Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 2. 2019,
8.50

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,24

3

Natisni članek

Andres Vombergar Jan Mlakar zimski prestopni rok Miha Zajc Robert Berić Vid Belec Miha Mevlja Matic Kotnik

Petek, 1. 2. 2019, 8.50

5 let, 2 meseca

Zadnji dan prestopnega roka

Zadnji dan nogometne tržnice je močno pljusknil tudi v Slovenijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,24

3

Miha Zajc | Miha Zajc je zadnje dve sezoni igral na Apeninskem polotoku, zdaj pa skušal zadovoljiti apetite navijačev Fenerbahčeja. | Foto Getty Images

Miha Zajc je zadnje dve sezoni igral na Apeninskem polotoku, zdaj pa skušal zadovoljiti apetite navijačev Fenerbahčeja.

Foto: Getty Images

Za nami je zadnji dan zimskega nogometnega prestopnega roka, ki vselej izstopa po dinamiki. Tudi tokrat ni bilo nič drugače, precej razburljivo pa je bilo dogajanje tudi med slovenskimi nogometaši. Miha Zajc je iz Empolija prestopil v Fenerbahče, Turki so zanj odšteli 6,5 milijona evrov. Jan Mlakar se iz Maribora poleti seli na Otok k Brightonu, a šele poleti. Andres Vombergar kljub številnim govoricam najverjetneje ostaja pri Olimpiji. Nantes je namesto njega izbral nekdanjega napadalca Domžal.

08:47

Batshuayi se vrača v London

23:45

Konec je! Vsaj zdi se tako.

21:48

Nantes izbral Hrvata

21:16

Menjava Monaca in Leicesterja

20:17

Fenerbahče potrdil Miho Zajca

19:38

Jan Mlakar se seli na Otok

18:51

Fink zamenjal delodajalca

18:02

Kagava zapušča Borussio

15:41

Največji nakup Newcastla

15:22

Novinarji pričakali Zajca

13:15

Hajdukov biser pri Man Cityju

12:32

Zajc odhaja v Turčijo

12:18

Suarez uradno pri Arsenalu

11:21

Odličen posel Atletica

11:08

Jan Mlakar poleti v Anglijo

10:46

Mandarić o odhodu iz Olimpije

09:20

Kdaj se konča prestopni rok?

08:57

Nantes želi Vombergarja

  • 08:47

    Batshuayi se vrača v London

    Dobro jutro! Kot je že v tradiciji, so se nekatera dogovarjanja med klubi na zadnji dan prestopnega roka tako zavlekle, da so začele uradne potrditve o opravljenem poslu kapljati krepko po roku, ki označuje konec prestopnega roka. Med njimi nista bila Miha Mevlja, ki se ga je povezovalo s selitvijo v Italijo (Empoli), a ostaja pri ruskem velikanu Zenitu, in vratar Vid Belec, za katerega se je zanimal francoski Nantes.

    Največjega zanimanja je bil v ''nočnih prestopih'' deležen belgijski reprezentant Michy Batshuayi, ki se vrača na Otok. Do konca sezone bo kot posojen nogometaš Chelseaja branil barve londonskega tekmeca Crystal Palace.

    Modri so ga v zadnjem dobrem letu posodili že trem klubom. Lani spomladi je bil član Borussie Dortmund v nemški bundesligi, jeseni pa je igral v Španiji za Valencio, kjer so navijači netopirjev pogrešali njegove zadetke. Dosegel je le enega. Zdaj ga čaka dokazovanje pri Crystal Palacu. Zanj se je zanimal tudi Tottenham, a je Chelsea odklonil možnost, da bi okrepil neposrednega tekmeca v boju za najvišja mesta v angleškem prvenstvu.

  • 23:45

    Konec je! Vsaj zdi se tako.

    Ura je polnoč in zimske nogometne tržnice je po večini držav v Evropi in drugod po svetu konec, tako da se, vsaj za zdaj, poslavljamo tudi mi. Lahko, da bodo jutri kje kakšen prestop še uradno potrdili, a sklenjen je moral biti že danes, sicer pa je to to. Bilo je precej razburljivo. Upamo, da je popestrilo tudi vaš dan. Lahko noč.

  • 23:01

    Adli nič več za PSG

    Yacine Adli zapušča PSG in se seli v Bordeaux. Komaj 18-letni ofenzivni vezist je podpisal štiri in polletno pogodbo, odškodnina ni znana. Omenja se 5,5 milijona evrov plus bonusi.

  • 22:41

    Dijon kupoval v Španiji

    Francoski prvoligaš Dijon se je okrepil z napadalcem Soryjem Kabajem, ki je od zdaj igral za španski Elche. Francozi bodo Špancem nakazali štiri milijone evrov, Gvinejec pa je pogodbo podpisal do poletja leta 2023.

