Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 12. 2015,
10.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Lionel Messi Lionel Messi Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Neymar špansko prvenstvo

Torek, 1. 12. 2015, 10.13

8 let

V Španiji padla odločitev: Messi boljši od Ronalda

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Argentinski zvezdnik Barcelone Lionel Messi je v glasovanju za najboljšega igralca španskega nogometnega prvenstva v sezoni 2014/15 prehitel Cristiana Ronalda.

Argentinec Lionel Messi je v izboru za najboljšega igralca španskega prvenstva premagal tekmeca iz rivalskega Real Madrida, Portugalca Cristiana Ronalda. Messi, ki je v prejšnji sezoni v la ligi zabil 43 golov, je bil eden ključnih mož Barcelone. Ta se je ovenčala z naslovi zmagovalca lige prvakov, domačega prvenstva in španskega pokala. Argentinec je še šestič prejel naslov najboljšega igralca in napadalca španskega prvenstva. "Zelo sem ponosen, da sem prejel lovoriko, saj v prvenstvu nastopa tako veliko pomembnih igralcev. Srečen sem," je na podelitvi dejal "čarovnik" iz Rosaria, ki je trofejo posvetil mlajšemu sinu Thiagu.

Podelitev priznanj je potekala v ponedeljek v katalonski prestolnici. Messi je bil izbran za najboljšega napadalca tudi v izboru kapetanov vsakega od udeležencev lige. Iz vrst Barcelone prihajata tudi najboljši vratar in najboljši trener. To priznanje sta prejela Claudio Bravo in Luis Enrique, Real Madrid pa ima najboljša branilca in zveznega igralca v la ligi. To sta Sergio Ramos in James Rodriguez.

Messi pa ni bil izbran za najboljšega nogometaša iz Južne Amerike, ki igra v la ligi. To priznanje je pripadlo brazilskemu napadalcu Neymarju, sicer Messijevemu soigralcu. V Franciji rojeni Alžirec Sofiane Feghouli, ki igra za Valencio, je najboljši Afričan v la ligi.

Ronaldo je dobil tolažilno nagrado

Čeprav je zabil največ zadetkov v španskem prvenstvu v pretekli sezoni, ustavil se je pri 48 golih, petih več od Messija, pa portugalski zvezdnik galaktikov Cristiano Ronaldo ni prejel priznanja za najboljšega napadalca španskega elitnega prvenstva. Prejel pa je tolažilno nagrado, saj so mu največ glasov v posebnem izboru namenili ljubitelji nogometa in navijači.

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je v ponedeljek objavila finaliste v posameznih kategorijah za nagrade leta. V najprestižnejši, za dobitnika zlate žoge, se bodo potegovali prav Ronaldo, Neymar in Messi. Fifa bo zmagovalce razglasila 11. januarja 2016.

Ne spreglejte