Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 2. 2018,
10.25

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,79

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Maribor NK Maribor Luka Zahović

Sreda, 7. 2. 2018, 10.25

6 let, 2 meseca

Napadalec NK Maribor

Zahović končno tam, kjer želi biti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,79
Luka Zahović | Foto Sportal

Foto: Sportal

Jesenski prvaki Mariborčani so na pripravah v Turčiji, kjer so v ponedeljek pozdravili prvo zmago. Premagali so Šerifa iz Tiraspola (2:0), med strelce pa se je vpisal tudi Luka Zahović. "Lahko rečem, da je poškodba pozabljena," ne skriva zadovoljstva 22-letni napadalec, ki je v tej sezoni zaradi zdravstvenih težav izpustil ogromno tekem.

V šampionski sezoni 2016/17 je bil Luka Zahović najboljši strelec Maribora, nato dosegel zlata vreden zadetek na uvodnem evropskem gostovanju v Mostarju, s katerim se je začela vijoličasta pravljica v ligi prvakov, potem pa mu je zdravje obrnilo hrbet.

Uspešno sodelovanje z Mlakarjem

Z Mariborom želi osvajati nove lovorike. | Foto: Vid Ponikvar Z Mariborom želi osvajati nove lovorike. Foto: Vid Ponikvar Po zlomu ključnice se je preselil na seznam poškodovanih igralcev. Na igrišča se je vrnil hitreje od pričakovanega, že oktobra, a se je tik pred gostovanjem Liverpoola v Ljudskem vrtu kovinska ploščica v ključnici prelomila. Tako je zadnji prvenstveni nastop vknjižil 13. oktobra 2017.

"Lahko rečem, da je poškodba pozabljena. Premor je za menoj in upam, da tako tudi ostane. Vleklo se je nekaj časa, a je dokaj hitro minilo, saj sem v tem času s pomočjo trenerjev trdo treniral. Veseli me tudi trenutno počutje. Nisem še stoodstotno pripravljen, a sem tam, kjer si želim biti v tem delu priprav," je iz Turčije v pogovoru za klubsko stran zaupal mladi slovenski reprezentant, ki je v pripravljalnem obdobju dosegel dva zadetka. Na seznam strelcev se je vpisal vedno, ko je v konici napada zaigral skupaj z zimskim novincem Janom Mlakarjem.

"Jan vsak dan dokazuje, da je odličen igralec, tako po nogometnem razumevanju kot po gibanju na igrišču. Na prejšnji tekmi mi je podal za gol, tokrat sem jaz njemu in upam, da bova tudi v prihodnje uspešno sodelovala," se veseli nadaljnjih dokazovanj z nekdanjim upom Domžal, ki se je po nekajletni epizodi v Italiji (Fiorentina in Venezia) vrnil v domovino. Konkurenca v napadu jesenskih prvakov 1. SNL, ki imajo pred Olimpijo tri točke prednosti, je ogromna.

Letošnje pripravljalne tekme NK Maribor:

Datum Tekma Rezultat Strelci (le NK Maribor)
17. 1. Maribor : Kalcer Radomlje (Slo/2) 7:0 Bohar 2, Mešanović, Tavares, Ivković, Dervišević, avtogol
20. 1. Maribor : Nafta 1903 Lendava (Slo/2) 4:2 Vršič, Tavares/11-m, Hotić, Bajde
24. 1. Maribor : Szombatheyli Haladas (Mad/1) 1:1 Vrhovec
27. 1. Maribor : SC Weiz (Avt/3) 3:0 Zahović, Tavares, Mlakar
30. 1. Maribor : Vojvodina Novi Sad (Srb/1) 2:2 Bajde, Tavares
2. 2. Maribor : Sigma Olomouc (Češ/1) 0:3 /
5. 2. Maribor : Šerif Tiraspol (Mol/1) 2:0 Zahović 11-m, Mlakar
8. 2. Maribor - Oleksandriya (Ukr/1)    
10. 2. Maribor - Zenit St. Peterburg (Rus/1)    
17. 2. Maribor - Celje (Slo/1)    
20. 2. Maribor - SV Allerheiligen (Avt/3)    

Odlične pogoje izkoristiti na najboljši način

Mariborčani bodo v Turčiji odigrali še dve tekmi, nato pa se vrnili v domovino. | Foto: Matjaž Vertuš Mariborčani bodo v Turčiji odigrali še dve tekmi, nato pa se vrnili v domovino. Foto: Matjaž Vertuš Poleg Zahovića in Mlakarja na svojo priložnost čakajo še kapetan Marcos Tavares, "nesojeni" reprezentant BiH Jasmin Mešanović in Gregor Bajde, ki je lani že prejel vpoklic v slovensko člansko izbrano vrsto. Trener Darko Milanič ima tako, kar zadeva izbiro napadalcev, sladke skrbi.

Zahović je v ponedeljek z bele točke zatresel mrežo prvaka Moldavije Šerifa iz Tiraspola, ki je v jesenskem delu igral v skupinskem delu evropske lige. V Turčiji bo odigral še dve tekmi (Oleksandrija iz Ukrajine in Zenit St. Peterburg iz Rusije), nato pa se bo mariborska odprava vrnila na Štajersko. Spomladanski del se bo začel čez tri tedne.

Slovenski reprezentant v futsalu Žiga Čeh je gulil školske klopi z Luko Zahovićem. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Slovenski reprezentant v futsalu Žiga Čeh je gulil školske klopi z Luko Zahovićem. Foto: Urban Urbanc/Sportida

"Ko vidimo, kakšno vreme je v Sloveniji, se veselimo, da imamo na voljo odlične pogoje, ki jih želimo izkoristiti na najboljši način," je dejal sin športnega direktorja Zlatka Zahovića, pa tudi velik ljubitelj futsala. Tudi zaradi tega, ker v izbrani vrsti, ki je v zadnjih dneh navduševala slovensko športno javnost na evropskem prvenstvu v Ljubljani, igra njegov prijatelj in dolgoletni sošolec Žiga Čeh.

Ne spreglejte