  • 22:22

    Francoz že v Barceloni

    Mladi 19-letni Francoz Jean-Clair Todibo je v Barcelono prišel pol leta prej, kot je bilo sprva mišljeno. Eden najbolj perspektivnih branilcev, tako vsaj trdijo Katalonci, je  v tej sezoni za Toulouse odigral 10 tekem in dosegel en zadetek. Vrednost prestopa ni znan.

  • 21:48

    Nantes izbral Hrvata

    Nantes je pripeljal hrvaškega napadalca Antonia Manceja. Napadalec Trenčina bo v Franciji igral kot posojen nogometaš, po koncu sezone pa bo imel Nantes pravico do odkupa.

    Nekdanji napadalec Domžal je v tej sezoni za Trenčin odigral 30 tekem in zabil 18 zadetkov. To najbrž tudi pomeni, da Andres Vombergar za zdaj ostaja član Olimpije.

  • 21:27

    Galatasaray okrepil obrambo

    Reprezentant Konga Christian Luyindama bo do konca sezone igral za turškega velikana Galatasaray. Ne bo šlo za navadno posojo, Turki bodo za usluge robustnega branilca belgijskemu Standardu Liegeju odšteli kar tri milijone evrov.

  • 21:16

    Menjava Monaca in Leicesterja

    Nova menjava med kluboma. A ne gre za prodajo, pač pa le medsebojno posojo do konca sezone. V lisičji brlog je prišel talentirani belgijski vezist Youri Tielemens, Monaco pa bo pred izpadom iz prve francoke lige reševal Portugalec, Adrien Silva.

  • 20:42

    Barcelona pripeljala Brazilca

    Katalonski nogometni velikan Barcelona je danes sporočil, da je sklenil še en posel za prihodnost svoje ekipe. Iz brazilskega Atletica Mineira bodo namreč v Barcelono pripeljali branilca Emersona, a nova okrepitev bo za blaugrano zaigrala šele v naslednji sezoni.

    Emerson bo delodajalce zamenjal julija, sklenili pa so petletno pogodbo, tako da bo na Camp Nouu ostal do leta 2024. Prestop je vreden 12 milijonov evrov.

    "V Braziliji ga primerjajo z našim nekdanjim igralcem Danijem Alvesom, Emerson je branilec, ki pa lahko sodeluje tudi v napadu," je Barcelona pisala svojega novega igralca s polnim imenom Emerson Aparecido Leite de Souza Junior.

  • 20:39

    Menjava napadalcev

    Burnley in Stoke City sta si izmenjala napadalca. Peter Crouch bo okrepil napad Burnleyja, Sam Vokes pa bo skušal svojo kariero ponovno obuditi pri Stoke Cityju. 

  • 20:17

    Fenerbahče potrdil Miho Zajca

    Zdaj je tudi uradno. Miha Zajc je novi član turškega Fenerbahčeja. Podrobnosti za zdaj še niso znane, se pa govori, da bo Empoli svojo blagajno obogatil s 6,5 milijona evri. Zajc je z novim delodajalcem sklenil 4,5-letno pogodbo.

    Turškemu velikanu v tej sezoni ne gre. Zaseda skromno 14. mesto. Za vodilnim Basaksehirjem ima kar kar 21 točk zaostanka!

    Zajc je v tej sezoni za Empoli odigral 21 tekem in dosegel tri zadetke. Turki so Slovenca predstavili kot veliko okrepitev, kar pomeni, da od njega veliko pričakujejo. Bo slovenski reprezentant kos velikemu pritisku?

    Za zdaj Zajc o tem ne razmišlja, na njegovem obrazu je nasmeh: "Ponosen sem, da bom nosil ta dres. Hvala vsem, ki ste omogočili ta prestop. Še posebej Empoliju in predsedniku Fenerbahčeja."

  • 19:38

    Jan Mlakar se seli na Otok

    Brighton & Hove Albion je potrdil prestop napadalca Maribora Jana Mlakarja v svoje vrste. Višine odškodnine ni razkril, govori se, da je ta morda celo višja od treh milijonov evrov. Denarna pogača ne bo romala le v blagajno Maribora, polovico jo dobi tudi Fiorentina. 20-letni napadalec je z galebi sklenil tri in polletno pogodbo, do konca te sezone pa ostaja v Mariboru.

    "Dobili smo ponudbo premierligaša in jo sprejeli. Gre za največjega med dosedanjimi prestopi iz NK Maribor. Doslej ga je imel Petar Stojanović, ko je za 2,8 milijona evrov odšel k Dinamu. Številke pri tem prestopu so višje, ob tem, da ostajamo z deležem pri nadaljnjem prestopu. Kar pa me najbolj veseli pri tem poslu, je spoznanje, da Jan ostaja z nami v lovu na 15. zvezdico," je pojasnil športni direktor Maribora Zlatko Zahović.

    Mlakar ne more verjeti

    "Zgodilo se je zelo hitro. Dva dni nazaj mi je zastopnik dejal, da me želi Brighton, zato nisem veliko razmišljal in hitro sprejel njihovo ponudbo. Vesel sem, da sem tukaj," je kar kipel od navdušenja Mlakar.

