Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 2. 2017,
0.48

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

3

Natisni članek

nogomet Carlos Tevez zimski prestopni rok Dimitri Payet Oscar Prva liga Telekom Slovenije Julian Draxler Gabriel Jesus Goncalo Guedes

Sreda, 1. 2. 2017, 0.48

6 let, 6 mesecev

Zadnji dan zimskega prestopnega roka

Kitajci so imeli glavno besedo tudi zadnji dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

3

Odion Ighalo | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

00:45

To bo vse za danes

00:17

Hull City še kar nakupuje

00:01

Konec je!

00:00

Srb v Anglijo za 13 milijonov

23:40

Senegalec v Hull Cityju

23:37

Novinec v angleškem prvaku

23:32

V treh državah do polnoči

22:05

Mladi Brazilec na Nizozemsko

20:31

Nov drag nakup Kitajcev

19:55

Velikonja v Turčijo

19:12

Konec polemik

18:30

Nova draga okrepitev orlov

17:56

Turška legenda v Darmstadt

17:24

Od Berića h Kurtiću

17:02

Legendarni Srb odhaja v Rusijo

15:05

Rooney ostaja rdeči vrag

14:28

Inter kupil Avstralca

13:54

Velikonja zapustil Olimpijo

13:22

Lille pripeljal tri

12:08

Rijeka snubi Jelavića

11:32

Slovenski najstnik na Otoku

11:17

Rekorden nakup Chelseaja?

10:58

Mladi as Gorice v serie A?

10:54

Jese okrepil Las Palmas

10:38

Živec iz Poljske v Italijo

09:31

Adebayor v Istanbulu

08:57

Jelenič v Carpiju

08:33

Slovenski reprezentanti

08:20

Zimski vrhunci so ...

08:15

Kako je v Sloveniji?

08:06

Pato na Kitajskem

  • 00:45

    To bo vse za danes

    Lahko, da bo kak prestop, ki je bil dokončan do polnoči, naknadno potrjen, a ura je pozna in od vas se počasi poslavljamo. Hvala, ker ste nas spremljali. Lahko noč!

  • 00:17

    Hull City še kar nakupuje

    URADNO: Hull City, ki je v Angliji nedavno prekinil dolg niz nepremagljivosti Manchester Uniteda, je v zaključnih urah januarskega prestopnega roka zelo dejaven. Zdaj je k sebi zvabil še poljskega reprezentanta Kamila Grosickega. Zanj je francoskemu Rennesu odštel devet milijonov evrov.

  • 00:01

    Konec je!

    Ura je odbila polnoč. Zdaj je konec zimske tržnice tudi v  AnglijiFranciji in v Španiji. Prestopi, ki niso bili izpeljani do zdaj, ne pridejo v poštev. Poslovanje je končano. Lahko sicer, da bodo kakšen odmevnejši prestop v najmočnejših petih evropskih nogometnih državah še potrdili, a končan je moral biti do polnoči.

  • 00:00

    Srb v Anglijo za 13 milijonov

    URADNO: Crystal Palace je potrdil nakup srbskega vezista Luke Milivojevića. Za 25-letnika je grškemu Olympiakosu odštel 13 milijonov evrov.

  • 23:56

    Presenetljivo drag nakup

    URADNO: V Angliji so klubi v izdihljajih prestopnega roka zelo dejavni. Zdaj so pri drugoligašu Sheffield Wednesdayju potrdili, da so za 11,5 milijona evrov kupili Jordana Rhodesa. 26-letnega napadalca, ki se v tej sezoni v premier ligi ni naigral. 

  • 23:40

    Senegalec v Hull Cityju

    URADNO: Prihod Afričana je tik pred iztekom zimskega prestopnega roka potrdil še en član angleške premier lige. Hull City je postal močnejši za reprezentanta Senegala Alfreda N'Diaya. 26-letni branilec je bil nazadnje član španskega Villarreala. V Anglijo prihaja kot posojen nogometaš.

  • 23:37

    Novinec v angleškem prvaku

    URADNO: Pri angleškem prvaku Leicestru, ki je v tej sezoni daleč od vrha angleške premier lige, izgubil je tudi torkovo tekmo proti Burnleyju, so potrdili, da bodo v drugi polovici sezone močnejši za Molla Wagueja. Reprezentanta Malija, branilca Udineseja, ki na Otok prihaja kot posojen nogometaš Videmčanov.

  • 23:32

    V treh državah do polnoči

    Čakamo samo še na konec zimske nogometne tržnice v Angliji, Franciji in Španiji. V Nemčiji jo je bilo konec že pred nekaj urami, v Italiji ob 23. uri, v omenjenih treh državah bo trajala do polnoči.

  • 22:31

    URADNO: Tim Krul bo kariero nadaljeval pri AZ Alkmaarju. Nizozemski vratar je tako le podaljšal svojo službovanje v svoji domovini, pred tem je branil za Ajax, saj so mu delodajalci iz Newcastla sporočili naj se ne vrača.

