Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
25. 8. 2011,
10.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Dare Vršič NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor

Četrtek, 25. 8. 2011, 10.47

8 let

Vršič: Maribor nima v Stožicah kaj iskati

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Dare Vršič, edini članski reprezentant v vrstah Olimpije, je trdno prepričan, da bodo tri točke v nedeljskem derbiju z Mariborom ostale doma. Gostom bo skušal dokazati, da letijo previsoko.

Samozavesti pri najboljšem strelcu Olimpije ne manjka. Sploh v njegovih besedah, iz katerih ni težko razbrati, da gostom na derbiju v Stožicah ne pripisuje resnejših možnosti za uspeh. Pa čeprav jim na lestvici bežijo za pet točk. V tej sezoni je Vršič ''zeleno-bele'' reševal z zadetki tako v domačem prvenstvu kot tudi na evropskih zelenicah, v nedeljo pa ima priložnost, da v dresu Ljubljančanov dočaka prvo zmago nad največjim tekmecem, branilcem naslova iz Maribora. ''O tem, da Olimpija po vrnitvi v prvo ligo še ni ugnala Maribor, ne razmišljam. Vem le, da bomo zmagali in Mariboru pokazali, da leta previsoko. Vem, česa je Maribor zmožen, a tu v Stožicah nima kaj iskati,'' je prepričan Dare Vršič, ki že nestrpno odšteva dneve do nedeljskega srečanja.

''Čuti se napetost. Čez dan se večkrat vprašam, kateri dan je in kako blizu je še nedelja. Takšnega derbija pri nas ni bilo že dolgo. Razlika ni tako velika kot spomladi, prvenstvo se je začelo, obe ekipi sta se izkazali v Evropi ... Vse je nared za pravo tekmo,'' sporoča Olimpijina številka 22, ki bo drevi spremljal predstavo Mariborčanov v Glasgowu. ''Z malce sreče lahko naredi res ogromen rezultat. Mi je na Dunaju žal nismo imeli,'' se spominja več kot častnega poraza na povratnem srečanju z Austrio, s katerim se je tudi zaključila evropska pot.

''Zlomiti dobrega tekmeca''

Klubsko vodstvo Olimpije ne skriva, da v mnogočem posnema Mariborčane, ki z dejanji tako na kot izven igrišča upravičujejo vlogo največjega slovenskega kluba. So ''zmaji'' v tem trenutku že dostojni tekmeci branilcem naslova? ''Ne vem. Olimpija je še v gradnji, a jim lahko že sedaj pariramo. Bi pa opozoril, da ne smemo razmišljati o naslovu prvaka, saj si bomo drugače naprtili pritisk. Do konca je še 30 tekem in vsaka bo finale pred finalom. Tudi v nedeljo so v igri le tri točke, nič več.'' V nedeljo računa na veliko pomoč navijačev, ki bi se lahko v Stožicah zbrali tudi v petmestnem številu. ''Imam dober občutek in sem prepričan v zmago. Čutim, da na take tekme čakajo tudi igralci. Veliko težje je igrati tekme, kot je bila denimo domača s Celjem, ko ni bilo veliko gledalcev.'' Srečanje z Mariborom smatra za svojevrstno prelomnico. V preteklih tednih je Olimpija plačala davek zgoščenemu urniku, po evropskem slovesu bi lahko bilo drugače. ''Verjamem, da so fantje že prebrodili prihičen padec zaradi Evrope. Maribor prihaja ob pravem času, saj smo po dveh zmagah samozavestni. Zdaj je treba zlomiti še enega dobrega tekmeca in Maribor je prava priložnost. Zdaj se lahko sprostimo v igri, kot smo se nekajkrat v spomladanskem delu.'' Pomanjkanje napadalcev Olimpije na seznamu strelcev ga ne moti. ''Tisti, ki ne zabijajo, podajajo. Cela ekipa dela za gole, ki mi res uspevajo in sem s tem zadovoljen, a glavno je, da ekipa zmaguje.'' V nedeljo bi še najraje videl, da bi se med strelci znašlo tudi ime velikega prijatelja, napadalca Dragana Čadikovskega. Makedonec s srbskim potnim listom še čaka na prvenec pri Olimpiji. ''Če bi dal v nedeljo gol ali dva, bi se mu povzdignila samozavest. Resda je že prispeval nekaj asistenc in mu gre vedno bolje, bi si pa res želel, da prekine post, saj je zelo dober igralec,'' je poln hvale na račun soigralca, s katerim sta delila mesto že v celjski slačilnici.

Prestop v rokah Ačimoviča

Bi lahko predstave ''Vrše'', s katerimi izstopa v začetnem delu sezone, povezovali z življenjsko formo? Takšno, s katero je pred leti, ko še ni zabredel v nepredvidljiv svet poškodb, tresel mreže tudi v članskem državnem dresu? ''Do najboljše forme mi manjka še nekaj odstotkov, lahko pa potrdim, da mi gre v zadnjem času res odlično.'' To opažajo tudi ogledniki tujih klubov. Ker je do zaključka poletnega prestopnega roka na voljo le še dober teden dni, se privrženci Olimpije sprašujejo, ali bo najboljši igralec Olimpije sploh ostal v Ljubljani. ''S prestopom se ne obremenjujem. Predal sem ga športnemu direktorju,'' je z mirnim glasom pojasnil zvezni igralec, ki je 10. avgusta po dolgem času znova zaigral za izbrano vrsto. ''Pustimo zdaj reprezentanco, zdaj je na vrsti derbi. Bomo o njej razmišljali od ponedeljka zjutraj. Če bom vpoklican. Sam verjamem, da bom,'' je samozavestno odvrnil in dodal, da so tudi njega presenetili žvižgi na prijateljski tekmi z Belgijo. Najbolj zaradi tega, ker je članska reprezentanca storila toliko lepega za Slovenijo, da mu sploh ni bilo jasno, komu in zakaj je občinstvo žvižgalo. V nedeljo podobnega scenarija ne pričakuje. Pričakuje zmago Olimpije, s katero bi se vodilnemu Mariboru približala na dve točki zaostanka, s tem pa bi se še bolj razplamtel boj za naslov prvaka. Kako bodo odgovorile ''vijolice''?

Ne spreglejte