Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 2. 2014,
6.50

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 20. 2. 2014, 6.50

8 let, 3 mesece

Z veseljem bodo odprli lansko darilo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Danes bodo nogometaši Maribora odigrali tekmo, do katere so odštevali zadnja dva meseca. Vse odkar so decembra lani z zmago nad Wiganom podaljšali evropske sanje.

Po krajšem zimskem premoru so se že v začetku januarja začeli pripravljati na nov evropski izziv. Zaradi uspeha, ki so ga dosegli sredi decembra lani, so bile počitnice nekoliko krajše, a mariborski nogometaši se zaradi tega seveda ne pritožujejo. "Vsi vemo, kaj nas čaka. Zelo pomembna tekma, lahko bi rekli celo zgodovinska. Veliko smo že naredili, a želimo še več. Ta tekma je darilo za vse, kar nam je uspelo do zdaj. Sproščeni smo in komaj čakamo, da se začne," je pred prvim sodnikovim žvižgom odločen Aleksander Rajčević.

Skupaj s soigralci je v zadnjih tednih trdo treniral in odigral kar nekaj prijateljskih tekem. "Mislim, da smo se dobro pripravili. Pripravljeni smo na boj. Dobro smo se seznanili tudi z lastnostmi Seville. Vemo, da imajo Španci dobre napadalce. Biti bomo morali zelo pazljivi," je še povedal izkušeni nogometaš, ki se zaveda, da bo imel skupaj s soigralci v zadnji vrsti slovenskega prvaka prav gotovo obilico dela.

Da bo začetek tokrat drugačen

Skupni imenovalec skorajda vseh evropskih tekem Maribora v tej sezoni je ta, da so Mariborčani tekme začenjali slabo. Kot po pravilu so se že na začetku znašli v zaostanku. Na nekaterih tekmah jim je uspelo priti do preobrata, na drugih ne. Jasno je, da bi se tokrat želeli izogniti temu, da bi se že na začetku tekme znašli v neugodnem položaju.

"Vsi skupaj smo si zdaj nabrali kar nekaj izkušenj. Upam, da smo se iz vsega, kar se nam je do zdaj zgodilo, kaj naučili. Verjamem, da tokrat ne bomo hitro prejeli zadetka in ga bomo na drugi strani zabili. Da se bo tekma odvijala drugače, kot so se nekatere do zdaj," si je zaželel Rajčević, ki je priznal, da si je nogometaše Seville v zadnjih tednih nekajkrat ogledal prek televizijskih zaslonov.

Želja? Poglobiti krizo Špancev

Ob spremljanju iger Seville je seveda opazil, da so Španci v krizi. V prvenstvu niso zmagali že šest tekem zapored, kar pa ni nujno prednost za Maribor, je prepričan Koprčan.

"To je lahko prednost, a hkrati tudi slabost za nas. Dejstvo je, da bo Sevilla zdaj še bolj motivirana, da zmaga in se vrne v dobro formo. Skušali bodo dokazati, da so še vedno odlična ekipa. Upam pa seveda, da se to ne bo zgodilo. Verjamem, da se bo njihova kriza v Mariboru zgolj še poglobila," je druženje z novinarji na novinarski konferenci dan pred tekmo sklenil Rajčević.

Ne spreglejte