Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
4. 4. 2016,
14.41

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

NK Rudar NK Krško NK Krka NK Celje NK Koper NK Zavrč NK Gorica NK Domžale NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija video Prva liga Telekom Slovenije

Ponedeljek, 4. 4. 2016, 14.41

6 let, 7 mesecev

Kako je Mendy osrečil Milaniča, Celjani pa obkrožili sodnika? (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

V 27. krogu Prve lige Telekom Slovenije je padlo 15 zadetkov. Največ so jih gledalci videli v Domžalah, kjer je Krško poskrbelo za presenečenje kroga. Olimpija in Maribor sta upravičila vlogo favoritov na gostovanjih.

Zavrč : Luka Koper 1:3

Edino nedeljsko tekmo 27. kroga je v prid gostom iz Kopra odločil Toni Datković. V Zavrču je obveljal zakon nekdanjega, saj se je hrvaški branilec na Obalo preselil iz Zavrča. Podobno velja tudi za Milana Obradovića, ki je v nedeljo v Halozah debitiral v vlogi samostojnega trenerja. "To je zelo pomembna zmaga. Čestitke fantom, dali so vse od sebe. Pokazali smo pravi karakter. Zavrču se zahvaljujem za korektno tekmo," se je Srb zahvalil nekdanjemu delodajalcu, ki ga je po nedeljski tekmi zapustil hrvaški strateg Ivica Solomun. ''Bilo je težko. Danes nam preprosto ni šlo. Naš gol ne bi smel biti razveljavljen. To bo šlo na dušo tistim, ki so naredili napako,'' je opozoril na zadetek, ki so ga dosegli njegovi izbranci na začetku drugega polčasa, a je bil razveljavljen.

Rudar : Celje 2:0

Na velenjskem štadionu Ob jezeru so knapi ujeli dragocene točke v boju za obstanek. Z 2:0 so premagali sosede iz Celja, oba zadetka pa je z bele točke dosegel Mate Eterović. Ko je sodnik drugič dosodil najstrožjo kazen, si je kapetan gostov Blaž Vrhovec, tudi novopečeni članski reprezentant, prislužil rdeči karton. "To so pomembne točke, s katerimi smo prekinili niz porazov. Videlo se je, da je tekma zelo pomembna. Nismo dominirali v tekmi, fantom pa vse čestitke za pristop in hotenje. Verjamem, da bodo zdaj prišle boljše igre," je pojasnil velenjski trener Jernej Javornik, njegov stanovski kolega Iztok Kapušin pa je bil manj zadovoljen: "Žal nismo znali unovčiti premoči, ki smo jo kazali med tekmo. Če ne streljaš po golu, preprosto ne moreš dati zadetka. Bili smo boljši, imeli nekaj priložnosti, a se v ključnih trenutkih nismo znali umiriti, da bi bili natančnejši in zadeli. Poraz nas je pahnil v težke vode, tako da bo zmaga v sredo nuja," je poudaril trener Celja.

Krka : Olimpija 0:2

Vodilna Olimpija je v Novem mestu premagala Krko, Blessing Eleke je dosegel prvenec v zeleno-belem dresu, Nejc Vidmar pa niz nepremagljivosti podaljšal na 839 minut. Trener Marko Nikolić je bil zelo zadovoljen, saj rad poudarja, da se lovorike osvajajo na manjših tekmah. Gostom je za zasluženo zmago čestital domači strateg Andrej Kastrevec.

Gorica : Maribor 0:2

V Novi Gorici je blestel Jean-Philippe Mendy in gostom iz Štajerske priigral tri točke, zelo pomembne v boju za ubranitev državnega naslova. "Maribor je bil boljši od samega začetka, a smo se v prvem polčasu izvlekli. Drugi del smo začeli umirjeno in ni bilo težav, po zadetku, ko so štirje moji igralci stali poleg Mendyja, pa nismo več imeli dovolj energije, niti ideje, da bi obrnili rezultat," je priznal trener vrtnic Miran Srebrnič.

Trofejni strateg Maribora Darko Milanič je po zmagi z 2:0 v Novi Gorici žarel od sreče. "Zelo sem zadovoljen. Zmago smo si zares zaslužili. Od prve minute smo bili bistveno boljši tekmec in si ustvarjali priložnosti. V prvem delu smo jih dobivali kot po tekočem traku, v drugem delu pa zadeli v polno. Zelo sem zadovoljen," je dejal Primorec, ki je pred leti vodil tudi Gorico.

Domžale : Krško 2:3

V mestu ob Kamniški Bistrici je blestel napadalec Krškega David Poljanec. Štajerec je dosegel dva gola in pomagal prvoligaškim novincem do dragocene zmage. Krčani so vodili že s 3:0, nato pa v zadnjih minutah dovolili gostiteljem, da so se približali na končnih 2:3. "Ohranil bom reakcijo pri 0:3, ko bi lahko bilo še bistveno slabše za nas. Če tekmecu podariš tri zadetke, nimaš nobene možnosti, da boš osvojil točke. Tekmecu smo podarili zmago. Bitka za Evropo bo še težka," ni skrival razočaranja Luka Elsner, ki je po tekmi čestital trenerju Krškega Tomažu Petroviču. "Kapo dol fantom za zmago, tri zadetke in še nekaj priložnosti. To je izključno njihova zmaga," je pohvalil izbrance za drugo gostujočo zmago v tej sezoni.

 

Ne spreglejte