Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
26. 4. 2011,
8.04

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Maribor Koper

Torek, 26. 4. 2011, 8.04

7 let, 12 mesecev

Viler: Koper bo napadal, gledalci bodo uživali

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Mariborčani so si na prvi tekmi polfinala pokala Slovenije Hervis proti Luki Kopru z golom v zadnji minuti tekme zagotovili dobro izhodišče, ki ga bodo skušali drevi unovčiti.

Mariborčani so v Kopru večji del tekme zaostajali z 0:1, a jih je nato pred porazom z golom z enajstih metrov rešil Hrvat Dejan Mezga. Remi z 1:1 je izid, ki Mariborčanom daje velike možnosti v boju za drugo lovoriko v tej sezoni – prvo, tisto prvenstveno, so si praktično že zagotovili. A vijoličasti se pred povratno tekmo polfinala seveda dobro zavedajo, da naloga ne bo lahka, saj so Koprčani v dobri formi. Zdaj, ko imajo novega (starega) trenerja Nedžada Okčiča, so dobili še dodaten zagon. Koprčani niso izgubili že šest tekem zapored in v Ljudski vrt zagotovo ne prihajajo z belo zastavo. Če kdo, potem primorske nogometaše, ki jih bomo do konca sezone še vedno naslavljali z državnimi prvaki, dobro pozna Mitja Viler. Ta je v Maribor prišel ravno iz Kopra. ''Zame bo ta tekma takšna kot ostale, čeprav je res, da bom igral proti svojemu nekdanjemu klubu. A to ne bo prvič, zato sem tekem s Koprčani že vajen,'' pravi reprezentant, ki je na zadnji prvenstveni tekmi Mariboru prinesel tri točke. Seveda se ne bi pritoževal, če bi bilo podobno tudi tokrat in bi se vijoličasti z njegovim golom prebili v finale pokalnega tekmovanja, a bo zagotovo zadovoljen že samo s tem, da se bo skupaj s soigralci prebil prek Koprčanov.

Veliko je odvisno od Osterca

''Pričakujemo lahko dobro tekmo. Doslej so Koprčani na tekmah proti nam igrali bolj obrambno in prežali na svoje priložnosti, zdaj bo drugače. Morali bodo napadati, zato verjamem, da bo dovolj prostora za naše napade. Morali bomo izkoristiti svoje priložnosti in priti do napredovanja. Verjamem, da bodo gledalci spremljali zanimivo nogometno predstavo, ob koncu pa bomo mi tisti, ki se bomo veselili napredovanja,'' pravi Viler, ki se v nasprotnikovem moštvu najbolj ''boji'', če seveda lahko uporabimo to besedo, izkušenega Milana Osterca, ki je v tej sezoni zabil že 12 prvenstvenih golov, dvakrat pa se vpisal med strelce tudi v pokalu. Enkrat na prvi polfinalni tekmi proti Mariboru, ko je Koprčane popeljal v vodstvo. ''Pri gostih je vselej veliko odvisnega od tega, ali igra Osterc ali ne. Z njim ali brez njega je Koper povsem druga ekipa,'' sporoča Viler, ki se je skupaj s soigralci v tej sezoni z državnimi prvaki pomeril že petkrat. V prvenstvu je dvakrat zmagal in enkrat izgubil, v superpokalu je izgubil po enajstmetrovkah, v pokalu pa, kot že omenjeno, remiziral. Kako bo tokrat? Poraz bi pomenil izpad, remi ponuja več scenarijev, zmaga seveda napredovanje. In prav te si Mariborčani, ki so branilci pokalnega naslova, želijo. Zmagati in se v slogu prebiti v veliki finale, ki bo letos v ljubljanskih Stožicah, je njihov cilj. Slaviti lovoriko v prestolnici je tisto, o čemer bržčas sanja marsikateri navijač štajerskega nogometnega ponosa.

Ne spreglejte