Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
1. 12. 2016,
10.45

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

naj gol NK Rudar NK Radomlje NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija NK Krško NK Koper NK Gorica NK Domžale NK Celje NK Aluminij Prva liga Telekom Slovenije

Četrtek, 1. 12. 2016, 10.45

6 let, 7 mesecev

Videovrhunci tekem 19. krog Prve lige Telekom Slovenije

Elsner izpostavil srčnost, Tavares vedno bližje velikemu rekordu #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Nogometaši so bili v 19. krogu Prve lige Telekom Slovenije strelsko zelo razigrani, saj so na petih tekmah dosegli 16 golov. Zanimivo je, da niti enega niso prispevali Domžalčani, z 42 zadetki najnevarnejši strelci v 1. SNL. Radomlje so dočakale prvo zmago v tej sezoni, vodilni Maribor pa je zadržal všečen ritem in se znesel nad Koprčani.

Maribor : Luka Koper 4:0

Mariborčani so po Krčanih partijo pokra odigrali še s Koprčani in jim napolnili mrežo s štirimi zadetki. Kar dva je prispeval kapetan Marcos Tavares, ki se je na večni lestvici prvemu strelcu 1. SNL vseh časov Štefanu Škaperju (130) približal le še na deset zadetkov zaostanka. "Zelo smo si želeli zmago. Zdaj razmišljamo že o sobotni tekmi," je dejal Brazilec s slovenskim potnim listom.

Njegov trener Darko Milanič je bil očaran nad kombinatorno, živo in navdihnjeno igro izbrancev, ki so odpor kozličkov strli že v samem začetku srečanja. "Ko prejmeš dva neumna gola v 12 minutah, se je nemogoče vrniti. Prevzemam odgovornost za poraz in nikakor ne krivim igralcev," je dejal hrvaški strateg Kopra Igor Pamić.

Olimpija : Celje 2:1

Ljubljančani so po zmagi nad Celjani za kratek čas skočili na prvo mesto Prve lige Telekom Slovenije, nato pa jih je Maribor ponovno prehitel. Hrvat Leon Benko se je veselil prvega zadetka, ki ga je v dresu Olimpije dosegel v Stožicah. Zmaji so vodili z 2:0, nato pa jih je v težave spravila izključitev Denisa Klinarja.

Celjani so znižali na 1:2, izenačenje je viselo v zraku, a je ostalo pri zmagi Olimpije. "To tekmo smo dobili s srcem. Pomagali smo drug drugemu. Takih trenutkov, da postanemo ekipa, nam je manjkalo," je bil vesel Luka Elsner.

Njegov stanovski kolega pri Celju Igor Jovičević je objokoval nezbranost v zaključkih akcij: "Če danes nismo premagali Olimpije, je ne bomo nikoli. Žal mi je poraza, ker igramo dobro."

Domžale : Radomlje 0:2

Radomljani so v občinskem spopadu presenetili Domžalčane. Čeprav so v dvoboj krenili s klavrno statistiko, šestimi zaporednimi porazi proti Domžalam in razliko v golih 0:19, so šokirali Rožmanovo četo in se veselili prve zmage v tej sezoni. Dočakali so jo v uvodnem dejanju druge polovice sezone.

"To je bila ena naših najboljših tekem v sezoni. Zaslužili smo si jo. Upam, da jih bo še več," Luka Cerar še ni izgubil upanja, da si Radomljani priigrajo obstanek med najboljšimi.

Strateg dvakratnih državnih prvakov Simon Rožman je poudaril, da so njegovi varovanci odigrali slabo v vseh fazah igre. "To je veliko razočaranje. Čestitke Radomljam," je povedal po prvem domačem porazu, odkar sedi na klopi Domžal.

Gorica : Aluminij 3:0

Vrtnice niso pozabile zmagovati. V zaključku srečanja so strle odpor Kidričanov. Najprej Rifet Kapić s prekrasnim zadetkom, nato je dvakrat v polno meril še nekdanji reprezentant Miran Burgič. "Zasluženo smo zmagali, saj smo bili vso tekmo boljši. Zmaga je bila nuja," je odvrnil trener Miran Srebrnič.

Strateg Aluminija Bojan Špehonja ni bil zadovoljen s sojenjem. "Po mojem mnenju je bilo sojenje danes katastrofalno," je dejal Štajerec, ki ga je v dodatno slabo voljo spravila neučinkovitost v napadu.

Rudar : Krško 2:2

V Velenju je vsakemu tekmecu pripadel en polčas. Tekma se je končala z razdelitvijo točk (2:2). "Remi je najpravičnejši. Z menjavami smo zadeli v polno," je dejal Srb Slobodan Krčmarević, ki prvemu strelcu 1. SNL Dominiku Glavini ni zameril zapravljene priložnosti za zmago s 3:2.

"Dosegli smo dva zadetka na gostovanju in dobili točko. Rezultat je realen," zapravljeno vodstvo z 2:0 ni pokvarilo večera Tomažu Petroviču.


Najlepši zadetki 19. kroga Prve lige Telekom Slovenije:

Ne spreglejte