Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
10. 5. 2014,
22.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nejc Vidmar NK Domžale NK Rudar Velenje

Sobota, 10. 5. 2014, 22.50

8 let

Vidmar spet zaklenil vrata, Rudarju Evropa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Domžal in Rudarja so se v tekmi 33. kroga Prve lige Telekom razšli neodločenim izidom 0:0.

Nogometaši Rudarja so v Domžalah zaključili niz petih zmag in se poslovili od drugega mesta na lestvici Prve lige Telekom. Vseeno pa ostajajo odkritje spomladanskega dela; v trinajstih nastopih so le enkrat izgubili - sredi aprila doma proti praktično edinemu tekmecu za uvrstitev na drugo mesto, Kopru, s katerim se bodo tudi v zadnjem krogu čez štirinajst dni.

Domžalčani na drugi strani imajo ob nizu poškodb - znova je manjkal tudi njihov prvi strelec Joshua Parker - veliko težav z učinkovitostjo v napadu. To je zdaj že njihov tretji zaporedni remi brez zadetkov v Prvi ligi Telekom, kar pomeni, da mreže niso zatresli že 270 minut oziroma le enkrat na zadnjih petih dvobojih. Temu primerna je tudi njihova uvrstitev na sredini lestvice.

Po uvodnem otipavanju so se strasti v Športnem parku v Domžalah razvnele že dokaj zgodaj. V prvih dvajsetih minutah je osrednjo pozornost pritegnil sodnik Matej Jug. Najprej je na noge dvignil domačo klop, saj je po njenem mnenju spregledal igranje vratarja Rudarja Matjaža Rozmana z roko izven kazenskega prostora, le nekaj minut za tem pa so se za glave držali gostje. Sodnik Jug je zaradi prekrška od zadaj - Vancaš Rudi Požeg je sam krenil proti vratarju - neposredni rdeč karton pokazal Ivanu Knezoviću.

Rudar je tako že po dvajsetih minutah ostal z desetimi nogometaši v polju, izostanek napadalca pa je obramba nadoknadila z bolj zaprto postavitvijo, v kateri so Domžalčani le stežka našli luknje. Čeprav so imeli terensko premoč, se to na rezultatu ni odrazilo, saj si pravih priložnosti za zadetek niso uspeli priigrati.

Tudi v nadaljevanju tekme so bili Domžalčani brez pravih idej v napadu in skoraj povsem nenevarni. Sicer po poskušali s predložki in občasnimi streli od daleč, vendar obramba Rudarja ni popustila. Tekma je bila tako vse do konca trda in nervozna, zato je moral sodnik Jug pokazati deset rumenih kartonov in tistega rdečega v 19. minuti, ki je zagotovo vplival na končni razplet.

Ne spreglejte