Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
9. 4. 2015,
10.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija Zlatko Zahović Ante Šimundža Barcelona večni derbi

Četrtek, 9. 4. 2015, 10.24

8 let

Zahović: Tega nima niti Barcelona

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Mariborčani so z remijem v Ljubljani uresničili trojni cilj. Niz neporaženosti se je podaljšal, najbližji zasledovalci so se oddaljili še za točko, Olimpija pa se jim ni približala na šest točk.

V Stožicah ni bilo zadetkov. Mariborčanov ni motilo, da si je Olimpija priigrala večje število priložnosti. Po koncu dvoboja so zadovoljno pogledali na najnovejšo lestvico, ki je razodela, da se je prednost pred najbližjima zasledovalcema, Domžalami in Celjem, še povišala in zdaj znaša štiri oziroma pet točk. "Do konca nas čaka še velik boj za naslov. Res je, od enega velikega nasprotnika smo se oddaljili (Olimpija, op. p.), kar je zelo pomembno, a imamo še dva zelo kakovostna. To sta Domžale in Celje, ki ju je treba spoštovati. Zato moramo zbirati točke in iti cilju naproti," se z mislijo, da bo pot do ubranitve naslova še dolga, ubada Zlatko Zahović.

Šimundža: To ni šprint, ampak maraton

Podobno razmišlja tudi trener Anže Šimundža. Če s športnim direktorjem nista delila podobnega mnenja o razmerju moči na derbiju med Olimpijo in Mariborom, saj je trener dejal, da je prvi polčas pripadel Ljubljančanom, nadaljevanje pa gostom s Štajerske, medtem ko je Zahović ocenil, da so bile vijolice boljše v obeh polčasih, pa se oba strinjata, da je prvenstvo maraton in da se bo treba za prvo mesto še zelo potruditi.

"To ni šprint, ampak maraton. Zavedamo se svojih težav, a tudi kakovosti," poudarja Šimundža. Nadaljevanje niza neporaženosti ga navdaja s ponosom. Prednost pred zasledovalci se je povečala, Maribor pa v tem koledarskem letu sploh še ni izgubil.

"V zadnjih enajstih krogih smo osemkrat zmagali in trikrat remizirali. Tega nima niti Barcelona. Smo optimistični, saj brez optimizma ni nič. Ekipa mora igrati bolje in to tudi lahko, tega se zavedamo, a naš primarni cilj je prvenstvo," Zahović posveča prednost točkam kot pa umetniškemu vtisu na prvenstvenih srečanjih.

Vložek je vendarle prevelik. Prvo mesto zagotavlja nastop v kvalifikacijah za ligo prvakov, vse drugo kot naslov slovenskega prvaka pa bi ambicije mariborskega kluba za prihodnjo sezono zavilo v črnino.

Zahovićeva primerjava Maribora in Barcelone se je nanašala zgolj na niz neporaženosti. Vijolice v Prvi ligi Telekom Slovenije niso izgubile že 11 krogov zapored, Barcelona pa le šest, so pa Katalonci v podobnem obdobju osvojili večje število točk od slovenskih prvakov, saj so vknjižili deset zmag, izgubili pa le pred domačimi gledalci z Malago. Po porazu z Andaluzijci so v španskem prvenstvu nanizali šest zmag.

Nekaj najlepšega, kar se lahko zgodi Mariboru

Barcelona z zvezdniško zasedbo še vedno vztraja na treh različnih frontah in se poleg državnega naslova poteguje še za evropsko in špansko pokalno krono. Maribor se je v domačem pokalnem tekmovanju uvrstil med štiri najboljše, tako da ga aprila čakata dve polfinalni tekmi s Celjani.

Zahović se ne boji zgoščenega ritma, ampak se ga celo veseli: "To je nekaj najlepšega, kar se lahko zgodi Mariboru. Imamo širok kader in smo ekipa, ki želi igrati dve tekmi na teden, saj si takrat pomemben. Če igraš le ob nedeljah, to pomeni, da nisi prava ekipa," se je obregnil ob tekmece, ki so že izpadli iz pokalnega tekmovanja in nastopajo le v prvenstvu. Med njimi je tudi Olimpija, ki pa še vedno upa, da lahko v prvenstvu preskoči vsaj dve stopnički in dokaj uspešno sezono konča na drugem mestu. Po 26 krogih za Mariborom zaostaja devet točk.

Ne spreglejte