Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 5. 2008,
13.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 1. 5. 2008, 13.37

8 let

Zahovič: V finalu si želimo zmagati izključno na igrišču

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Mesto ob Kamniški Bistrici je bilo po povratnem srečanju pokala Hervis med Domžalčani in Mariborčani obarvano v vijoličasto. Razlog? Napredovanje "vijolic" v finale …

Zlatko Zahovič, športni direktor Maribora: "Prišli smo po rezultat, ki smo ga dosegli tokrat, saj smo imeli prednost s prvega srečanja. Uspelo nam je, fantje pa si zaslužijo vse čestitke in pohvale, saj so odigrali taktično in zrelo. Ekipa je točno vedela, zakaj in po kaj je prišla v Domžale. Kar se tiče finala lahko rečem, da moramo glede na izkušnje, ki jih imamo z Interblockom v Ljubljani, torej z najbolj čudno in nepošteno tekmo v zgodovini slovenskega nogometa, biti zelo pozorni na njih. Sami si želimo zmagati in osvojiti lovoriko izključno na igrišču in ne izven nogometnih zelenic."

Pavlovič: Rad bi se zahvalil navijačem

Zoran Pavlovič, nogometaš Maribora: "Tekma je bila takšna kot smo pričakovali, torej težka in zahtevna. Na koncu smo se zasluženo uvrstili v finale. Že pred srečanjem smo se zavedali, da moramo tokrat v polno zadeti najmanj enkrat, kar nam je tudi uspelo v samem začetku in s tem smo si olajšali delo v nadaljevanju tekme. Na koncu bi se rad zahvalil še našim zvestim navijačem, saj so naredili vzdušje kot bi igrali na domačem igrišču. Od finala pričakujem isto kot tokrat – polno navijačev in zmago."

Nemec: Višja sila te kaznuje, če …

Dejan Nemec, nogometaš Domžal: "Tokrat smo bili boljši nasprotnik od Mariborčanov. Sicer je res, da so tekmeci imeli prednost zadetka s Ptuja in so prišli v Domžale z namenom doseči gol, kar jim je uspelo že v prvem polčasu. Sami nismo izkoristili ponujenih priložnosti – imeli smo namreč pet ali šest stoodstotnih priložnosti – in na koncu koncev, če ne dosežeš zadetka, izpadeš iz tekmovanja. Rečem lahko, da smo srečanje izgubili že na Ptuju, saj tja nismo prišli igrat, ampak zgolj 'nastopat'. Višja sila vse to vidi in če ne daš obe tekmi stoodstotno vse od sebe, te vse to kaznuje. Mariboru želim vso srečo v finalu. V slednjem bi dal obema ekipa, torej Mariboru in Interblocku. možnosti v razmerju 50:50, saj finale je le finale, kjer odločajo malenkosti in kjer bo prisotno veliko taktike."

Aljančič: Srečanje smo izgubili že na Ptuju

Janez Aljančič, nogometaš Domžal: "Glavni razlog za izpad iz nadaljnjega tekmovanja vidim na prvi tekmi na Ptuju, kjer smo dejansko zelo slabo odigrali, Mariborčani pa so si priigrali prednost z 1:0. Tokrat smo v samo tekmo dobro štartali, lahko bi namreč povedli, saj smo imeli dve lepi priložnosti. Zatem so Mariborčani zadeli in zaostanek, vključno s prvega srečanja, je bilo težko nadoknaditi."

Ne spreglejte