Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
27. 11. 2013,
13.09

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

PSG Anderlecht

Sreda, 27. 11. 2013, 13.09

7 let, 12 mesecev

Vsaj tu lahko Ibrahimović prehiti Ronalda

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Napadalec PSG-ja Zlatan Ibrahimović ima priložnost, da na lestvici najboljših strelcev lige prvakov prehiti Cristiana Ronalda, ki mu je preprečil pot na SP 2014. Na Park princev prihaja grški prvak.

Parižani za matematično potrditev napredovanja (če Benfica v gosteh premaga Anderlecht) potrebuje le še točko. V Pireju so se znesli nad grškim prvakom, zmagali s 4:1, zato so pred dvobojem v Parizu ogromni favoriti. A bili so tudi v prejšnjem krogu proti Anderlechtu, a so na koncu reševali točko (1:1). ''Moramo prejemati manj zadetkov. Vedno jih dosegamo, no, skoraj vedno, a moramo biti v obrambi bolj trdni,'' meni Laurent Blanc, ki je v soboto po napornih potovanjih v dodatnih medcelinskih kvalifikacijah spočil Urugvajca Edinsona Cavanija.

PSG ni doživel poraza že 267 dni, v tem obdobju je odigral 34 tekem. Najboljši strelec Zlatan Ibrahimović je v ligi prvakov dosegel že sedem zadetkov. Če bo še enega, se bo na lestvici izenačil z vodilnim Cristianom Ronaldom, ki bo zaradi poškodbe mišice preskočil tekmo s turškimi prvaki. Švedu se torej obeta priložnost, da vsaj nekje prehiti Portugalca, zaradi katerega bo svetovno prvenstvo v Braziliji spremljal le z domačega naslonjača.

Gostujoči trener Michel je dvoboj v Parizu opisal kot najtežjega v sezoni. Tudi zaradi kakovostnega tekmeca. ''Težko bomo zmagali,'' ocenjuje nekdanji španski reprezentant, ki sedi na klopi grškega velikana.

Lizbončani ne smejo več storiti napačnega koraka. V Bruslju bodo naskakovali zmago, saj jim lahko v nasprotnem primeru Olympiakos uide za preveč točk. Jorge Jesus, ki je bil v prejšnji sezoni največji osmoljenec med trenerji, saj je v zaključnih minutah izpustil možnost, da bi osvojil portugalsko prvenstvo, portugalski pokal in ligo Europa, je določil cilj: ''Prišli smo po zmago. Če jo bomo dosegli, še lahko napredujemo,'' meni strateg "orlov".

Anderlecht se je po veliki točki iz Pariza znašel med kandidati za tretje mesto, ki ponuja podaljšano evropsko sezono. Da ima evropske ambicije, je dokazal tudi nepričakovan poraz v domačem prvenstvu, ko je izgubil na gostovanju v Charleroiju. ''Potrebujemo pomoč navijačev,'' poziva trener gostiteljev John van der Brom.

Ne spreglejte