Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
30. 10. 2017,
10.35

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Aluminij NK Ankaran NK Celje NK Domžale ND Gorica NK Maribor NK Maribor NK Radomlje NK Triglav NK Olimpija NK Olimpija NK Krško

Ponedeljek, 30. 10. 2017, 10.35

6 let, 5 mesecev

Videovrhunci 14. kroga Prve lige Telekom Slovenije

Krog, v katerem so gostitelji pozabili na zmage #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

V 14. krogu slovenskega državnega prvenstva v nogometu se je smejalo gostom. Najbolj Gorici, Celju in Mariboru, ki so se domov vrnili z zmago brez prejetega zadetka. "To je bila ena naših najboljših tekem letos," po najvišji zmagi kroga ni skrival zadovoljstva trener Gorice Miran Srebrnič. Gostitelji so ostali brez zmage. Še najbližje so bili primorski brezdomci iz Ankarana.

Aluminij : Gorica 0:3

Vrtnice so v Kidričevem nadigrale utrujene nogometaše Aluminija. "Danes nismo bili pravi. To se je videlo vseh 90 minut. Največja težava je bila ta, da je bila to naša peta tekma v 15 dneh. Primanjkovalo nam je svežine," je potožil trener Aluminija Slobodan Grubor.

Njegov stanovski kolega pri Gorici Miran Srebrnič je sijal od sreče: "Zelo dobra tekma. Rezultat 3:0 je glede na tisto, kar smo prikazali na igrišču, še prenizek. To je bila ena naših najboljših tekem letos. Delovali smo homogeno in čvrsto," je dejal po najvišji zmagi kroga.

Rudar : Olimpija 0:0

Nedeljski derbi 14. kroga ni postregel z zadetki. "Rezultat je realen. Ne ena ne druga ekipa si nista ustvarili preveč izrazitih priložnosti. Veter je dodobra onemogočal igro. Nismo razočarani. Točka proti Olimpiji ni neuspeh, čeprav je res, da smo si želeli vseh treh, a smo bili v nekaterih situacijah premalo pogumni," je priznal trener Rudarja Marijan Pušnik.

Korošec se je pomeril z nekdanjimi izbranci, ki jih v tej sezoni vodi Igor Bišćan. Po remiju še vedno vztraja na vodilnem položaju. "Nisem zadovoljen, v Velenju smo izgubili dve točki. Ne moreš pač vedno zmagati in dobre igre nadgraditi z zadetkom. Zaradi vremenskih razmer je bilo zahtevno, a smo odigrali solidno tekmo. Realizacija je bila slaba," je dejal hrvaški strateg, ki vodi Olimpijo.

Domžale : Maribor 0:1

Sobotni derbi med tekmecema, ki bi se morala letos pomeriti v nesojenem superpokalnem dvoboju, je osrečil vijolice. "Lahko smo razočarani. Pričakovali smo več, a smo naredili kar nekaj napak pri oddajanju žoge. Nekaj tehničnih zadev ni bilo na želeni ravni. Vedeli smo, da bo na takem derbiju odločil prvi gol. Bilo je malo priložnosti na obeh straneh," je zaupal Simon Rožman.

Strateg Maribora Darko Milanič je po zmagi nad Domžalami, s katero je ujel vodilno Olimpijo, izpostavil: "Tekmo smo nadzorovali. Fantje so igrali odlično. Tekmecu smo vzeli glavno orožje in zasluženo zmagali. Tekma je bila zanimiva, polna ritma z ene in druge strani, zadovoljen sem s predstavo," je nekdanji kapetan slovenske izbrane vrste vesel dviga forma pred naporno sredino tekmo lige prvakov v Liverpoolu.

Triglav : Celje 0:2

Celjani so v prestolnici Gorenjske pozdravili prvo zmago, odkar jih vodi Dušan Kosić. "Lahko bi si kakšno zaslužili že prej, a nam ni uspelo. Triglav je bil zahteven tekmec. V prvem polčasu bi morali katero izmed priložnosti bolje izkoristiti. Na koncu smo zadovoljni s tremi točkami," je bil zadovoljen Ljubljančan, ki je pred leti trenirali tudi kranjski klub.

Pomočnik trenerja Triglava Gregor Bergant je prepričan, da bi moral biti končni rezultat drugačen. "Nasprotna ekipa je bila zelo agresivna, rezultat 0:2 pa je previsok in nepravičen. Nismo zadovoljni, saj smo bili vso tekmo boljša ekipa."

Ankaran : Krško 1:1

Primorske brezdomce je le nekaj sekund ločilo od zgodovinske prve "domače" zmage v 1. SNL. "Žalostno je, da prejmeš takšen zadetek na koncu. To je bila neodgovornost. Žogo bi morali izbiti, a smo zadetek prejeli po neumnosti, podobno je bilo tudi v Mariboru. To je zdaj naša bolezen, a vsaka točka nekaj šteje," je bil razočaran trener Ankarana Vlado Badžim.

 

Posavci so si stežka izborili točko. "Dobro smo se pripravili na tekmo, si ustvarjali priložnosti, a je bil vratar Ankarana v prvem polčasu zelo dober. Nato se je igralo na en gol, kar se nam je na koncu obrestovalo. Čestitke fantom, zaslužili bi si tri točke," je sporočil strateg Krškega Stipe Balajić.

Ne spreglejte