    "Še zdaj ne morem verjeti, da sem podpisal pogodbo s tako dobrim klubom, potreboval bom nekaj dni, da bom skupaj dojel. Vse je na vrhunskem nivoju," je še dodal.

     

    Mlakar je v tej sezoni blestel v vrstah Maribora in na 20 tekmah dosegel deset zadetkov. Devet v Prvi ligi Telekom Slovenije, enega pa je dodal še v pokalu. "Veseli smo, da smo Jana zvabili v naše vrste. Pokazal je velik potencial in bo dolgoročna rešitev za naš klub," je ob podpisu pogodbe povedal tudi kadrovnik Albiona David Weir

  • 19:17

    V Brighton mladi Romun

    Brighton & Hove Albion je oznanil novo okrepitev, a to ni Jan Mlakar, pač pa mladi 19-letni Romun Tudor-Cristian Baluta, ki je za neznano odškodnino prišel iz FC Viitorul Constanta. Centralni vezist bo do konca sezone ostal pri Viitorulu, za katerega je v tej sezoni na 19 tekmah dosegel dva zadetka.

  • 18:51

    Fink zamenjal delodajalca

    Slovenski nogometaš Matic Fink je sporazumno razdrl pogodbo s turškim prvoligašem Rizesporjem in se brez odškodnine preselil drugoligašu Bolusporju. Desni bočni branilec je za Caykur Rizespor v tej sezoni na 11 tekmah zbral 616 minut igralnega časa. Mnogo več priložnosti bi moral dobiti v za rang nižjem turškem tekmovanju.

  • 18:40

    Mladi Anglež v Nemčijo

    Branilec West Hama Reece Oxford bo do konca sezone igral v nemški bundesligi. Mladi 20-letni angleški centralni branilec, ki pri Londončanih ni dobil veliko priložnosti, bo skušal pokazati, kaj zna v dresu Augsburga, ki se v najmočnejšem nemškem prvenstvu bori za obstanek.

  • 18:02

    Kagava zapušča Borussio

    Japonski nogometni zvezdnik Šinji Kagava zapušča vrste Borussie iz Dortmunda, vodilne ekipe nemškega prvenstva, in se seli v Turčijo k Bešiktašu. Borussia je Turkom Japonca posodila do konca sezone, ti pa ga imajo po njej možnost odkupiti.

    Za 29-letnega japonskega igralca zvezne vrste se je zelo zanimal tudi Monaco, a so se Nemci raje dogovorili s Turki.

    Kagava je pri Borussii zablestel v času trenerja Jürgena Kloppa, z njim leta 2012 osvojil dvojno domačo "krono", nato pa je prestopil v Manchester United, pri katerem je preživel dve leti.

    Nato se je vrnil v Dortmund, a njegove igre niso več bile na tako visoki ravni kot pred odhodom, zato je padel v nemilost trenerja Luciena Favreja.

  • 17:37

    Valencia okrepila napad

    Valencia je dosegla dogovor z Alavesom. Dres netopirjev bo po novem nosil 26-letni Ruben Sobrino. Španec je z Valencio sklenil pogodbo do leta 2022. Vrednost prestopa 5 milijonov evrov.

  • 17:30

    Fulham se je odrekel napadalcu

    Fulham je potrdil, da Aboubakar Kamara seli k turški ekipi Yeni Malatyaspor. Francoz bo do konca junija igral kot posojen nogometaš, nato pa ga bodo Turki lahko odkupili za 15 milijonov evrov.

  • 17:22

    Iz Španije na Kitajsko

    Espanyol in kitajski WH Zall sta si segla v roke in dogovorila za prestop brazilskega nogometaša Lea Baptistaa, ki je v Katalonijo prišel leta 2016 in za Espanyol odigral 86 uradnih tekem in dosegel 18 zadetkov. Kitajci bodo zanj odšteli 5,8 milijona evrov.

  • 15:55

    Empoli zapušča tudi Danec

    Empoli je danes ostal brez Mihe Zajca, ki se seli v Turčijo, po koncu sezone pa se bo od modrega dresa poslovil še 21-letni Danec Jacob Rasmussen. Skandinavec bo nadaljeval kariero v Firencah pri Fiorentini, ki je sosedom iz Toskane plačala 7 milijonov evrov. 

    Empoli pa je pozdravil tudi dva zimska novinca. Prišla sta mladi Nizozemec Kevin Diks (Fiorentina) in 28-letni brazilski napadalec Diego Farias (Cagliari).

  • 15:41

    Največji nakup Newcastla

    Newcastle je svoje navijače navdušil že v torek, ko je na St. James Parku premagal Manchester City, zadnji dan prestopnega roka pa je moštvo okrepil še z dvema legionarjema. Na posojo je priše Italijan Antonio Barreca (Monaco), iz lige MLS pa je prišel eden najboljših igralcev tekmovanja, 24-letni Paragvajec Miguel Almiron. Pogodbo je podpisal za pet sezon in pol, tako da bo na severu Anglije ostal do leta 2024.

