Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
7. 2. 2015,
18.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Austria Dunaj Milenko Ačimović

Sobota, 7. 2. 2015, 18.03

8 let

Vijoličasti osmešili Olimpijo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Olimpije so se po vrnitvi iz Turčije ustavili na Dunaju ter odigrali prijateljsko tekmo z Austrio. Doživeli so katastrofo, saj jih je avstrijski prvoligaški klub nadigral kar s 5:0.

Avstrijski klubski velikan, pri katerem je športni direktor Olimpije Milenko Ačimović sklenil kariero, je bil v soboto neusmiljen do Ljubljančanov. Zeleno-beli so v sončnem in vetrovnem vremenu na štadionu Franz Horr doživeli hladno prho in izgubili z bolečih 0:5. Če so na pripravah v Turčiji premagali pomlajeno postavo graškega Sturma (3:0) ter remizirali s srbskim prvakom Crveno zvezdo (1:1), so na Dunaju razočarali privržence in v dvoboju z moštvom, ki je v avstrijskem prvenstvu prezimilo na šestem mestu, ponudili premalo nogometnih užitkov. Kdo se je znesel nad Olimpijo? Španski legionar David De Paula je dosegel dva zadetka, med strelce pa so se vpisali še domači branilec Markus Suttner, ki je kapetana zmajev Aleksandra Šeligo premagal s pomočjo sreče, saj se je žoga po strelu z razdalje odbila od Matic Finka in prevarala vratarja Olimpije, Avstralec James Holland in Avstrijec Daniel Royer.

Bo prestavljeni derbi z Mariborom res odigran v torek, 24. februarja?

Olimpija je najlepšo priložnost za častni gol zapravila v izdihljajih srečanja, ko je Miran Burgić zadel okvir vrat, blizu zadetka pa se je znašel še Andraž Šporar, ki se je pred tedni omenjal kot želja dunajske Austrie, a je njegov strel zgrešil cilj.

Ljubljančani se pripravljajo na začetek spomladanskega dela Prve lige Telekom Slovenije, v katerega bodo najverjetneje vstopili 24. februarja, ko naj bi se v Stožicah pomerila z Mariborom. Datum srečanja dviguje prah, saj je vodstvo tekmovanja odredilo, da bo srečanje potekalo v torek ob 17. uri, ne pa konec tedna, saj takrat nacionalna televizija nima razpoložljivih sredstev, da bi omogočila neposredni prenos nogometnega dogodka iz Ljubljane.

Vodstvo Olimpije ni navdušeno nad zamenjavo urnika, tako da bo v prihodnjih dneh še zanimivo, saj si bo prizadevalo za uveljavitev spremembe. Če gre soditi dan po jutru, Olimpija v tem letu ne bo okusila preveč zadovoljstva, ko se bodo na drugi strani pojavili nogometaši v vijoličnih dresih.

Ne spreglejte