Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
2. 8. 2011,
19.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Darko Milanič Agim Ibraimi

Torek, 2. 8. 2011, 19.34

8 let

Z igrišča bodo odšli kot zmagovalci

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Maribor v sredo čaka najbolj pomembna tekma sezone. V vrstah vijoličastih je čutiti napetost, kar je pričakovano, saj jim izločitev Maccabija prinaša toliko, kot jim že dolgo časa ni nobena tekma.

Če Mariborčani v sredo zvečer – tekma bo ob 20.45 – z 1:0 ali višjim rezultatom pred najverjetneje razprodanim Ljudskim vrtom premagajo Izraelce, jih čaka pot v zadnji izločilni krog lige prvakov. V primeru takšnega scenarija bi si zagotovili še najmanj osem evropskih tekem, saj bi v primeru padca na zadnji stopnici do elitne evropske nogometne lige evropsko sezono nadaljevali v skupinskem delu lige Europa. V igri je torej zelo veliko, česar se v taboru slovenskih prvakov še kako zavedajo. ''Ne potrebujemo dodatne motivacije, saj nam jo daje pomembnost tekme in okolica, ki živi za to tekmo. V Izraelu smo videli, da se lahko merimo z Maccabijem, igrali smo dobro, a ne smemo pozabiti, da smo kljub temu izgubili. Videli smo, da nasprotnik ne potrebuje veliko prostora, da je nevaren. Morali bomo biti zelo pozorni v obrambi in v napadu izkoristiti vsako priložnost, ki se nam bo ponudila. Moramo biti hrabri, predrzni in natančni. Moramo napasti njihov gol, a hkrati paziti na naloge v obrambi. Pred nami je zelo pomembna tekma. Tako za vsakega člana kluba osebno kot tudi za okolje, ki je za nas zelo pomembno. Naredili bomo vse, da bomo z igrišča odšli kot zmagovalci,'' je pred tekmo odločen trener vijoličastih Darko Milanič, ki ne izključuje niti scenarija, po katerem bi potnika v naslednji krog določili podaljški ali celo enajstmetrovke.

''Tudi na to smo pripravljeni. Fantje imajo energijo, da igrajo tudi dodatnih 30 minut, prav tako redno vadimo enajstmetrovke. Doslej smo po podaljških velikokrat prišli do zmage, zato se takšnega scenarija ne bojimo. Pripravljeni smo na vse,'' pravi prvi mož strokovnega štaba najbolj trofejnega slovenskega kluba, ki tokrat ne bo mogel računati na štiri nogometaše. Brazilec Arghus je kaznovan, medtem ko so Mitja Viler, Aleš Majer in Nejc Potokar poškodovani in še niso nared za največje napore.

Naj odloči Jasmin Handanovič

V mariborski ekipi bodo v sredo na očeh predvsem nogometaši, ki tvorijo ofenzivni del moštva. Potrebni so namreč zadetki. Na začetku sezone je v zelo dobri formi predvsem Makedonec Agim Ibraimi, od katerega se proti Izraelcem pričakuje potrditev dobrih iger z zadnjih tekem.

''Vsi smo maksimalno motivirani. Dobro smo pripravljeni, treniramo odlično. Čaka nas težka tekma. Tako nas kot tudi nogometaše Maccabija. Moramo biti maksimalno zbrani od prve do zadnje minute in konkretni pred nasprotnikovim golom. Verjamem, da se bomo borili do zadnjega atoma moči in prišli do zmage,'' je na novinarski konferenci pred tekmo povedal nogometaš, ki je v Ljudski vrt prišel v poletnem prestopnem roku, in nadaljeval: ''To, kdo bo zmagal, sploh ni pomembno. Važno je le, da zmagamo. Najbolj srečen bi bil, če bi gol zabil Jasmin Handanovič. Le da bi mi napredovali v naslednji krog. Moramo biti potrpežljivi. Ni važno, kdaj pridemo do cilja. Tudi, če odločilni gol damo v 90. minuti. Najbolj pomembno je le, da nam uspe. Pred nami je najbolj pomembna tekma sezone. Sem v dobri formi, a ta je plod cele ekipe. Ko je ekipa v formi, tudi posamezniki igrajo dobro. In Maribor je v dobri formi. V prvenstvo smo stopili odlično, s tremi zmagami. Dobro formo moramo potrditi tudi proti Maccabiju.''

Optimist je tudi mladi napadalec Robert Berič. ''Vemo, da je Maccabi dobra ekipa. Izraelce smo še bolj spoznali na prvi tekmi v Haifi. Videli smo tudi to, da se z Maccabijem lahko enakovredno kosamo. Zabili smo mu gol. Še vsaj enega bomo skušali doseči tudi tokrat. Tokrat bo lažje, saj bo manj soparno in vroče, za nameček pa bomo nastopili pred svojimi navijači, ki so vselej naš dvanajsti igralec. Štadion bo poln, kar je le še dodaten adrenalin, da bomo še bolj motivirani, kot smo sicer. Moramo zmagati. Napadli bomo od prve minute, a ne brezglavo. Časa bo dovolj,'' je prepričan 20-letni napadalec.

Ne spreglejte