Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
31. 1. 2017,
20.05

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Etien Velikonja Turčija Genclerbirligi

Torek, 31. 1. 2017, 20.05

6 let, 6 mesecev

Novi napadalec Genclerbirligija

Velikonja segel v roke Turkom

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Etien Velikonja | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenski napadalec Etien Velikonja, ki je v jesenskem delu Prve lige Telekom Slovenije igral za Olimpijo, se bo v nadaljevanju sezone dokazoval v Turčiji. S prvoligaškim klubom Genclerbirligi je sklenil sodelovanje do konca sezone 2017/18. Zeleno-beli dres je nosil le šest mesecev.

Primorec, ki je pred leti že nosil dres članske izbrane vrste, se ne bo prvič dokazoval v tujini. Etien Velikonja je že igral v Walesu, na Portugalskem in v Belgiji, zdaj pa bo imel prvič opravka s Turčijo. Če bi ostal član Olimpije, ki v tej sezoni brani naslov državnega prvaka, bi se v Turčijo preselil prihodnji teden in se pripravljal na spomladanski del prvenstva.

Tako pa se je v deželo, kjer se srečujeta Evropa in Azija, odpravil že danes in sklenil dogovor z Genclerbirligijem. Nekdanji napadalec Gorice in Maribora, ki je pri 28 letih še kako lačen zadetkov, je po poročanju turških medijev z novim delodajalcem podpisal pogodbo do poletja 2018.

Slovenska karavana v Turčiji številčna kot še nikoli

V Turčiji (Konyaspor) igra tudi slovenski reprezentant Nejc Skubic.  | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida V Turčiji (Konyaspor) igra tudi slovenski reprezentant Nejc Skubic. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Velikonja je tako le še dopolnil seznam slovenskih legionarjev v Turčiji, ki se je v tem zimskem prestopnem roku povečal za veliko imen. Nejcu Skubicu, Sašu Fornezziju, Rajku Rotmanu, Maticu Finku in Dejanu Lazareviću so se pridružili Boban Jović, Miral Samardžić in Dejan Kelhar, po novem pa se bo na turških zelenicah dokazoval še Velikonja.

Genclerbirligi je trenutno v turškem prvenstvu na 11. mestu. Pred leti je zanj branil Damir Botonjić, nekdanji reprezentant in vratar Olimpije. Trener je nekdanji turški reprezentant Umit Ozat, ki je na SP 2002 pomagal Turčiji do znamenitega tretjega mesta, v Kölnu pa si je delil slačilnico tudi z Milivojem Novakovićem in Mišem Brečkom.

Ne spreglejte