    Za paragvajsko reprezentanco je nastopil 13-krat, Atlanti pa na poti do naslova v ligi MLS pomagal s 13 zadetki in 13 podajami. "Močno prvenstvo, bogata zgodovina kluba in trener Rafael Benitez so glavni razlogi, zaradi katerih sem se odločil za prihod," je povedal 24-letni Južnoameričan.

    To je največji prestop v zgodovini Newcastla. Po 14 letih se je s prvega mesta lestvice najdražjih prestopov srak poslovil nekdanji zvezdnik Michael Owen (2005).

  • 15:22

    Novinarji pričakali Zajca

    Slovenski nogometni reprezentant Miha Zajc je tik pred velikim podpisom za Fenerbahče, ki je pripravljen za donedavnega igralca Empolija odšteti 6,5 milijonov evrov. Primorec se je že poslovil od toskanskega kluba in navijačev.

    Odpravil se je v Istanbul, kjer so ga po prihodu na letališče že pričakali novinarji. Deležen je bil velike pozornosti in povedal, da je zelo ponosen, saj je Fenerbahče eden od največjih turških klubov z imenitnimi navijači. Priznal je, da je prvič v Istanbulu in pohvalil kakovost turškega prvenstva. V to so ga prepričali znanci, s katerimi je igral tako v Sloveniji kot tudi Italiji. Dodal je še, da se zaveda, kako je nogomet v Turčiji brez primere šport št. 1. Fenerbahče je v tej sezoni šele na 14. mestu.

  • 14:46

    Barcelona okrepila obrambo

    Barceloni se bo posrečil načrt. 19-letni francoski branilec Jean-Claude Todibo (Toulouse), kateri je bil napovedan za prihod na Camp Nou po koncu sezone, se bo pridružil Lionelu Messiju, Luisu Suarezu in ostalim zvezdnikom že zdaj.

  • 14:35

    Martial podaljšal z Man Utd

    Ni prestop, je pa zelo pomemben korak v karieri Anthonyja Martiala. 23-letni Francoz je podaljšal pogodbo z Manchester Unitedom. Po novem bo na Old Trafford vezan vsaj do leta 2024 z možnostjo podaljšanja še za eno leto.

    Angleški časnik Sun je poročal, da bo skušal poleti Francoza v Madrid zvabiti Real, pri tem pa bo ponudil rdečim vragom trimestno številko v milijonih evrov. Martial je v tej sezoni v premier league dosegel osem zadetkov. Od leta 2015, ko je prispel na Otok, je za rdeče vrage odigral 162 tekem, med strelce pa se vpisal 46-krat.

  • 14:30

    Anglež v Pekingu

    25-letni angleški nogometaš Nico Yennaris, ki ima kitajske korenine in lahko nastopa za kitajsko izbrano vrsto, je zapustil člana angleške druge lige (championship) Brentford in se odpravil v Azijo. Za 5,5 milijonov evrov ga je kupil Beijing Guoan. Nekdanjega mladinca Arsenala bo v Pekingu vodil Nemec Roger Schmidt, nekdanji strateg Salzburga in Leverkusna, kjer je vodil Kevina Kampla.

  • 14:20

    Italijan pri srakah

    Newcastle je okrepil svoje vrste s 23-letnim Italijanom Antoniem Barreco. Nekdanji mladi italijanski reprezentant bo pri srakah igral do konce sezone kot posojen nogometaš Monaca, nato pa ima Newcastle možnost trajnega odkupa.

    Trener srak Rafael Benitez je dan po veliki zmagi nad Manchester Cityjem izpostavil, da na St. James Parku potrebuje ravno takšnega levega bočnega igralca.

    Newcastle naj bi danes sklenil dogovor tudi s Paragvajcem Miguelom Almironom (Atlanta United). Zanj bo plačal 24 milijonov evrov in podrl klubski rekord.

  • 13:15

    Hajdukov biser pri Man Cityju

    Angleški prvak Manchester City je v svoje vrste privabil 18-letnega Hrvata Anteja Palaverso. Mladi nogometaš splitskega Hajduka bo lahko kot posojen igralec Cityja igral na Poljudu vsaj do leta 2020, nato pa se bo preselil na Otok, kjer ga strokovno vodstvo na čelu z Josepom Guardiole smatra kot enega možnih naslednikov Fernandinha na mestu zadnjega zveznega igralca.

    Palaversa je v torek opravil zdravniški pregled, Hajduku pa bo za začetek pripadlo 4,5 milijona evrov. Ko bo Palaversa leta 2020 zapustil domovino, bo splitski klub prejel še dodatnih 1,5 milijonov, ob upoštevanju dodatnih bonusov pa bi lahko končni zaslužek Hajduka znašal kar 9 milijonov evrov. Njegova mesečna plača v Splitu je znašala 3.000 evrov, zdaj pa se bo povečala kar za 45-krat.

