Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
23. 10. 2012,
14.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Chelsea

Torek, 23. 10. 2012, 14.39

8 let

VIDEO: Slovenci z ''modro'' krvjo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Osrednja tekma današnjega sporeda lige prvakov, ki si jo boste lahko ogledali tudi na Planet TV, bo v Donjecku. Med nastopom Chelseaja si bo nohte grizlo kar nekaj Slovencev. Spoznajte jih!

Chelsea je priljubljen angleški klub. Da ima veliko navijačev, ni nič nenavadnega. In to na vseh celinah. Zato ne preseneča, da se je ''modra'' nogometna puščica iz Londona zapičila tudi v srca številnih Slovencev. Če boste spremljali studijski del lige prvakov na Planet TV, boste lahko podrobneje spoznali slovenske ljubitelje najbolj pomembne postranske reči, po katerih se pretaka ''modra'' kri. Prihajamo iz vse Slovenije. Kot zanimivost lahko povem, da so med nami tudi Prleki. Prihajamo iz Prlekije do Primorske, od Gorenjske do Dolenjske, večina, okrog 40 odstotkov, pa prihaja iz osrednje Slovenije,'' je zaupal zvesti privrženec Chelseaja. Več bo povedal v prispevku, ki si ga boste lahko ogledali v večernih urah. Z rojaki, ki ne skrivajo ljubezni in navdušenja nad londonskim klubom, obiskuje tudi tekme na kultnem štadionu Stamford Bridge, kjer ponosno visi transparent z napisom Slovenian Blues. Spomin na 19. maj 2012 podarja nepozabno izkušnjo. Na sklepno dejanje lige prvakov se je v München odpravil poln avtobus slovenskih navijačev, po napetem dvoboju z ''domačim'' Bayernom pa njihovi sreči ni bilo videti konca, saj si je Chelsea na krilih Didiera Drogbaja izbojeval pot na evropski vrh. Prvi v klubski zgodovini, zato še toliko slajši.

Navijači Chelseaja, včlanjeni v skupino Slovenia Supporters Club, bodo drevi stiskali pesti za uspeh izbrancev Roberta di Mattea na zahtevnem gostovanju v Donjecku. Angleški velikan, ki je po finančni injekciji Romana Abramoviča skočil nekaj razredov višje in postal malodane stalni favorit tako za domači kot evropski naslov, želi v Ukrajini nadaljevati izjemen niz. Odkar ga je v evropskem superpokalu ponižal Atletico, je Chelsea zaigral kot prerojen. Še posebej v domači premierligi, kjer si je že priigral naskok pred najbližjima zasledovalcema iz Manchestra. Če bodo ''modri'' drevi premagali bogate ''rudarje'' iz Donjecka, se bodo zasidrali tudi na prvem mestu v skupini E lige prvakov. Na mestu, kot se za aktualnega evropskega prvaka tudi spodobi.

Ne spreglejte