Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 3. 2008,
14.30

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 7. 3. 2008, 14.30

8 let, 5 mesecev

Viler: Če nisi motiviran, nima smisla igrati

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Edini obalni prvoligaš se bo v 22. krogu PrveLige Telekom Slovenije odpravil v Ajdovščino, kjer se bo udaril s Primorjem. Pred nedeljskim gostovanjem je za Sportal spregovoril Mitja Viler.

Nogometaši Kopra so se v uvodnem krogu spomladanskega dela sezone na Bonifiki pomerili s sedemkratnimi državnimi prvaki in vknjižili neodločeni rezultat."Dobro smo odigrali to srečanje in žal mi je, da nismo zmagali. V takih okoliščinah s točko nisem zadovoljen, saj smo imeli igralca več, prav tako pa smo imeli veliko priložnosti za zadetek," se je uvodoma za Sportal najprej srečanja proti Mariborčanom nekoliko razočarano spomnil Mitja Viler.

V Ajdovščini vendarle do zmage?

Pred "kanarčki" je v nedeljo nova preizkušnja in drugouvrščena ekipa se bo odpravila v "mesto burje", kjer polnega izkupička ni vknjižila že kar nekaj let.

A kljub temu Koprčani v Ajdovščino ne bodo prikorakali z belo zastavo. "To bo izredno težka tekma, Koper pa že dolgo časa ni zmagal v Ajdovščini. Tudi vreme ni najboljše, a kljub vsemu bomo šli po tri točke," je pričakovanja pred srečanjem zaupal koprski vezist, ki se je v letošnji sezoni enkrat vpisal med strelce.

Letos še brez zmage

Koprska zasedba se je z "rdeče-črnimi" v letošnji sezoni udarila dvakrat, slasti zmage pa ni okusila prav na nobeni tekmi. V 4. krogu so Ajdovci na krilih Davida Bunderle slavili z 2:0, srečanje na Bonifiki v 13. krogu pa se je končalo z remijem, kjer sta v polno zadela Emanuel Galun za domačine, in Attila Andruško za goste. Bo tokrat Koper vendarle vpisal dolgo pričakovano zmago? Bo zato motivacija toliko večja … "Vsekakor bomo skušali zmagati. Prav tako bo prisoten, kot na vsaki tekmi, velik motiv. Če nisi motiviran, sploh nima smisla igrati. Prvenstvo se je šele dobro začelo, zato je motivacija še kako pomembna," je navdušeno nadaljeval "otrok" Kopra, ki pri ekipi Primorja ni izpostavil prav nobenega igralca."Tako je. Gre za disciplinirano in kolektivno ekipo, pri kateri ne izstopa prav noben igralec."

Vračajo se Mejač, Hasič, Handanagič …

In kaj je glavni adut izbrancev Vlada Badžima? "Imamo hitro in napadalno igro. Naša prednost je tudi ta, da smo več časa skupaj in smo dobro uigrani," je dodal mladi reprezentant Slovenije, ki je glede novega selektorja Tomaža Kavčiča za konec dejal: "Če so tako izbrali, potem ni slab trener. Sicer ga ne poznam dobro, a bomo videli, kako bo. Upam, da bom dobil še kakšno priložnost za igranje."

Prvi mož koprske stroke proti četi Borivoja Lučića ne bo mogel računati na poškodovane Jana Pahorja, Emanuela Galuna in Roka Božiča, v ekipo pa se po odsluženih kazni vračajo Aleš Mejač, Enes Handanagič in Ermin Hasič. V polnem pogonu pa je spet Sunday Chibuike Ibeji, ki je srečanje proti nogometašem iz štajerske prestolnice izpustil zaradi poškodbe.

Ne spreglejte