    Iz splitskega kluba so še sporočili, da se v Krško, k zadnjeuvrščenemu klubu Prve lige Telekom Slovenije, kot posojen branilec Hajduka seli 20-letni Ivica Batarelo.

  • 12:52

    Juventus potrebuje branilca

    Pri Juventusu so se znašli v težavah. V sredo so izpadli iz pokala, v ligi prvakov se bliža dvoboj osmine finala z Atleticom, v obrambni vrsti pa so trenutno poškodovani Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini in Andrea Barzagli. Ker je Medhi Benatia odšel v Katar, italijanski prvak potrebuje svežo moč v obrambi.

    Iz Rima se je vrnil Martin Caceres, prizadeva pa si tudi, da bi iz Parme prišel 37-letni Portugalec Bruno Alves, a so se rumeno-modri zahvalil ponudbi. Na seznamu želja se pojavljata hrvaški branilec Domagoj Vida (Bešiktaš) in Danec Andreas Christensen (Chelsea), omenja pa se celo možnost prestopa izkušenega Angleža Garyja Cahilla (Chelsea).

  • 12:32

    Zajc odhaja v Turčijo

    Vedno manj je neznank glede prestopa Mihe Zajca v Turčiji. Fenerbahče, ki je v tej sezoni v veliki krizi, za slovenskega reprezentanta pripravlja 6,5 milijonov evrov. Primorec je že zapustil Toskano in se odpravil v Istanbul, kjer naj bi danes sklenil posel z enim izmed največjih turških klubov, za katerega je pred leti igral tudi nekdanji slovenski reprezentant Džoni Novak.

    ''Rad bi se zahvalil vsem, zlasti navijačem, vodstvu kluba, soigralcem in trenerjem. Minili sta dve leti, odkar sem se pridružil temu čudovitemu klubu, pri katerem sem užival sleherni trenutek. Nikoli vas ne bom pozabil, Empoli bo za vedno ostal v mojem srcu.''

  • 12:18

    Suarez uradno pri Arsenalu

    Arsenal je uradno predstavil španskega novinca Denisa Suareza, ki bo do konca sezone igral za topničarje kot posojen nogometaš Barcelone. Topničarji bodo za posojo plačali Kataloncem 2,5 milijona evrov, Suarez pa je pred tem podaljšal zvestobo Barceloni do konca sezone 2020/21.

    Tako se je poslovil od soigralcev pri katalonskem velikanu, ki je včeraj s 6:1 potolkel Sevillo in se spektakularno uvrstil v polfinale španskega pokala.

  • 11:57

    Grk okrepil Galatasaray

    Grški napadalec Kostas Mitroglou je zapustil Marseille in se odpravil na 18-mesečno posojo k turškemu velikanu Galatasarayju. Mitroglou, ki je za nekdanje evropske prvake (2004) zbral 65 nastopov, je v karieri nosil tudi dres Olympiakosa, Fulhama in Benfice. Jeseni je za Marseille v prvenstvu odigral 14 tekem in prispeval tri zadetke.

  • 11:46

    Iz Fiorentine k Nantesu

    Nantes, ki je na seznam zimskih želja uvrstil tudi slovenska reprezentanta Andresa Vombegarja in Vida Belca, je dobil okrepitev iz Italije. Fiorentina je kanarčkom do konca sezone posodila 26-letnega zveznega igralca Valentina Eysserica.

    Nekdanji mladi francoski reprezentant je pred selitvijo v Firence igral za Monaco, Nice in St. Etienne.

  • 11:21

    Odličen posel Atletica

    Angleški prvoligaš Wolverhampton je odkupil pogodbo Jonnyja Castra Otta in napolnil blagajno madridskega Atletica. Španec se je v jesenskem delu tako izkazal, da so volkovi zanj plačati kar 20,5 milijonov evrov (18 milijonov funtov), Otto pa bo ostal na Molineuxu vsaj do leta 2023.

    Otto ni za Atletico odigral niti ene tekme, a so rdeče-beli naredili dober posel, saj so lani za levega bočnega branilca plačali Celti 7 milijonov evrov, ga nato hitro posodili Wolverhamptonu, v tem zimskem prestopnem roku pa na njem zaslužili prek 13 milijonov evrov!

    Španec Otto se je podpisal pod rekordni nakup Wolverhamptona v zgodovini kluba. Izenačil se je z Adamom Traorejem.

  • 11:08

    Jan Mlakar poleti v Anglijo

    Jesenski prvak Maribor želi zadržati osrednjo moč v napadu in osvojiti naslov državnega prvaka. Trenerju Darku Milaniču bi se lahko uresničila želja, bi pa lahko vijolice poleti ostale brez Jana Mlakarja. Mladi napadalec, ki ga zastopa agent Amir Ružnić, je po poročanju slovenskega dnevnega časnika EkipaSN tik pred podpisom za člana ene izmed petih najmočnejših lig v Evropi. To je Brighton & Hove Albion, ki je v tem trenutku v premier league na 13. mestu.

