Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 2. 2017,
10.45

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

zimski prestopni rok angleško prvenstvo Southampton Napoli Manolo Gabbiadini Aston Villa Swansea City Crystal Palace Jordan Ayew Liverpool Mamadou Sakho

Sreda, 1. 2. 2017, 10.45

6 let, 6 mesecev

Zadnji zimski prestopi na Otoku

Nezaželen v Liverpoolu, presrečen v Londonu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
Mamadou Sakho | Foto Reuters

Foto: Reuters

Zimski prestopni rok je na Otoku "pet minut pred dvanajsto" poskrbel še za nekaj odmevnih prestopov. Crystal Palace se je okrepil z Mamadoujem Sakhojem, na katere v Liverpoolu ne računa strateg Jürgen Klopp. Southampton je pripeljal italijanskega reprezentanta Manola Gabbiadinija, Swansea City pa ganskega napadalca Jordana Ayewa. 

Liverpool, ki je v torkovem derbiju angleškega prvenstva remiziral z vodilnim Chelseajem (1:1), je do konca sezone ostal brez branilca Mamadouja Sakhoja. Rdeči so 26-letnega Francoza, ki je zaradi spora s trenerjem Jürgenom Kloppom in nespoštovanja klubske discipline v tej sezoni igral le tekme za ekipo Liverpoola do 23 let, posodili londonskemu klubu Crystal Palace. Posoja do konca sezone bo Londončane stala dobra dva milijona evrov.

Sakho, ki se je na Anfield preselil leta 2013 iz Pariza in blagajno Liverpoola stal več kot 20 milijonov evrov, bi lahko po koncu sezone 2016/17 dokončno zapustil rdeče.

Southampton je iz Napolija pripeljal Manola Gabbiadinija, prestop pa je po ocenah otoških medijev vreden približno 16,8 milijona evrov. Za novi klub je 25-letni italijanski reprezentant podpisal štiriinpolletno pogodbo, po podpisu pogodbe pa ni skrival navdušenja.

"Zelo sem vesel. Odkar sem začel igrati nogomet, so bile moje sanje, da zaigram v eni najmočnejših lig na svetu. Kar ne morem verjeti, da se mi bodo sanje uresničile," je dejal Italijan, ki je prepričan, da bo pri svetnikih prejel več priložnosti za nastop kot je pri Napoliju.

Ganec v Walesu

Tudi Swansea City je za novo okrepitev odštel več milijonov. Aston Villi, ki ji v tej sezoni ne gre najboljše v tekmovanju championship (angleški drugi klubski razred) bo za ganskega napadalca Jordana Ayewa odštel 5,8 milijonov evrov. Afričan je z labodi podpisal pogodbo do leta 2020.

Ne spreglejte