Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
6. 11. 2017,
4.00

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Natisni članek

NK Krško NK Triglav NK Rudar NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija ND Gorica NK Domžale NK Celje NK Ankaran NK Aluminij Prva liga Telekom Slovenije

Ponedeljek, 6. 11. 2017, 4.00

6 let, 5 mesecev

Videovrhunci 15. kroga Prve lige Telekom Slovenije

Hrvat na klopi Olimpije ne ovinkari #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Vodilni dvojec Prve lige Telekom Slovenije, ki ga sestavljata Olimpija in Maribor, je v 15. krogu povišal prednost pred zasledovalci. Najbolj so se izkazale vijolice, ki so z navdihnjeno predstavo Krškemu zadale najtežji domači poraz v 1. SNL (5:0), zmaji pa so težje od pričakovanj strli odpor Ankarana (1:0).

Olimpija : Ankaran-Hrvatini 1:0

Čeprav sta se v Stožicah pomerili ekipi z vrha in dna lestvice, je na koncu o zmagovalcu odločil le en gol. "Nismo odigrali dobre tekme. Nočem preveč filozofirati, lahko pa povem, da to ni bila predstava na ravni Olimpije. Je pa najpomembneje, da smo osvojili tri točke," je po tesni zmagi nad primorskimi brezdomci povedal trener zmajev Igor Bišćan.

Strateg zadnjeuvrščenega Ankarana Vlado Badžim proti najboljšim slovenskim klubom v gosteh izgublja s tesno razliko. V Ljudskem vrtu je izgubil z 0:1, podobno je bilo tudi v Stožicah. "Očitali so nam, da naši fantje premalo tečejo, nato pa se je izkazalo, da bi lahko v Ljubljani, če le ne bi v prvem polčasu kazali toliko spoštovanja do Olimpije, izvlekli še kaj več," je poudaril Primorec.

Krško : Maribor 0:5

Mariborčani so le tri dni po napornem, a veličastnem gostovanju pri Liverpoolu gostovali v Krškem. Zmagali so s 5:0 in prizadejali Posavcem najtežji domači poraz, odkar so se uvrstili v 1. SNL.

"Ves teden smo se pripravljali na to tekmo, nato pa je vse skupaj padlo v vodo že po sedmih minutah, ko je bilo 2:0 za Maribor. Težko se je vrniti, če je tekmec bolj kakovosten od nas. Nismo imeli nobene priložnosti," je presodil Stipe Balajić, legendarni nogometaš Maribora, ki vodi Krčane. Dodal je, da je bil v soboto Maribor za njih, kar je bil Mariboru v ligi prvakov Liverpool, in s to primerjavo poudaril razliko med kluboma.

Trener branilcev naslova Darko Milanič je bil zelo zadovoljen, saj je visoka zmaga okrepila samozavest pred bližajočo se trilogijo večnih derbijev z Olimpijo. "Tekmo smo odprli zelo dobro. Uvodne minute so bile izredno učinkovite. Potem je bilo bistveno lažje igrati, saj smo imeli veliko prostora. Poleg petih zadetkov smo imeli še nekaj lepih priložnosti," je dejal nekdanji kapetan slovenske reprezentance in pohvalil strelca treh zadetkov, kapetana Marcosa Tavaresa, ki je v 1. SNL dosegel že 128 zadetkov.

"Vemo, kako iznajdljiv je pred golom. Naša skupna naloga je, da pride čez to mejo in zasede prvo mesto večne lestvice strelcev. Odigral je vrhunsko tekmo. Trudili se bomo, da bo tudi v prihodnje več njegovih golov," se je razveselil strelske eksplozije Brazilca, ki na večni lestvici strelcev 1. SNL za rekorderjem Štefanom Škaperjem zaostaja le še dva zadetka.

Aluminij : Domžale 0:1

Domžalčani so na Štajerskem vknjižili tri točke. Prvič je v rumenem dresu nastopil Agim Ibraimi, junak večera pa je postal Andraž Kirm, ki je dosegel prvi zadetek, odkar se je vrnil v Domžale.

"V nogometu velja pravilo, da ne moreš premagati tekmeca, če ne daš gola. Imeli smo od tri do štiri zrele priložnosti, a jih nismo izkoristili. Domžale so svojo in osvojile tri točke," je pojasnil trener Aluminija Slobodan Grubor.

Najmlajši strateg v 1. SNL Simon Rožman po dragoceni zmagi ni bil pretirano zgovoren. "Tekma je bila po pričakovanju trda. Aluminij je kakovosten tekmec, predvsem na domačem terenu. Tri točke so na našem računu, vse preostalo pa je za hitro pozabo," je med vrsticami sporočil, da je bolj kot z igro zadovoljen s tremi osvojenimi točkami.

Gorica : Triglav 0:3

V soboto je za veliko presenečenje poskrbel Triglav, saj je vrtnicam na gostovanju prisolil veliko zaušnico. "Nismo se dobro odzvali na prvi prejeti gol. Gostom ne bi smeli dovoliti takih protinapadov," je potožil dolgoletni trener Gorice Miran Srebrnič.

Njegov stanovski kolega Siniša Brkić je ponovno pred televizijske kamere poslal pomočnika Gregorja Berganta. "Tekma je bila težka in napeta od začetka do konca. Taktično smo odigrali dobro tekmo. V fazi obrambe smo bili  disciplinirani. Ekipa je dihala kot eno in pokazala pravi karakter," je poudaril, da je za klubsko samozavest zelo pomembno, da so v Novi Gorici zadržali nedotaknjeno mrežo, hkrati pa v napadu dosegli kar tri gole.

Celje : Rudar 2:1

Savinjsko-šaleški derbi je v petek osrečil navijače Celja. "Tekmo smo imeli pod nadzorom. V drugem polčasu bi jo morali mirno pripeljati do konca, a se je nato zadeva otežila. Na srečo nismo bili kaznovani," si je oddahnil Dušan Kosić.

Knapi so ostali prekratki za zadetek. "Čestitke Celju za zmago. Dvakrat so zadeli, mi pa ne. To je ključno v nogometu. Imeli smo veliko priložnosti, a bili preveč sebični," je Marijan Pušnik namenil kritiko izbrancem, ki so ogrožali celjska vrata.

Pet najlepših zadetkov 15. kroga:

Ne spreglejte