    Jan Mlakar | Foto: Urban Urbanc/Sportida Foto: Urban Urbanc/Sportida

    Novemu delodajalcu bi se Ljubljančan pridružil šele poleti, pred tem pa branil barve vijolic, ki želijo spomladi osvojiti dvojno slovensko krono. Mlakar brani barve Maribora šele leto dni. Pred tem se je dokazoval na Apeninskem polotoku, Fiorentina pa je ob njegovi brezplačni vrnitvi v Slovenijo sklenila z Mariborčani dogovor, da si bosta kluba ob naslednjem prestopu Mlakarja razdelila odškodninski znesek. Omenja se lep zaslužek, saj bi lahko Brighton za novopečenega slovenskega reprezentanta, ki je v 28 nastopih v PLTS za Maribor dosegel 12 zadetkov, plačal vsaj tri milijone evrov.

  • 10:57

    Fellaini gre na Kitajsko

    Belgijski reprezentant Marouane Fellaini je vse bližje sklenitvi sodelovanja s kitajskim klubom Shandong Luneng. Po poročanju Sky Sports je že opravil zdravstveni pregled, tako da bo v kratkem segel v roke s Kitajci, ki mu ponujajo okrog 13 milijonov evrov letne plače.

    Manchester United bo tako ostal brez visokega 31-letnega zveznega igralca, pripadlo pa mu bo 11,5 milijonov evrov. Belgijec je na Instagramu postregel z dokazom, da se je odpravil na dolgo pot na Kitajsko.

  • 10:46

    Mandarić o odhodu iz Olimpije

    Novica ni neposredno povezana z zimskim prestopnim rokom, a je zelo zanimiva za slovensko nogometno okolje, saj je 80-letni predsednik Olimpije Milan Mandarić v pogovoru za STA spregovoril o tem, kdaj bi lahko zapustil Ljubljano.

    ''Moj cilj je, da Olimpijo popeljemo na vrh slovenskega nogometa in da naredi premik v Evropi, kar si želim v tem letu. Tako da ostajam zagotovo do konca sezone in bom verjetno sodeloval še pri evropski zgodbi. Če se vse 'poklopi', tako kot se mora, bo to moj 'arrivederci' (na svidenje)," je prvi mož zmajev napovedal možnost, da bi lahko že kmalu zapustil Ljubljano.

    Milan Mandarić | Foto: Urban Urbanc/Sportida Foto: Urban Urbanc/Sportida

    Klub želi očistiti "nepotrebnih stroškov" in ga predati novemu lastniku brez dolgov. "Vključno s štirimi milijoni evrov dolga, ki sem jih plačal bivšim lastnikom kluba," je povedal prvi mož Olimpije, ki je z nižanjem stroškov v mislih "zarezal" tudi v igralski kader.

  • 10:12

    Kobiljar zapustil Olimpijo

    Nekdanji mladi reprezentant BiH Rijad Kobiljar je v pogovoru za SportSportBa dejal, da je v sredo prekinil sodelovanje z NK Olimpija. V Ljubljani je dobil priložnost le na eni pokalni tekmi (12 minut), v Prvi ligi Telekom Slovenije pa v dobrem letu ni vknjižil niti enega nastopa. Namigovalo se je, da bo kariero nadaljeval na Poljskem (Wisla Krakov), nato pa ga je ljubljanski klub želel posoditi slovenskemu drugoligašu iz Brežic, zdaj pa ima 22-letni zvezni igralec proste roke.

  • 10:01

    Menjava Tielemans - Silva?

    Belgijski reprezentant Youri Tielemans je tik pred prestopom k Leicester Cityju. Predlani se je iz Anderlechta kot eden najbolj obetavnih najstnikov v Evropi preselil k Monacu, zdaj pa želi pri 21 letih zapustiti žepno državo in se preseliti na Otok. V obratno smer bi lahko šel Portugalec Adrien Silva, ki se pri lisicah ni naigral.

  • 09:36

    PSG bi rad Williana in Acosto

    Parižani iščejo zamenjavo za Brazilca Neymarja, ki bo zaradi poškodbe stopala odsoten vsaj deset tednov, kar je velik udarec za visoke ambicije francoskega prvaka zlasti v ligi prvakov. Trener Thomas Tuchel se je ogrel za idejo, da bi se na Park princev do konca sezone kot posojen nogometaš Chelseaja preselil Willian. Brazilec je v sredo na gostovanju modrih pri Bournemouthu, kjer so Sarrijevi izbranci izgubili kar z 0:4, vstopil v igro v 61. minuti.

    Willian | Foto: Reuters Foto: Reuters

    PSG se po poročanju Sky Sports zanima tudi za prihod 24-letnega Argentinca Luciana Acoste, ki igra v ligi MLS pri moštvu D.C. United. Zanj bi lahko odštel okrog 9 milijonov evrov. 

