Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 2. 2013,
9.16

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Anglija Brazilija Trije levi Frank Lampard

Četrtek, 7. 2. 2013, 9.16

7 let, 12 mesecev

VIDEO: Hart ''prebral'' Ronaldinha, odločil Lampard

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V sklopu 150. obletnice angleške nogometne zveze sta se na Wembleyju pomerili domača Anglija in petkratni svetovni prvaki Brazilci. Po zadetkih Wayna Rooneyja in Franka Lamparda je zmaga ostala doma.

Tekma se je začela zelo razburljivo, saj so gosti že v 19. minuti imeli izjemno priložnost za dosego zadetka, a je povratnik v ekipi Ronaldinho zastreljal enajstmetrovko ali bolje rečeno, z izvrstno reakcijo se je izkazal vratar Man Cityja Joe Hart.

Ni minilo veliko, ko so Trije levi povedli. Po izvrstni podaji Jacka Wilsherja do klubskega soigralca Thea Walcotta. Njegov strel z neposredne bližine je Julio Cesar še ubranil, nato pa je odbitek v mrežo pospravil Wayne Rooney, ki se je v dresu Anglije veselil še 33. zadetka.

Selecao je do zadetka prišel v drugem polčasu, ko je napako Garyja Cahilla kaznoval Fred, na koncu se je izkazalo, da je bil to le pirov zadetek. Zmagovalca je po podaji Rooneyja odločil Frank Lampard.

Kot gostitelji naslednjega SP Brazilci ne sodelujejo v kvalifikacijah, zato se vidi, da jim manjka še veliko, če bodo hoteli pred domačimi gledalci v svoj žep pospraviti še šesti pokal za najboljšega na svetu. Nikakršnega dvoma ni, da bo imel brazilski selektor Luiz Felipe Scolari še veliko dela. "Angleži nam niso pustili dihati, odlično so pokrivali prostor in nam onemogočili priti do naše značilne igre. Vidi se, da nam manjka še dosti skupne kilometrine."

"Dejstvo, da ne igramo kvalifikacijo so našemu selektorju nekoliko otežile nalogo. Časa za uigravanje je malo, zato je potrebno čas, ko se zberemo izkoristiti, kar se le da. Pred nami je še nekaj prijateljskih obračunov proti močnim ekipam, upam, da bomo do pokala konfederacij tisti pravi," še dodaja Julio Cesar, kateremu ni bilo potrebno veliko potovati, saj brani barve londonskega QPR.

Veliko bolj je bil s predstavo svojih izbrancev zadovoljen angleški selektor Roy Hodgson: "To je bil zame v vlogi selektorja prvi obračun s Selecaom in lepo je zmagati že na premieri. Na splošno gledano je za nami resnično dobra tekma, bilo je nekaj izjemnih trenutkov in povsem zasluženo zmagali."

Čeprav se ni vpisal med strelce, pa se je po tekmi največ govorilo o mladem vezistu Arsenala Jacku Wilsherju. "Čutim, da se moja forma strmo vzpenja. Nikoli se ne zadovoljim s trenutnim stanjem, pač pa hočem vedno le napredovati. Če ne bo poškodb se ne bojim, da ne bi nadaljeval v tem tempu."

Ne spreglejte