Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 4. 2013,
10.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Bayern München Mario Gomez Mario Mandžukić Barcelona Wolfsburg

Sreda, 17. 4. 2013, 10.58

8 let

VIDEO: "SuperMario" poslal sporočilo Barceloni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometašem Bayerna gre v tej sezoni kot po maslu. V polfinalu nemškega pokala so napolnili mrežo Wolfsburgu, rezervist Mario Gomez pa je v šestih minutah dal kar tri gole. Nevarnost za Barcelono?

Hrvaški zvezdnik Mario Mandžukić je na povratni četrtfinalni tekmi lige prvakov z Juventusom prejel rumeni karton. To je zelo razburilo vodstvo Bavarcev, ki so prepričani, da je bil dosojen strogo in namignili celo na nečedne igrice evropskih veljakov, saj v tej sezoni prvi napadalec Bayerna ne bo smel zaigrati na uvodni polfinalni poslastici z Barcelono. Tako bo v torek v konici napada nemškega prvaka prejel priložnost nekdo drug. Kandidat se po izjemni predstavi na polfinalnem srečanju nemškega pokala z Wolfsburga ponuja kar sam. To je Mario Gomez, nemški reprezentančni napadalec, ki je v igro resda vstopil šele v 77. minuti. Pri rezultatu 3:1 je zamenjal Mandžukića (strelca uvodnega zadetka na tekmi), kar je postalo že nesojeno pravilo na pomembnih tekmah Bayerna, nato pa se do konca srečanja med strelce vpisal kar trikrat. "Hat-trick" je dosegel v razmaku šestih minut in s tem poslal drzno sporočilo Barceloni, da je kljub manjši minutaži v izvrstni strelski formi. Gomez zaradi vloge rezervista ni srečen, a Jupp Heynckes bolj zaupa Hrvatu. Tudi zaradi bolj konkretnega prispevka v fazi obrambe. V tem segmentu igre je Gomez kritike na svoj račun poslušal že na lanskem evropskem prvenstvu, nič kaj drugače ni tudi v klubskem dresu. Je pa zanimivo, da v konkurenci dveh Mariov ne pride do izraza še tretji vrhunski napadalec, veteran iz Peruja Claudio Pizzaro, ki je navkljub dobri formi obsojen na neigranje. Pa čeprav je na nedavni nepozabni zmagi nad HSV-jem dosegel kar štiri zadetke.

Nemški Bild že poroča o tem, da bi lahko Gomez poleti zamenjal delodajalca, saj naj bi ga snubila Chelsea in Manchester City. Pogodbo s klubom ima do leta 2016, a mu to ob izgubljenem mestu v začetni postavi ne prinaša pravega zadovoljstva.

Poleg Gomeza se je na srečanju zelo izkazal tudi švicarski reprezentant Xherdan Shaqiri. Za igralca tekme ga je proglasil športni direktor Bayerna Matthias Sammer. Nogometaš z albanskimi koreninami, ki bi lahko v prihodnosti oblekel tudi dres reprezentance Kosova, če bo lahko nastopala na največjih tekmovanjih, je bil poleg Gomeza tudi najboljše ocenjeni posameznik srečanja.

Ne spreglejte