  • 09:29

    Immobile zavrnil Kitajce

    Na seznamu želja bogatih kitajskih klubov so tudi napadalci madridskega Atletica Diego Costa, Torina Andree Belottija in Lazia Ciro Immobile. Rimski klub je zavrnil ponudbo Daliana Yifanga, ki je za Italijana ponujal 60 milijonov evrov. Za Brazilca s španskim potnim listom, soigralca Jana Oblaka, katerega se že dalj časa povezuje s Kitajsko, bi lahko ponudil kar 75 milijonov evrov.

  • 09:20

    Kdaj se konča prestopni rok?

    Za razliko od najmočnejših lig, prestopna okna se bodo danes najhitreje zaprla v Angliji in Nemčiji, že ob 18. uri, bodo lahko slovenski klubi novačili okrepitve vse do 15. februarja. V nekaterih državah bo trajal prestopni rok še zelo dolgo, danes pa imajo nogometaši slovenskih klubov še zadnjo priložnost, da sklenjeno sodelovanje s klubi iz najmočnejših evropskih lig.

    Zadnji dan prestopnega roka:

    31. januar do 18.00: Anglija, Nemčija
    31. januar do 20.00: Italija
    31. januar do 21.59: Turčija
    31. januar do 23.59: Albanija, Belgija, BiH, Ciper, Danska, Francija, Grčija, Nizozemska, Portugalska, Škotska, Španija
    5. februar do 19.00: Izrael
    6. februar do 17.00: Avstrija
    8. februar: Azerbajdžan, Srbija
    11. februar: Makedonija
    14. februar: Hrvaška
    15. februar: Slovenija, Švica
    21. februar: Slovaška
    22. februar: Češka, Rusija
    24. februar: Litva
    25. februar: Romunija
    28. februar: Armenija, Bolgarija, Poljska
    1. marec: Ukrajina
    7. marec: Estonija
    11. marec: Latvija
    29. marec: Belorusija
    31. marec: Gruzija, Norveška, Švedska
    1. april: Kazahstan
    10. april: Finska

  • 09:12

    De Jong in Pulišić šele poleti

    Za vrhunec zimskega prestopnega roka sta za zdaj poskrbela Barcelona in Chelsea. Katalonci so se ogreli za mladega Nizozemca Frenkieja De Jonga, si pridobili njegovo naklonjenost, nato pa sklenili še dogovor z vodstvom Ajaxa.

    Mladi as se bo na Camp Nou preselil 1. julija, Barcelona pa bo do takrat plačala 75 milijonov evrov. Skupaj z bonusi bi lahko končni posel zrasel kar na 86 milijonov, De Jong pa zaradi tega ni končal na lestvici največjih zimskih prestopov!

    Poleti se bo okrepil tudi Chelsea, ki je za 20-letnega Američana Christiana Pulišića plačal 64 milijonov evrov, a ga tudi do konca sezone posodil Borussii Dortmund. Rumeno-črni so za obetavnega nogometaša, ki je pri vodilnem nemškem klubu deležen vedno manj minut, že prejeli visok znesek.

  • 09:07

    Iz Toronta v Savdsko Arabijo

    Italijanski zvezdnik Sebastian Giovinco po štirih letih zapušča ligo MLS, kjer je pri Torontu užival status enega najboljših igralcev. Nekdanji italijanski reprezentant se seli v Savdsko Arabijo, kjer bo branil barve kluba Al-Hilal iz Rijada.

    Njegov trener bo Hrvat Zoran Mamić. Giovinco, le 163 cm visok zvezni igralec, je v serie A igral za Empoli, Parmo in Juventus, za Azzurre pa je zbral 23 nastopov.

  • 08:57

    Nantes želi Vombergarja

    Novopečeni slovenski reprezentant Andres Vombergar, ki se ga je v zimskem prestopnem roku veliko povezovalo z dunajskim Rapidom, je po poročanju nekaterih francoskih medijev tik pred sklenitvijo sodelovanja z Nantesom.

    Francoski prvoligaš, za katerega igra slovenski reprezentant Rene Krhin, žaluje za izgubo dolgoletnega napadalca Emiliana Salaja.

    Argentinca, ki je prejšnji teden izginil v letalski nesreči nad Rokavskih prelivom, želi nadomestiti z njegovim ''rojakom'', 24-letnim napadalcem Olimpije. Kanarčki nameravajo Vombergarju do konca sezone ponuditi priložnost kot posojenemu nogometašu zmajev, nato pa bi se jim ponudila možnost za odkup.

    Nantes se zanima tudi za vratarja Sampdorie Vida Belca.