  • 22:25

    URADNO: Čilski vezist Fabian Orellana ostaja v Španiji, a menja klub. Zdaj že nekdanji član Celte je okrepil razglašeno Valencio. Netopirji so za prestop odšteli tri milijone evrov.

  • 22:10

    URADNO: Nogometaš Swanseaja Mo Borrow bo do konca sezone igral na posoji pri Leeds Unitedu, ki ga vodi nekdanji trener labodov Garry Monk.

  • 22:05

    Mladi Brazilec na Nizozemsko

    URADNO: Zadnji dan prestopnega roka se je okrepil tudi Ajax. Za komaj 19-letnega nogometaša Sao Paula Davida Neresa Camposa so odšteli lepih 12 milijonov evrov (odškodnina lahko naraste na 15 milijonov evrov) in malce poživili sicer bolj kot ne dolgočasen prestopni rok. Govori se, da je novi Neymar, a počakajmo.

  • 21:52

    URADNO: Burnley je postavil nov klubski rekord. Za Irca Robbieja Barddyja je Norwichu plačal kar 13 milijonov evrov, kar je največ v zgodovini tega angleškega premierligaša. Prejšnji rekord je držal Andre Gray, zanj je Burnley v pretekli sezoni odštel 12,4 milijona evrov.

  • 21:45

    URADNO: Pozabljeni Gabriel Obertan je do konca sezone sklenil pogodbo z angleškim drugoligašem Wiganom. Francoski vezist je med leti 2009 in 2011 branil barve Manchester Uniteda, na Old Trafford pa je prišel na željo velikega sira Alexa Fergusona.

  • 20:32

    URADNO: Splitski Hajduk je ostal brez 20-letnega branilca Lorenca Šimića. Otrok dalmatinskega ponosa, ki ga je večino jesenskega dela vodil slovenski trener Marijan Pušnik, je podpisal pogodbo s Sampdorio. Preselil se je v Genovo, Hajduk pa bo za mladega Hrvata, ki pod vodstvom Pušnika ni bil standarden član začetne enajsterice, prejel odškodnino v vrednosti 1,5 milijona evrov.

  • 20:31

    Nov drag nakup Kitajcev

    URADNO: Odion Ighalo, kot smo že poročali, odhaja na Kitajsko k ekipi Changchun Yatai, so potrdili pri Watfordu. Ta cene prestopa ne izdaja, a govori se, da bodo Kitajci za robustnega Nigerijca odšteli 23,5 milijona evrov.

    Ighalo je v treh sezonah za rumeno vojsko dosegel 39 zadetkov.

    To je tudi do zdaj najdražji prestop zadnjega dne prestopnega roka in nič ne kaže, da bi ga do polnoči še kdo prehitel.

  • 19:55

    Velikonja v Turčijo

    URADNO: Etien Velikonja je okrepil turškega prvoligaša Genclerbirligi iz Ankare. Zdaj že nekdanji napadalec ljubljanske Olimpije je z 11. uvrščeno ekipo turškega prvenstva podpisal eno in polletno pogodbo. 

  • 19:45

    Ni še uradno, a prestop je zelo blizu realizacije. Poljski reprezentant Kamil Grosicki se, kot vse kaže, iz Francije seli v Anglijo. Hull City bo Rennesu za hitronogega Poljaka odštel devet milijonov evrov.

  • 19:12

    Konec polemik

    Francoz ostaja v Glasgowu. Zvezdnik Celtica Moussa Dembele je končal celodnevna namigovanja, da se seli k Chelseaju. ''Ostal bom, kaj pa drugega," je z zanimivim tvitom navijače škotskega ponosa pomiril 20-letni francoski napadalec, ki je veliko prahu dvignil s tem, da je ravno danes odpotoval v London. Na koncu se je izkazalo, da je šel le na dodaten pregled svojega poškodovanega kolena.

  • 19:07

    URADNO: Italijanski vratar Salvatore Sirigu bo do konca sezone kot posojen nogometaš PSG pomagal španski Osasuni.

  • 19:01

    URADNO: Član madridskega Reala Lucas Silva odhaja na kaljenje v brazilski Cruzeiro, kjer bo kot posojen nogometaš igral do junija 2018.

  • 18:52

    GOVORICA: Razprodaja Watforda se nadaljuje. Po Paredesu in Sinclairu ekipo zapušča tudi Adlène Guedioura. Ta naj bi pravkar opravljal zdravniške preglede pri Middlesbroughu, ki bo za vezista plačal okoli pet milijonov evrov. Middlesbrough je sicer v svoje vrste želel zvabiti Bojana Krkića in Jeseja, a sta ga oba zavrnila.

    Watford bo v naslednjih minutah ali urah zapustil še en nogometaš, to je zdaj je že jasno. Nigerijski napadalec Odion Ighalo se se bo za velike denarja pridružil kitajski ekipi Changchun Yatai. Govori se celo o odškodnini 30 milijonov evrov.

  • 18:30

    Nova draga okrepitev orlov

    URADNO: Luka Milivojević je najnovejša okrepitev Crystal Palacea. Klub iz Londona bo moral grškemu Olympiacosu plačati 15 milijonov evrov.

