Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
12. 2. 2015,
9.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Dalibor Volaš NK Maribor NK Maribor Ante Šimundža Zlatko Zahović Partizan Beograd

Četrtek, 12. 2. 2015, 9.48

8 let

Volaš poslal sporočilo Šimundži

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Maribora so odigrali deseto pripravljalno tekmo in se še tretjič pomerili z madžarskim tekmecem. Pri zmagi nad Györijem je izstopal "Madžar" Dalibor Volaš. Vijolice letos še niso izgubile.

Slovenski napadalec Dalibor Volaš, eden izmed dveh zimskih okrepitev vijolic, je ob vrnitvi v Maribor samozavestno dejal, da se čuti dovolj sposobnega za preboj v začetno enajsterico. V pripravljalnem obdobju je hitro ujel strelsko formo in nakazal, da bi se lahko njegov ambiciozni načrt tudi uresničil. Dosegel je že šest zadetkov, največ izmed vseh nogometašev Maribora. Mrežo so pogosto tresli tudi njegovi konkurenti za mesto v konici napada (Mendy štirikrat, Tavares trikrat in Zahović dvakrat), največjo korist pa ima Maribor, ki letos sploh še ni doživel poraza. Na desetih pripravljalnih tekmah je sedemkrat zmagal, brez zadetka pa je končal le srečanje z romunskim velikanom Steauo (0:0). Volaš je trenerju Anteju Šimundži novo sporočilo o ambicioznem načrtu poslal na srečanju z madžarskim prvoligaškim klubom Györi ETO. Tekmeca pozna odlično, saj se je z njim srečeval v madžarskem prvenstvu v dresu Debrecena, njegovo mrežo pa je zatresel dvakrat. Slovenski prvaki so v Beleku zmagali s 3:2.

Volaš je zadel dvakrat, njegova menjava pa enkrat

Prvi polčas so pod žarometi na igrišču v športnem centru Suessi v Beleku dobili z 2:0. Oba zadetka v prvem delu je dosegel Ankarančan. V 16. minuti je izkoristil nesebično podajo Jean-Philippa Mendyja, dvanajst minut pozneje pa je bil najbolj spreten po prostem strelu, ki ga je izvajal Dare Vršič. V drugem polčasu ni več stopil na igrišče, njegovo mesto je zasedel kapetan Marcos Tavares in z zadetkom po podaji Dina Hotića povišal vodstvo na 3:1, Madžari pa so v izdihljajih srečanja z bele točke postavili končni rezultat 3:2.

V drugem delu je priložnost dobilo kar nekaj mladih upov Mariborčanov, tudi 17-letni napadalec Martin Kramarič, ki je poleti prišel iz Novega mesta. Iz Krke je prispel skupaj s hrvaškim vratarjem Matkom Obradovićem, ki je v drugem delu prejel dva zadetka z bele točke. Njegov mlajši stanovski kolega Aljaž Cotman je v prvem polčasu ohranil mrežo nedotaknjeno.

Mariborčani bodo zgoščen urnik prijateljskih tekem na turških tleh sklenili danes v popoldanskih urah, ko se bodo pomerili s srbskim podprvakom Partizanom. Pri Beograjčanih igrata dva slovenska branilca. Branku Iliću se je v zimskem prestopnem roku pridružil Gregor Balažic, ki danes praznuje 27. rojstni dan, dvoboj pa bo s posebnimi občutki spremljal športni direktor Maribora Zlatko Zahović. Pred več kot dvema desetletjema dokazoval v črno-belem dresu in pustil odličen vtis.

Ne spreglejte