Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
7. 10. 2013,
14.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nejc Pečnik slovenska nogometna reprezentanca Zlatan Ljubijankić Jasmin Kurtić Boštjan Cesar Mišo Brečko

Ponedeljek, 7. 10. 2013, 14.42

8 let

Video: Pečnik priznal, da ga je v Beogradu strah

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Operacija Norveška se je začela. Reprezentanti so se zbrali na Gorenjskem, klubske teme so začele počasi bledeti, vedno več je bilo razmišljanj, kako odpraviti tradicionalno neugodne vikinge.

Eden izmed najbolj zaželenih sogovornikov je bil Nejc Pečnik. Pričakovano, saj je nov poraz Crvene zvezde zakuhal klubsko krizo, ponovno se maje stolček Slaviši Stojanoviću. Korošec si je oddahnil, ko je zapuščal beograjski kaos, in potarnal, da v zadnjem času ni lahko igrati v rdeče-belem dresu. Pritisk zaradi razjarjenih navijačev je vse večji. "Priznam, dobesedno nas je strah. Celotna ekipa pokaže vsaj 40 odstotkov manj, ker te že v 20. sekundi srečanja napadajo navijači, te zmerjajo, proglašajo za manekene, dekleta … Težko je, a skušam to dati na stran ter na igrišču pokazati največ, kar se da. Najbolj mi je žal trenerja (Slaviša Stojanović, op. p.), ker ne more delati v miru. V klubu so velika nesoglasja, enkrat mu pravijo, da bo še trener, drugič drugače. Imamo težave, a sem še vedno optimist. Na koncu bi bili lahko prvi," je dejal "povratnik" v reprezentanco, ki je na Brdu pri Kranju našel prepotreben mir.

Ljubijankić v šali: Zdaj bi lahko bilo obratno

Med prvimi, ki so prispeli v hotel Kokra, sta bila v ponedeljek tudi samuraja Milivoje Novaković in Zlatan Ljubijankić. Po dolgem potovanju sta izžarevala dobro voljo, veliko boljšo, kot bi lahko sklepali po poraznih rezultatih Omiye Ardije, ki je po fantastičnem nizu 22 tekem brez poraza postala vreča za nabijanje. Izgublja kot po tekočem traku, v zadnjem času tudi z visokimi razlikami. "Res je, že dolgo časa nismo zmagali. Upam, da bo v reprezentanci drugače. Ko smo na Japonskem zmagovali s klubom, smo z reprezentanco tukaj izgubljali. Zdaj bi bilo lahko obratno (smeh)," se je pošalil Zlajo, ob odsotnosti Valterja Birse in Josipa Iličića, ki igrata na desni strani zvezne vrste, eden izmed kandidatov za zapolnitev praznine. Na tem igralnem mestu je v izbrani vrsti že igral. V klubu je drugje, a je kot pravi profesionalec pripravljen spoštovati morebitno zahtevo selektorja. Podobno kot Pečnik, še eden, ki bi se lahko po sili razmer znašel v udarni enajsterici na desni strani zvezne vrste.

Brečko v petek kot Rudonja pred 12 leti v Bukarešti?

Za tri točke proti Norveški bo po mnenju Novakovića, ki je kljub pogostim porazom na Japonskem ohranil strelsko formo, treba še povzdigniti igro slovenske reprezentance. "Na zadnjih tekmah smo dobro igrali in napredovali, a to še ni to. Lahko jo še izboljšamo. Vemo, kakšni so Norvežani. Moramo ostati na realnih tleh in se zavedati, da jih lahko premagamo le z igro," sporoča izkušeni napadalec, ki nima izkušenj s skandinavskimi tekmeci, je pa v Kölnu spoznaval razmišljanje, saj ga je nekaj časa vodil norveški strateg Stale Solbakken, s katerim nista spletla najbolj posrečenih odnosov. Pri kozličkih je konec prejšnjega tedna zablestel Mišo Brečko in bil zaradi zadetka, ki je v zadnji minuti odločil zmagovalca na tekmi druge nemške lige, deležen številnih čestitk. Trboveljčan ni skrival sramežljivega nasmeha, a je želel kot pravi kapetan Kölna ostati skromen. Soigralci pa so ga zbadali, ali je napočil čas tudi za njegov zadetek v reprezentanci. Primerjali so ga z Mladenom Rudonjo, ki je prvi gol dosegel na 53. reprezentančnem nastopu. Na tekmi v Bukarešti, ki je ostala zapisana z zlatimi črkami. Brečko je zbral že 63 nastopov. "Še sreča, da nisem napadalec. Če bi imel takšno statistiko, bi mi bilo nelagodno. V petek je pomembno, da zmagamo. Ni pomembno, kdo bo strelec," je povedal Brele in vrnil žogico Zlajotu, ki mu je krajšal čas za mizo. "Lahko bi ga pa dal Zlajo, je že čas," se je nasmejal in poslal nazorno sporočilo, da v taboru slovenske reprezentance vlada sproščeno ozračje. Tako kot pri Kölnu, ki v drugi nemški ligi sploh še ni izgubil.

Kurtić pogrešal dobrega prijatelja, Cesar upa na polni Ljudski vrt

Na reprezentančnem zboru smo pogrešali Birso in Iličića, ki bosta morala zaradi zdravstvenih težav preskočiti sklepno dejanje kvalifikacij. Zelo ju pogreša tudi Jasmin Kurtić, predvsem nekdanjega soigralca pri Palermu: "Jojotu želim vse najboljše. Sva zelo dobra prijatelja, zelo pogosto v stiku, tudi zunaj nogometa. Prepričan sem, da bo že prišel na svoje," je zaželel srečo Kranjčanu, ki se je na zadnji reprezentančni tekmi na Cipru veselil strelskega prvenca. Reprezentanci kaže v zadnjem času veliko bolje kot novincu Sassuolu v serie A. "Najraje bi videl, da bi bilo na obeh straneh enako. A prvenstvo se je komaj začelo, vendarle smo se malce zbudili. Zdaj pa bom razmišljal le o reprezentanci," je Belokranjec, ki je na Cipru odslužil kazen zaradi parnih rumenih kartonov, načel operacijo Norveška.

Pričakovanja reprezentantov je na zboru sklenil kapetan Boštjan Cesar. Zadovoljen je, da obramba iz tekme v tekmo prejema manj zadetkov, z Brankom Ilićem se odlično razume. Reprezentanca na zadnjih dveh nastopih ni prejela zadetka, kar v času prejšnjega selektorja ni bila navada. Takrat je Slovenija tudi nesrečno izgubila v Oslu. Tega se spominja tudi Ljubljančan, ki je na tisti tekmi objokoval zadnje sekunde. "Samozavest je velika. Čakata nas tekmi z reprezentancama, ki sta bili pred začetkom kvalifikacij favorizirani. Gremo na zmago. Upam da bo Ljudski vrt poln. Potrebujemo 12. igralca, to so Mariborčani že pokazali. Verjamem, da nam bodo v veliko pomoč," se je pridružil apelu selektorja Srečka Katanca, ki bi si v petek tudi želel glasne spodbude s tribun.

Ne spreglejte