    V Kragujevcu rojeni 25-letni srbski reprezentant je svojo kariero začel pri domačem Radničkem, v Srbiji je zaigral še za Rad in Crveno zvezdo, leta 2013 pa se je preselil k belgijskemu Anderlechtu, kjer je zdržal le eno sezono. Od tam ga je pot vodila v Grčijo in v tem času z Olympiacosom osvojil dva naslova grškega prvaka.

  • 18:12

    URADNO: Ricardo Kishna se iz Italije seli na sever Francije. Nogometaš Lazia bo do konca sezone za Lille igral kot posojen nogometaš. Francozi lahko otroka Ajaxa po sezoni odkupijo za 12 milijonov evrov.

  • 18:01

    URADNO: Ashley Westwood se iz Aston Ville seli k Burnleyju. Slednji bo za nogometaša sredine igrišča plačal slabih šest milijonov evrov.

    Westwood je podpisal tri in polletno pogodbo, nosil pa bo številko 18.

  • 17:56

    Turška legenda v Darmstadt

    URADNO: 34-letni turški vezist  Hamit Altıntop je najnovejša okrepitev zadnjeuvrščene ekipe nemške bundeslige Darmstadta, poroča nemški Bild. Legendarni Turek je v zadnjih petih letih igral za Galatasaray, zdaj pa se vrača v Nemčijo, kjer je med leti 2007 in 2011 blestel v dresu Bayerna.

  • 17:45

    URADNO: Po Paredesu, ki je odšel na posojo Grčijo, je klub zamenjal še en Watfordov nogometaš. Jerome Sinclair bo do konca sezone branil barve angleškega drugoligaša Birminghama.

  • 17:32

    URADNO: Hrvaški napadalec Josip Brekalo zapušča prvo nemško ligo in odhaja v drugo. Od Brekala so pri Wolfsburgu veliko pričakovali, saj so lani poleti Dinamu odšteli šest milijonov evrov, a se vse skupaj ni odvilo, kot so hoteli. Zdaj bo Hrvat igral za Stuttgart in ga skušal popeljati med elito.

  • 17:24

    Od Berića h Kurtiću

    URADNO: Francoski nogometaš Anthony Mounier, ki je pred tremi dnevi odšel v Francijo k Berićevemu Saint Etiennu, je novi član Atalante, za katero igra tudi Jasmin Kurtić.

    Muhasti Francoz je moral Saint Etienne zapustiti, ker so navijači izbrskali, kaj je v preteklosti Mounier na družabnih omrežjih pisal o njihovem ljubljenemu klubu.

  • 17:09

    URADNO: Nekdanji slovenski reprezentant Armin Bačinović, ki je bil pred dnevi obsojen tudi na zaporno kazen, bo po novem igral v tretji italijanski ligi.

    Leta 2010 je iz Maribora prestopil k prvoligašu Palermu, zdaj pa bo zaigral za neznano ekipo Sambenedettese. Zadnjih nekaj let je igral v drugi italijanski ligi za Ternano.

  • 17:02

    Legendarni Srb odhaja v Rusijo

    Branislav Ivanović po skoraj desetih letih zapušča londonski Chelsea in odhaja v Rusijo k Zenitu. Izkušeni srbski branilec je za modre zbral skoraj 400 nastopov in osvojil devet lovorik. Leta 2012 tudi ligo prvakov.

    Prestop je praktično že zaključen, manjka le še uradni podpis. 

  • 16:54

    Argentinski nogometaš Leonardo Ulloa si prizadeva po hitrem postopku zapustiti Leicester City. Prvi snubec je Sunderland, ki pa do zdaj ni ponudil dovolj, da bi aktualni angleški prvak prestopu prižgal zeleno luč.

  • 16:23

    Watford, angleški palček, ki igra v premier league, je zelo aktiven zadnji dan prestopnega roka. Juan Carlos Peredes je odšel na posojo v grški Olympiacos, prvi napadalec Odion Ighalo pa po poročanju Sky Sports že opravlja zdravniške preglede za selitev k kitajski ekipi Chongchun. Kitajci bodo za robustnega 27-letnga Nigerijca odšteli kar 23,5 milijona evrov.

  • 15:40

    GOVORICE: Angleške medije še vedno zabava "naključno" potovanje 20-letnega zvezdnika Celtica Mousse Dembeleja, ki se je danes odpravil v London, a to opravičil z razlago, da mora opraviti zdravstveni pregled kolena. Mladi Francoz, ki se je lani s škotskimi prvaki mudil na pripravah v Sloveniji, se nahaja na seznamu zimskih želja Chelseaja, zato jih ni bilo malo, ki so njegov prihod v britansko prestolnico povezali z možnostjo prestopa k modrim. Celtic je sporočil, da je Dembele na prodaj za 45 milijonov evrov. 

  • 15:34

    URADNO: Southampton je predstavil novega vratarja. K svetnikom je prišel mladi francoski vratar Hassen Mouez. Pri Nici ni dobil veliko priložnosti, zdaj pa bo do konca sezone posojen angleškemu prvoligašu. Trener Southamptona Claude Puel odlično pozna mladeniča, saj ga je treniral v Nici.

