številne nasprotnike poznal, pa naboj ne bo nič manjši. Nasprotno, še večji bo, saj bom nastopil pred občinstvom, pred katerim sem nekaj let redno igral," nam je, ko smo ga poklicali, medtem ko se je vozil na zadnji trening pred tekmo, povedal Denis Klinar.

V Velenju ga bodo s tribun spremljali številni prijatelji in družina. "To ne bo nič posebnega. Priznam pa, da se v zadnjih dneh nisem slišal z nobenim izmed Velenjčanov, saj v tekmo ne bi rad vmešaval čustev. Po tekmi pa bom z njimi rade volje šel na kakšno pijačo," je še povedal nogometaš iz Andraža nad Polzelo. "Jasno je, da si v Velenju želimo zmagati in po možnosti še povečati prednost, ki jo imamo pred zasledovalci na lestvici. Drugo kot tri točke ne pride v poštev. Če bomo igrali tako, kot znamo, se ne bojim, da nam ne bi uspelo," je prepričan 23-letni nogometaš.

V Ljubljani se počuti dobro, čeprav pravi, da ni vajen mestnega življenja in tukaj nikoli ne bi mogel živeti. Prilagajanje na novo okolje je pokvarila le poškodba tik po prihodu v Olimpijo, zaradi katere je v zeleno-belem dresu v prvenstvu prvič zaigral šele v enajstem krogu. Na zadnjih treh tekmah je redno igral in se s soigralci vselej veselil polnega izkupička.

"Po nesrečni poškodbi, ki sem jo imel, sem zdaj začel igrati in prihajati v ritem. Z vsem spoštovanjem do Rudarja, a jasno je, da sem zdaj prišel na višjo raven. V močnejšo ekipo, ki se bori za naslov. Mislim, da sem že napredoval, predvsem pa sem prepričan, da še bom. Počutim se dobro. Tudi v ekipo sem se hitro vključil. Nekatere fante sem poznal iz mlade reprezentance, z Aljažem Kreflom, Dejanom Djermanovićem in Rokom Kronavetrom sem igral v Rudarju, tako da s tem ni bilo težav. Vse je tako, kot sem si lahko le želel," je še povedal branilec, ki je v prvi ligi do zdaj zbral 118 nastopov in se osemkrat vpisal med strelce.

Nekateri so že prerasli slovensko ligo

Z Olimpijo je v 15 prvenstvenih tekmah zbral 35 točk in je na vrhu lestvice. Ljubljanski navijači seveda sanjajo o naslovu prvaka, na katerega čakajo že dolgih 20 let, a Klinar pravi, da se nogometaši s tem za zdaj še ne obremenjujemo. "Kakovost za to vsekakor imamo. Nekateri nogometaši Olimpije so individualno tako dobri, da so že prerasli slovensko ligo. Ne bom povedal, kateri, a mislim, da vemo, o kom govorim," je povedal najprej.

"Lepo je biti prvi, lepo bi bilo, če bi bilo tako tudi ob koncu sezone, a v klubu vsi skupaj mislimo le na naslednjo tekmo, ki je pred nami. S tem, kaj bo na koncu, se ne obremenjujemo. Ekipa je mlada, zato se bodo pojavljala nihanja oziroma se že. Bolj kot igralci o naslovu govorite mediji in navijači. Pritisk je velik, tega nisem navajen, a z njim nimam težav. Trener nam vseskozi govori, da ga moramo sprejeti, biti zato še bolj samozavestni in se vesti kot prvaki," je še dejal nogometaš, ki ima z Olimpijo pogodbo do leta 2019 in je seveda prepričan, da bo v tem času z njo osvojil vsaj eno lovoriko. Morda že v tej sezoni. "Zakaj pa ne?" je odgovoril za konec.

Ne spreglejte