  • 08:50

    Fenerbahče snubi Zajca

    Kar se tiče Slovencev, je za zdaj letos največji prestop opravil Valter Birsa. Nekdanji reprezentant se je iz Chieva preselil na Sardinijo k Cagliariju, ki je zanj odštel 2,5 milijona evrov. Klubska okolja je zamenjalo nekaj aktualnih reprezentantov. Roman Bezjak je iz Poljske (Jagiellonia) odšel na Ciper (APOEL), Aljaž Struna iz Italije (Palermo) v ZDA (Houston), Rajko Rotman je opravil menjavo turškega kluba (iz Kayserisporja k Akhisarsporju), Aljaž Ivačič je zapustil Olimpijo in se pridružil Portlandu v ligi MLS …

    Danes bi lahko zamenjalo klub kar nekaj slovenskih reprezentantov. Slovenski vratar Jan Oblak, ki bi v primeru prestopa postavil svetovni rekord med čuvaji mreže, saj bi moral njegov snubec plačati Atleticu kar 100 milijonov evrov, zagotovo ostaja v Madridu. Bi pa lahko zamenjalo delodajalca kar nekaj njegovih rojakov, s katerimi se namerava srečati marca, ko se bodo začele kvalifikacije za EP 2020.

    Veliko zanimanje vlada za Roberta Berića (St. Etienne), Miha Mevlja (Zenit) je zanimiv Empoliju, Miha Zajc (Empoli) bi se lahko po poročanju Sky Sport Italia preselil v Istanbul k Fenerbahčeju za 6,5 milijona evrov, za Vida Belca se zanima francoski Nantes, po Matiji Bobnu (Livorno) bi lahko Rostov zapustil še Žan Majer, veliko zanimanje vlada za vratarja Panionisa Matica Kotnika

  • 08:42

    Obeta se pester dan

    S katerimi vrhunci bi lahko postregel današnji dan? Borussia Dortmund se je ogrela za Maročana Hakima Ziyecha (Ajax), Monaco bi rad privabil Japonca Shinjija Kagawo (Borussia D.), Bayern snubi 18-letnega Angleža Calluma Hudsona-Odoia (Chelsea), Juventusa zanima 22-letni francoski reprezentant Tanguy Ndombele, Belgijec Marouane Fellaini (Manchester United) se spogleduje z odhodom na Kitajsko, Barcelona želi s Toulousom doseči dogovor, da se 19-letni Francoz Jean-Clair Todibo preselil na Camp Nou že jutri, ne pa poleti.

    Manchester City naj bi danes sklenil dogovor s Hrvatom Antejem Palaverso (Hajduk Split), Arsenal želi po Špancu Denisu Suarezu (Barcelona) pripeljati še Belgijca Yannicka Carrasca (Dalian), še vedno pa je v igri Hrvat Ivan Perišić (Inter).

    Ivan Perišić | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

    PSG naj bi se zanimal za možnost, da bi Arsenal do konca sezone na Park princev posodil Nemca Mesuta Özila, Parižane pa tudi zanima Brazilec Willian (Chelsea), West Ham bi z veseljem sprejel Olivierja Girouda in Dannyja Drinkwaterja (oba Chelsea). Portugalec Nani (Sporting Lizbona) se spogleduje z nadaljevanjem kariere v ligi MLS, Newcastle namerava za 24 milijonov evrov pripeljati Paragvajca Miguela Armirona (Atlanta United) in popraviti klubski rekord … Ni kaj, danes bo še vroče, zato lahko na nogometnem trgu pričakujemo norišnico.

Jan Mlakar
Sportal Sploh ne more verjeti, da je v 48 urah postal rekorder NK Maribor

Največji letošnji zimski nogometni prestopi:

Igralec (država) Prejšnji klub Novi klub Odškodnina*
Christian Pulišić (ZDA) Borussia Dortmund (Nem) Chelsea (Ang) 64
Paulinho (Brazilija) Barcelona (Špa) GZ Evergrande (Kit) 42
Leandro Paredes (Argentina) Zenit St. Peterburg (Rus) PSG (Fra) 40
Lucas Paqueta (Brazilija) Flamengo (Bra) AC Milan (Ita) 35
Krzysztof Piatek (Poljska) Genoa (Ita) AC Milan (Ita) 35
Miguel Almiron (Paragvaj) Atlanta United (ZDA) Newcastle (Ang) 24
Dominic Solanke (Anglija) Liverpool (Ang) Bournemouth (Ang) 21,2
Jonny Castro (Španija) Atletico Madrid (Špa) Wolverhampton (Ang) 20,5
Talisca (Brazilija) Benfica (Por) GZ Evergrande (Kit) 19,2
Amadou Haidara (Mali) Red Bull Salzburg (Avt) RB Leipzig (Nem) 19
Brahim Diaz (Španija) Manchester City (Ang) Real Madrid (Špa) 17
Emiliano Sala (Argentina)**  Nantes (Fra) Cardiff City (Wal) 17
* v milijonih evrov
** od prejšnjega ponedeljka in potovanja z letalom v Wales je pogrešan

Vir: Transfermarkt.de
Ne spreglejte