  • 15:05

    Rooney ostaja rdeči vrag

    Trener Manchester Uniteda Jose Mourinho je zatrdil, da branilec Ashley Young in angleški zvezdnik Wayne Rooney v zimskem prestopnem roku zagotovo ne bosta zapustila Old Trafforda. Na Otoku so krožile govorice, da je kitajski snubec rekorderju angleške izbrane vrste ponujal letno plačo v višini 60 milijonov evrov.

    Wayne Rooney | Foto: Reuters Foto: Reuters

  • 15:01

    URADNO: Mariborčani, ki so v ponedeljek odpotoval v Turčijo, so pri iskanju naslednika Erika Janže, ki že navdušuje pri Viktorii iz Plzna, pomislili tudi na nakup 21-letnega hrvaškega branilca Marka Pejića. Nogometni otrok zagrebškega Dinama in nekdanji član splitskega Hajduka, ki se jeseni pod vodstvom Marijana Pušnika ni naigral, bo v prihodnje nosil vijoličasti dres, a ne v Prvi ligi Telekom Slovenije, ampak v avstrijski bundesligi. Sklenil je dogovor z dunajsko Austrio.

  • 14:41

    URADNO: Senegalski zvezdnik Demba Ba se vrača v Istanbul, kjer bo oblekel dres turškega prvaka Bešiktaša. Jeseni je blestel na Kitajskem pri klubu Shanghai Shenhua, ki ga je posodil turškemu klubu, kjer je že nastopal. V bogati karieri je branil barve tudi Chelseaja, Newcastle, West Hama, Hoffenheima, Mouscrona ...

  • 14:28

    Inter kupil Avstralca

    URADNO: Slovenski vratar Samir Handanović ima po novem pri Interju avstralskega soigralca. Namesto Ranocchie, ki je odšel v Anglijo, se je iz Kitajskem v Milano preselil 25-letni avstralski reprezentant Trent Sainsbury. Branilec je pred tem igral za moštvo Jiangsu Suning, z igranjem v Evropi pa že ima izkušnje, saj je tri sezone igral na Nizozemskem (PEC Zwolle).

  • 13:54

    Velikonja zapustil Olimpijo

    Ljubljanska Olimpija bo v spomladanski del sezone krenila brez Etiena Velikonje. Primorec, ki v jesenskem delu ni bil zadovoljen s strelsko formo, je že zapustil zeleno-beli tabor. Zanj se zanima turški drugoligaški klub Elazigspor, ki je v tem trenutku na 14. mestu. Primorec ima izkušnje z igranjem v drugi ligi. V Belgiji je bil pri Lierseju najboljši strelec tekmovanja.

    Etien Velikonja | Foto: Grega Valančič/Sportida Foto: Grega Valančič/Sportida

    Zmajem naj bi se kmalu pridružil izkušeni branilec Branko Ilić. Pogovori z vodstvom Olimpije potekajo in so intenzivni.

    Želja po sodelovanju je obojestranska in prav lahko se kmalu zgodi, da bodo pri Olimpiji ponosno naznanili prihod nogometaša, ki se lahko pohvali s kar 64 nastopi v dresu Slovenije. Od reprezentance se je poslovil po neuspehu v dodatnih kvalifikacijah za nastop na evropskem prvenstvu 2016 proti Ukrajini.

  • 13:25

    Na Otoku je v igri prestop, vreden dobrih 17 milijonov evrov. Aston Villa, ki se želi vrniti na pota stare slave, a v championshipu v tej sezoni ni prepričljiv, odpira vrata 24-letnemu angleškemu napadalcu Brentforda Scottu Hoganu.

  • 13:22

    Lille pripeljal tri

    URADNO: V Franciji je danes zelo aktiven Lille. Nekdanji klub Milenka Ačimovića je iz Amsterdama za osem milijonov evrov pripeljal nizozemskega reprezentančnega napadalca Anwarja El Ghazija. Star je 21 let, ima maroške korenine, v dresu Ajaxa pa je v zadnjih treh letih na 70 nastopih dosegel 20 zadetkov. Tulipan je podpisal pogodbo do leta 2022.

    V napadu bo Lillu pomagal tudi 21-letni francoski napadalec Fares Bahlouli, ki je pred tem nastopal za Monaco in Standard Liege.

    Lille je kupil tudi 23-letnega paragvajskega branilca Juniorja Alonsa.

  • 13:00

    URADNO: Angleškemu klubu Hull Cityju ne kaže najboljše v boju za obstanek. Zadnji dan prestopnega roka je okrepil obrambo z Italijanom Andreo Ranocchijem, ki se v tej sezoni pri milanskem Interju ni naigral. Klub Samirja Handanovića ga je posodil tigrom do konca sezone.

