Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
25. 2. 2015,
10.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Borussia Dortmund Juventus Kevin Kampl Alvaro Morata Jürgen Klopp Massimiliano Allegri

Sreda, 25. 2. 2015, 10.16

8 let

Virus po Kevinu Kamplu napadel tudi Srba

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Borussia Dortmund je v Torinu zaigrala v oslabljeni postavi, nato pa do konca prvega dela ostala še brez dveh poškodovanih igralcev. To je izkoristil Juventus in si priigral tesno prednost.

Dvoboj na štadionu Juventusa, ki bi lahko Kevinu Kamplu ponudil priložnost za prvi nastop v ligi prvakov, se je končal z zmago italijanskih prvakov. Čeprav so bili gostje v prvem polčasu bolj podjetni in imeli več od igre, so nogometaši Juventusa dvakrat izkoristili nezbranost v obrambi rumeno-črnih in si priigrali prednost.

V taboru Borussie po porazu s prejetim zadetkom v gosteh ni bilo čutiti velikega nezadovoljstva. Prevladuje splošno mnenje, da je zaostanek ulovljiv. "Še vedno smo v igri za napredovanje in domov ne odhajamo z nezadovoljnimi obrazi. Juventus bi lahko zmagal z višjo prednostjo, a na srečo ni izkoristil priložnost za tretji zadetek. V Dortmundu moramo ponoviti igro iz prvega polčasa, ko smo pritisnili na gostitelja, a nato na prelahek način prejeli oba zadetka. Če bomo na povratni tekmi pritisnili na Juventus, bi lahko napredovali," razmišlja Jürgen Klopp, ki je branilcem zameril, da so v zadnjem napadu prvega polčasa pozabili na Alvaro Morato.

Ostali brez Poljaka in Grka, Srb žrtev virusov

V drugem polčasu je Borussia prikazala slabšo igro. Razlogov je bilo več, strateg Klopp je najbolj izpostavil dve prisilni menjavi, ki ju je moral opraviti zaradi nepredvidenih poškodb dveh igralcev. Že tako dolgemu seznamu igralcev z zdravstvenimi težavami sta se pridružila Poljak Lukasz Piszczek in Grk Sokratis Papastathopoulos. Klopp ni bil zadovoljen s kriterijem sojenja, saj jo je Juventus za grobo posredovanje nad Poljakom odnesel brez kazni.

"Piszczek ima zvit gleženj, kar je velika težava. Poškodovan je tudi Sokratis, a bi bil lahko že pripravljen za konec tedna. Kampl in Subotić sta postala žrtvi želodčne viroze," je pojasnil trener Borussie, ki ga v soboto čaka veliki derbi z gorečim tekmecem, sosedom Schalkejem iz Gelsenkirchna. Tako se je slovenskemu reprezentantu na seznamu manjkajočih igralcev zaradi virusnega obolenja pridružil tudi srbski reprezentant Neven Subotić.

Juventus ni navajen tekem, na katerih se 70 minut brani

Juventus je veselje po odmevni zmagi delil z navijači, ki so do zadnjega kotička napolnili štadion v Torinu. "Vesel sem, saj smo se predstavili v dobri luči in premagali Borussio. V prvem polčasu smo si privoščili nekaj nepotrebnih napak v obrambi, ki so bile tudi posledica pritiska gostov na našo zvezno igro. Žal mi je za prejet zadetek, a takšne stvari se dogajajo," se je trener Juventusa Massimiliano Allegri spomnil na napako izkušenega Giorgia Chiellinija, ki mu je spodrsnilo, nato pa je mimo njega z odvzeto žogo švignil Marco Reus in izenačil na 1:1.

"Potrebovali smo takšno zmago, saj v serie A nismo navajeni igranja tekem, na katerih se branimo 70 minut in imamo manjšo posest žoge," je dejal Italijan, ki pred povratnim dvobojem v Nemčiji ni zaskrbljen, ampak prepričan, da bi lahko njegovi varovanci tudi v Dortmundu izkoristili slabosti Kloppove čete.

Tudi Juventus čaka že na naslednji preizkušnji derbi v domačem prvenstvu. V ponedeljek se bo pomeril z najbližjim zasledovalcem Romo.

Ne spreglejte