Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 12. 2012,
9.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Zlatan Ibrahimović PSG Lyon

Torek, 18. 12. 2012, 9.39

8 let

VIDEO: "Ibra" skoraj iztaknil oko Hrvatu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Švedski as Zlatan Ibrahimović je v nedeljo pomagal PSG-ju do zmage v derbiju nad Lyonom. Prispeval je podajo za zmagoviti gol, a je po tekmi odmevala njegova druga poteza. Nekoliko manj prijetna.

Čeprav se mu je čez nekaj minut opravičil, je branilec Lyona Dejan Lovren še vedno prepričan, da je samosvoji napadalec nečedno dejanje storil nalašč. "Ibrahimović je velik igralec, a ima težave s karakterjem. Predstavlja svetovno nogometno ikono in je idol najmlajšim, zato bi moral paziti na obnašanje," je hrvaškemu časniku Sportske novosti dejal hrvaški reprezentant, ki je obležal po enem izmed dvobojev z Zlatanom Ibrahimovićem. Slednji mu je z zelo nevarnim podplatom nogometnega čevlja stopil na glavo. "Če bi me čevelj zadel le nekaj milimetrov stran, bi lahko ostal brez očesa. Neverjetno. Vztrajam pri tem, da je to storil namerno," je povedal Lovren. Poškodba ni bila hujše narave, na Parku princev je lahko nadaljeval s tekmo in dočakal zaključni sodniški pisk, po katerem so se usule kritike na račun Ibrahimovićeve poteze. "PSG je boljši od nas in nas je zasluženo premagal. Me pa moti obnašanje Zlatana Ibrahimovića, ki je z nogometnim čevljem namerno v glavo udaril našega branilca. Želel ga je poškodovati. To je bil masaker. Sodnik bi mu moral dati rdeči karton," je bil po dvoboju jezen predsednik Lyona Jean-Michel Aulas.

Od disciplinske komisije krovne francoske zveze, ki je v tej sezoni Ibrahimovića že kaznovala (po znamenitem "kung-fu" udarcu na tekmi s St. Etiennom) – "Ibro" je prisilno počival tri tekme, pričakuje novo kazen. Tako je najboljši strelec francoskega prvenstva znova poskrbel, da se pojavlja na naslovnicah tudi zaradi potez, ki nimajo veliko skupnega z doseganjem zadetkov. Zdaj bo na potezi disciplinska komisija …

Ne spreglejte