    Hull snubi tudi 21-letnega napadalca iz Slonokoščene obale Nicolasa Pepeja. Za Afričana Angersu, kjer brani Ljubljančan s srbskim potnim listom Denis Petrić, ponuja devet milijonov evrov. Afričana želita tudi Hamburger SV in Marseille.

    Na Otoku se danes obeta veliki derbi angleškega prvenstva. Liverpool bo na Anfieldu pričakal vodilni Chelsea.

  • 12:08

    Rijeka snubi Jelavića

    Hrvaški jesenski prvak Rijeka se nahaja na pripravah na Portugalsko. V kratkem bi se mu lahko pridružil nekdanji hrvaški reprezentant Nikica Jelavić. Nekdanji napadalec Hajduka, Waregema, dunajskega Rapida, Rangers, Hull Cityja, Evertona in West Hama je zapustil Kitajsko, kjer je branil barve drugoligaša iz Pekinga. Vrnil se je v Evropo, kjer išče novega delodajalca. Z 31 leti še ni rekel zadnje, v želji, da bi se pridružil Rijeki, pa je po poročanju hrvaškega časnika Novi list zavrnil ponudbo zagrebškega Dinama. Želi se pridružiti vodilnemu hrvaškemu klubu in z njim osvojiti naslov državnega prvaka.

    Nikica Jelavić | Foto: Sportida Foto: Sportida

    Nekdanji slovenski selektor Matjaž Kek je po koncu jesenskega dela izpostavil željo, da bi okrepil napad. Prihod izkušenega Jelavića, ki je v državnem dresu odigral 36 tekem in dosegel šest zadetkov, bi bil zadetek v polno.

  • 11:47

    URADNO: Če bo prejel Novak priložnost za nastop, se bo morda na igrišču srečal tudi s Portugalcem Helgerjem Costo. Kako velika je kupna moč angleških "drugoligašev", priča podatek, da je Wolverhampton v ponedeljek zvečer kupil branilca Benfice za 15,2 milijonov evrov in poskrbel za najvišji prestop v zgodovini kluba. Mladi portugalski reprezentant se je pred 23 leti rodil v Angoli. 

  • 11:32

    Slovenski najstnik na Otoku

    Lepo priznanje za nadaljevanje kariere je doživel 19-letni Jan Novak. V jesenskem delu je igral za novomeško Krko v 2. SNL in ji pomagal do preboja v polfinale slovenskega pokala. Lani se je poleti odpravil na nekajtedensko preizkušnjo k Brentfordu. Očitno je pustil dober vtis, saj bo po poročanju Nogomanie nadaljeval kariero pri članu drugega kakovostnega klubskega razreda v Angliji (tekmovanje championship). Za začetek bo priključen B ekipi.

    Slovenija bo tako v championshipu pozorna na predstave še enega legionarja. Tam že nastopajo Timi Max Elšnik (Derby County), Jan Gorenc Stanković (Huddersfield Town) in Haris Vučkić (Newcastle).

  • 11:22

    Angleški klub Crystal Palace želi po nizozemskem reprezentantu Patricku van Aanholtu (prej Sunderland) pripeljati še eno okrepitev. Z grškim prvakom Olympiakosom je že dosegel dogovor o prestopu 25-letnega srbskega reprezentanta Luke Milivojevića. Član premier league bo moral seči globoko v žep in velikanu iz Pireja za zveznega igralca plačati okrog 14 milijonov evrov.

  • 11:17

    Rekorden nakup Chelseaja?

    GOVORICE: Vodilna ekipa angleškega prvenstva Chelsea v tej sezoni pod vodstvom italijanskega stratega Antonia Conteja ruši vse pred sabo in ima v premier league skoraj neulovljivo prednost. Glede na to, da ekipa igra v odlični formi in zmaguje, se ni pričakovalo, da bodo Londončani na zadnji dan zimskega prestopnega roka aktivni, a govori se drugače. Direktor Chelsea Michael Emenalo se pravkar mudi v Torinu, kjer naj bi se dogovarjal za prestop Andree Belottija.

    Belotti Torino | Foto: Reuters Foto: Reuters

    Izjemni 23-letni napadalec Torina je v tej sezoni praktično neustavljiv in je eden najbolj zaželenih nogometašev v Evropi, njegov velik oboževalec pa je tudi Conte, ki, če kje, ima največ prostora za izboljšave ravno v napadu.

    S svojim prvim napadalcem Diegom Costo sta navidez zgladila spor, a njun odnos je vse prej kot idealen, Michy Batshuayi, za katerega so modri odšteli skoraj 40 milijonov, je prvovrstno razočaranje, zato se lov za novim napadalcem ne zdi tako nelogičen.

    Dejstvo pa je, da mladega Italijani Torinčani ne bodo spustili lahko. Chelsea bo moral za njegov prihod krepko popraviti klubski rekord, ki ga še zdaj drži Fernando Torres. Leta 2011 je Chelsea za Španca Liverpoolu odštel 58,5 milijona evrov.

  • 10:58

    Mladi as Gorice v serie A?

    GOVORICE: Italijanska kluba Palermo in Pescara, katerima se obeta krčevit za obstanek v serie A, se po poročanju portala Tutto Mercato Web zanimata za mladega zveznega igralca Gorice Andreja Kotnika.

    Andrej Kotnik | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar Palermo je v preteklosti sodeloval s številnimi slovenskimi legionarji, v tej sezoni pa njegove barve brani Siniša Anđelković.

  • 10:54

    Jese okrepil Las Palmas

    URADNO: Španski prvoligaš Las Palmas je sporočil, da bo danes ob 18. uri predstavljena velika okrepitev. Na Kanarske otoke, kjer je doma, se vrača španski napadalec Jese Rodriguez. Nekdanji beli baletnik se v Parizu pri francoskem prvaku PSG ni naigral.

    Odločil se je za selitev v Las Palmas, ki je v španskem prvenstvu na sredini lestvice, zanj pa igra kar nekaj znanih nogometnih imen (Alen Halilović, Kevin-Prince Boateng, Marko Livaja ...). Jese bo zaigral v la ligi kot posojen nogometaš PSG. Lahko bi se preselil tudi na Otok, a je nedavno zavrnil ponudbo Middlesbrougha.

  • 10:45

    GOVORICE: Ljubljanska Olimpija, ki je v tem zimskem prestopnem roku zelo dejavna tako pri prihodih kot tudi odhodih, se v teh dneh nahaja na pripravah v Čatežu. Možnost, da se ji pridruži nekdanji slovenski reprezentant Branko Ilić, ki se je vrnil z Japonske, je vse večja.

    Pričakuje se tudi odhod Roka Kronavetra. Če bo želel prestopiti v katero izmed petih vodilnih nogometnih držav v Evropi, bo moral zelo pohiteti. Športni direktor zmajev Ranko Stojić je pred časom namignil, da se zanj zanimajo nekateri drugoligaši iz najmočnejših evropskih držav.

  • 10:40

    URADNO: Torinski Juventus se je zanimal za francoskega nogometaša Stevena N'Zonzija, a ta ostaja v Andaluziji. Ravno na zadnji dan prestopnega roka je s Sevillo podaljšal pogodbo do 2020.

  • 10:38

    Živec iz Poljske v Italijo

    URADNO: Na Apeninski polotok se seli še en Slovenec. Saša Aleksander Živec zapušča Poljsko, kjer je branil barve podprvaka Piasta iz Gliwic. Nekdanji nogometaš Domžal, Gorice in Primorja bo kot posojen nogometaš poljskega kluba nadaljeval kariero v serie B pri Latini.

  • 09:36

    URADNO: Nemški prvoligaški klub Bayer Leverkusen je v svoje vrste zvabil 19-letnega jamajškega reprezentanta Leona Baileyja. Mladi zvezni igralec, ki je v jesenskem delu navduševal v dresu belgijskega Genka, je tako postal soigralec slovenskega reprezentanta Kevina Kampla. Jamajčan je z lekarnarji sklenil pogodbo do leta 2022, Bayer pa je zanj belgijskemu klubu plačal okrog 13 milijonov evrov.

  • 09:31

    Adebayor v Istanbulu

    URADNO: Izkušeni napadalec Emmanuel Adebayor, nogometni ponos Toga, je pri 32 letih sklenil enoinpolletno pogodbo s turškim klubom Istanbul Basaksehir. Eden najboljših Afričanov zadnjega desetletja prihaja v klub, kjer je do pred kratkim vztrajal Rajko Rotman, nato pa se kot posojen nogometaš Istanbula preselil k Kayserisporju.

    Zanimivo je, da se je Adebayor na današnji dan pred šestimi leti pridružil madridskemu Realu. Takrat je v Španiji zaigral kot posojen napadalec Manchester Cityja.

  • 09:19

    Danes bo Southampton predstavil novo okrepitev. Na Otok se seli italijanski reprezentant Manolo Gabbiadini, ki je v Napoliju izpadel iz začetne enajsterice. V Neapelj je prispel leta 2015 iz Sampdorie in nato v 55 prvoligaških tekmah dosegel 15 zadetkov. Dres reprezentance je oblekel šestkrat. Southampton bo zanj odštel okrog 17 milijonov evrov, Gabbiadini pa se bo po zdravstvenem pregledu predstavil angleški javnosti.

  • 08:57

    Jelenič v Carpiju

    URADNO: Občasni slovenski reprezentant Enej Jelenič, ki ga je selektor Srečko Katanec lani uvrstil na seznam, se vrača v serie B. Iz Livorna se je preselil k Carpiju, kjer mu bosta delala družbo rojaka Vid Belec in Aljaž Struna. Primorec je lani izpustil ogromno tekem zaradi operacije kolena. S Carpijem je podpisal pogodbo do leta 2020.

     

  • 08:41

    GOVORICE: Chelsea, ki vodi v angleškem prvenstvu, želi zadnji dan prestopnega roka okrepiti ekipo.

    Zanima se za dva francoskega nogometaša in reprezentanta Bosne in Hercegovine. Modri so vrgli oko na Jonathana Biabianyja (Inter Milan), Mousso Dembeleja (Celtic Glasgow) in Seada Kolašinca (Schalke). Škotski prvak Celtic je sporočil londonskemu velikanu, da bi bilo treba za Dembeleja odšteti vsaj 45 milijonov evrov.

    Za Kolašinca se zanima tudi Juventus, ki na položaju levega bočnega igralca išče zamenjavo za Francoza Patrica Evraja (Monaco).

  • 08:33

    Slovenski reprezentanti

    Pozimi si je nov klub našlo veliko članskih slovenskih reprezentantov. Miral Samadržić in Boban Jović sta se preselila v Turčijo (Akhisar Belediyespor in Bursaspor), kjer ostaja Rajko Rotman, a pri drugem klubu (Kayserispor), Antonio Mlinar Delamea je odšel v ZDA k moštvu New England Revolution, Miha Zajc je v Italiji (Empoli), Andraž Struna na Škotskem (Hearts), Gregor Sikošek na Danskem (Bröndby) … V kratkem gre pričakovati še odhod Roka Kronavetra, ki naj bi zapustil Olimpijo in se podal v tujino.

    Nov klub še išče Bojan Jokić (nazadnje Villarreal), ki pa je pros igralec in se lahko novemu delodajalcu pridruži tudi po uradnem koncu zimskega prestopnega roka.

  • 08:21

    V Španiji največji klubi v tem zimskem prestopnem roku niso preveč aktivni. Madridska velikana (Real in Atletico) zaradi kazni v tem prestopnem roku ne smeta kupovati. Barcelona lahko, a je njena glavna skrb, kako v svojih vrstah zadržati prvega asa Lionela Messija, s katerim še ni podaljšala pogodbe.

    Lionel Messi | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

    Od odmevnejših zimskih prihodov v Španiji velja opozoriti na prihod nekdanjega napadalca Reala Jeseja Rodrigueza, ki se je iz Pariza preselil na domače Kanarske otoke k Las Palmasu, na prihod Črnogorca Stevana Jovetića v Sevillo ter Italijana Simoneja Zaze v Valencio. Španski klubi imajo danes čas za nakup igralcev do polnoči.

  • 08:20

    Zimski vrhunci so ...

    Poleg Oscarja, ki je pri vodilnem angleškem klubu pod vodstvom Antonia Conteja izpadel iz začetne enajsterice, tako da njegov odhod ni bil večji šok za prihodnost modrih, so vrhunci dozdajšnjega dela zimskega prestopnega roka selitve Nemca Juliana Draxlerja (PSG), Francoza Dimitrija Payeta (Marseille), Brazilca Gabriela Jesusa (Manchester City), Francoza Morgana Schneiderlina (Everton), Nigerijca Wilfreda Ndidija (Leicester City), Portugalca Goncala Guedesa (PSG) …

    Bomo danes dobili še kakšnega junaka, ki se bo podpisal pod odmeven prestop?

  • 08:18

    Kitajski klubi, znani po globokih žepih, bodo aktivnosti končali 28. februarja. Nekateri snubci še iščejo okrepitve, ki se dokazujejo v dresih najmočnejših evropskih klubov. Brazilec Oscar, ki se je za 60 milijonov evrov iz Chelseaja preselil v Šanghaj, je za zdaj podpisan pod največji zimski prestop.

    Oscar | Foto: Reuters Foto: Reuters

    Na Daljni vzhod so se preselili tudi argentinski zvezdnik Carlos Tevezbelgijski reprezentant Axel Witsel in Brazilec Pato. Morda jim bo v prihodnje delal družbo še kakšen nogometaš z bogatim življenjepisom.

    Med kandidati, za katere se resno zanimajo kitajski klubi, so tudi Diego Costa (Chelsea), Edinson Cavani (PSG), Wayne Rooney (Manchester United), Pierre-Emerick Aubameyang (Borussia Dortmund), a je verjetnost njihovih prestopov v zimskem prestopnem roku majhna.

  • 08:15

    Kako je v Sloveniji?

    Še lani se je konec prvega meseca končal zimski prestopni rok tudi v Sloveniji. Letos bo drugače, saj je Nogometna zveza Slovenije lani sprejela odločitev, da bo zaradi poznejšega nadaljevanja prvenstva trajal od 15. januarja do 15. februarja.

    Spomladanski del Prve lige Telekom Slovenije se bo nadaljeval 25. februarja, ko se bosta v velikem derbiju udarila jesenski prvak Maribor in branilec naslova Olimpija. Zmaji so v tem prestopnem roku bolj dejavni od vijolic. Pripeljali so pet novincev, ostali pa brez številnih prvokategornikov, tudi članskega reprezentanta Mihe Zajca.

    Miha Zajc, Empoli | Foto:

    Sredi februarja se konča prestopni rok tudi na Hrvaškem in v Švici.

  • 08:06

    Pato na Kitajskem

    URADNO: Kitajski klub Tianjin Quanjian je po Belgijcu Axelu Witselu pripeljal še eno odmevno okrepitev. Zvestobo mu je obljubil Brazilec Alexandre Pato. Nekdanji veliki up brazilskega nogometa je zapustil Villarreal. Na Kitajskem ga bo treniral nekdanji italijanski reprezentant Fabio Cannavaro, rumena podmornica pa bo bogatejša za 18 milijonov evrov. Pata čaka mikavna letna plača. Prejel bo šest milijonov evrov.

Zadnji dan zimske tržnice v petih najrazvitejših nogometnih državah (Angliji, Franciji, Italiji, Nemčiji in Španiji) ni bil niti približno tako zanimiv, kot so bili nekateri v preteklosti. Za rekorden nakup dneva so poskrbeli Kitajci.

V Sloveniji do 15. februarja, na Kitajskem do konca februarja

V Sloveniji lahko klubi kupujejo nove igralce do 15. februarja. Podobno velja za Hrvaško in Švico. Na Portugalskem bodo aktivni še 1. februarja, ruski klubi bodo na preži do 24. februarja, kitajski in poljski do 28. februarja, ukrajinski pa do 2. marca. Najdlje bodo okrepitve iskali na Norveškem in Švedskem, kjer imajo čas do 31. marca.

V poletnem prestopnem roku smo dočakali rekordne nakupe, med drugim je Manchester United, ki je torinskemu Juvenusu za Francoza Paula Pogbaja odštel 105 milijonov evrov, poskrbel za svetovni rekord. 

V zimskem prestopnem roku 2017 je bilo prav tako kar nekaj zelo zanimivih prestopov, veliko prahu so dvignili predvsem Kitajci, ki imajo v zadnjem času neverjetno kupno moč. Medse so zvabili kar nekaj zvezdnikov evropskega nogometa, a zadnji dan prestopnega roka je bil bolj nezanimiv.

Za najdražji nakup zadnjega dneva tokratnega prestopnega roka so poskrbeli kdo drug kot Kitajci. Za do pred kratkim napadalca Watforda, ki je v tej sezoni angleške premier lige zabil en gol, Odiona Ighala so pri Changchun Yataiju odšteli kar 23 milijonov evrov. 27-letni Nigerijec je torej nov nogometaš, ki ga je denar odnesel na Kitajsko.

Kitajci so poskrbeli za najbolje plačanega nogometaša na svetu

Pod najdražji zimski nakup so se prav tako podpisali Kitajci. 60 milijonov evrov je Shanghai SIPG plačal Chelseaju za brazilskega reprezentanta Oscarja, ki se je, star vsega 25 let, odločil za slovo od nogometa na najvišji ravni in poskrbel za precej ogorčenja.

Carlos Tevez bo na Kitajskem zaslužil kar 37 milijonov evrov na leto. | Foto: Reuters Carlos Tevez bo na Kitajskem zaslužil kar 37 milijonov evrov na leto. Foto: Reuters

40 milijonov evrov je PSG stal mladi nemški zvezdnik Julian Draxler, ki je odšel iz Schalkeja.

Tretji najdražji januarski prestop je nakup Manchester Cityja, ki je k sebi za 32 milijonov evrov zvabil čudežnega dečka brazilskega nogometa Gabriela Jesusa. Najstnik, ki že redno zabija za Brazilijo, se je za prihod v Anglijo dogovoril že pred pol leta, a Palmeiras zapustil po koncu sezone v Braziliji, od katere se je poslovil z naslovom državnega prvaka.

Za morda najodmevnejši zimski prestop je poskrbel Carlos Tevez. Nekdanji zvezdnik Manchester Uniteda, Manchester Cityja, West Ham Uniteda in Juventusa je zapustil Argentino. Iz Buenos Airesa je za dobrih deset milijonov evrov iz Boca Juinors prestopil v Šanghaj k Shenhui in postal najbolje plačani nogometaš na svetu. Na Kitajskem bo v žep tedensko pospravil več kot 700 tisoč evrov!

Danes so potrili še nekaj prestopov. Katere?

Tik pred zdajci so na Otoku nove klube našli še Italijan Manolo Gabbiadini, Francoz Mamadou Sakho in Ganec Jordan Ayew, mladi Slovenec Andrej Kotnik pa se je kot posojen nogometaš Gorice podal na jug Italije k Crotoneju.

Prestopi so bili potrjeni danes.

Največji prestopi v tem zimskem prestopnem roku:

Nogometaš Prejšnji klub Novi klub Vrednost prestopa
Oscar (Bra) Chelsea (Ang) Shanghai SIPG (Kit) 60 milijonov evrov
Julian Draxler (Nem) Wolfsburg (Nem) PSG (Fra) 40 milijonov evrov
Gabriel Jesus (Bra) Palmeiras (Bra) Manchester City (Ang) 32 milijonov evrov
Goncalo Guedes (Por) Benfica (Por) PSG (Fra) 30 milijonov evrov
Dimitri Payet (Fra) West Ham (Ang) Marseille (Fra) 29,3 milijonov evrov

*po podatkih Transfermarkt.de

Zadnji dan prestopnega roka iz minute v minuto:

Ne spreglejte